Nog één keer met alle kinderen op reis. Brigitte en haar schoonzus Karianne nemen hun gezinnen mee op een avontuurlijke rondreis door Kroatië. “Door de mooie mix van activiteiten, kwam iedereen aan zijn trekken. Het was de perfecte laatste vakantie.” Lees het verhaal van Brigitte en haar familie en ontdek waarom Kroatië de perfecte bestemming is voor een actieve familievakantie.

Zon en waterpret in Kroatië

Twee families, vier volwassenen en vijf grote kinderen. Hoe bepaal je waar je naartoe gaat? Bij de gezinnen van Karianne en Brigitte gaat dat heel democratisch: “iedereen mocht een bestemming pitchen en daarna is het simpel; de meeste stemmen gelden.” Dochter Sifra ging voor Kroatië. “Het land sprak haar aan vanwege het mooie weer en de mogelijkheid om veel activiteiten te doen in en om het water.” Ze laten hun reis organiseren door lokale reisexpert Ruud. “We waren al eens eerder met Better Places naar Peru geweest. Dat is heel goed bevallen. Voor ons is het echt ontzorgen. Je bent toch met negen man. Wij hadden deze reis echt niet zelf kunnen regelen.”

Actieve rondreis door Kroatië

Kroatië reisexpert Ruud en zijn team worden aan het werk gezet om de perfecte actieve rondreis te organiseren voor het gezelschap. “We hadden maar tweeënhalve week en zijn ook nog een paar dagen naar Slovenië geweest. We hebben alles kunnen doen wat we wilden.” Kajakken, hiken, zwemmen, mountainbiken, raften; de familie heeft geen moment stilgezeten. “We hebben allemaal banen waarbij we veel achter een bureau zitten. Zo'n actieve reis is juist ontspannen voor ons.” Zelfs op dagen dat er geen activiteiten gepland staan, kiezen de avonturiers er toch voor om eropuit te gaan. “In ons reisvoorstel gaf Ruud veel tips voor bezienswaardigheden en dingen om te doen. We hebben daar goed gebruik van gemaakt.”

Wil je jouw reis naar Kroatië zo duurzaam mogelijk inrichten? Dat kan al heel simpel, door minder of geen vlees te eten tijdens je vakantie. Wij delen tips voor vegetarisch eten in Kroatië

Meerdaagse kajaktocht

Voor dit interview heeft Brigitte iedereen gevraagd wat ze het leukst vonden tijdens hun rondreis door Kroatië. “Ze konden me geen antwoord geven. Ze vonden alles leuk!” Voor Brigitte sprong één activiteit eruit. “De tweedaagse kajaktocht was heel bijzonder. We zaten in een heel verlaten gebied, omgeven door prachtige natuur. Het was echt back to basic. We sliepen in tentjes en konden ons wassen in de rivier.” Tot Brigittes grote verbazing worden ze die avond getrakteerd op een uitgebreide maaltijd. “Een dame uit het nabijgelegen dorp had een grote schaal vol lekkers voor ons bereid. Dan zit je zo afgelegen en krijg je zo goed te eten. Ongelooflijk, hoe krijgen ze het voor elkaar?” De volgende dag kajakt het gezelschap richting de zee. “Heel bijzonder hoe je van zoetwater, langzaam in zoutwater terechtkomt. De omgeving was ook zo divers. Van groene heuvels tot rotsachtige canyons. Echt prachtig.”

Zelf koken in de accommodaties

In het stadje Skradin verblijven de gezinnen in een kleine guesthouse die gerund wordt door een lokale familie. “Dat was mijn favoriete accommodatie. Die familie, die er zelf ook woont, is zo gastvrij. Ze waren net tomatensaus en pruimenjam aan het maken met ingrediënten uit hun eigen tuin. Ze waren de hele dag druk in de weer met grote ketels. Wij mochten meekijken.” De gezinnen slapen er drie nachten. “Dit was echt zo'n plek waar ik wel langer had kunnen blijven.” In veel van de accommodaties die reisexpert Ruud regelt, kan het gezelschap zelf koken. “Dat was heel fijn. Met negen personen kun je niet altijd overal zomaar uit eten. Dat moet je echt plannen en van tevoren reserveren. Dit vonden wij veel fijner.”

Kroatië is de perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen. Jong en oud! Wij zetten een paar goeie redenen voor een familievakantie in Kroatië op een rij.

Voor herhaling vatbaar

De reis van en naar Kroatië maken de gezinnen per auto. “We kregen uitgebreide informatie met tips en wandelingen die we onderweg konden doen. Dat waren leuke onderbrekingen van de lange rit. Zo was de reis naar Kroatië onderdeel van de vakantie.” Of zo'n superactieve vakantie voor herhaling vatbaar is? “Jazeker! We hopen alle kinderen nog eens te verleiden tot zo'n mooie reis. Hoe dan ook gaan we er nog eens met twee gezinnen op uit. We fantaseren nu al over een rondreis door Noorwegen of Schotland. Daar is het iets minder warm, maar net zoveel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Ik heb er nu al zin in!”

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Melissa, de reisexpert in Kroatië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Melissa.

Inspiratie voor een familievakantie door Kroatië

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een onvergetelijke familievakantie door Kroatië? Hier vind je tips voor de leukste bezienswaardigheden in Kroatië. Benieuwd naar de prachtige eilanden, of juist de mooiste stranden van Kroatië? Hier vind je nog veel meer inspiratie voor rondreizen in Kroatië.

Naar Kroatië met kinderen

Wil je graag naar Kroatië met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Jong en oud. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk bijvoorbeeld eens deze Kroatië met kinderen reis, speciaal gemaakt voor gezinnen.