Uitstoot van je reis naar Cambodja (kg CO2e)

Route Avontuurlijk Cambodja 

Dag 1: Aankomst Siem Reap

Je reis start in Siem Reap. Je wordt naar je hotel gebracht en daar krijg je van de reisexpert een briefing over Cambodja en je reis. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je avontuurlijke Cambodja reisroute gaat van start!

Je slaapt de komende 5 nachten in een gezellig boetiek hotel.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de KLM vlucht met een overstap in Bangkok de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Dag 2-4: Siem Reap & Angkor Wat

Je hebt even een dag de tijd om bij te komen van de reis en op eigen gelegenheid Siem Reap te verkennen. 

Dan is het tijd om Angkor Wat te ontdekken. Samen met een lokale gids, doe je de eerste dag het kleine circuit, deels te voet en deels met een tuktuk. De volgende dag doe je het grote circuit met de tuktuk. Je ziet de hoogtepunten van Angkor Wat, maar bezoekt ook wat verderaf gelegen en minder bezochte tempels.

Wie denkt dat Angkor Wat slechts die ene tempel is die je overal op foto’s tegenkomt, heeft het mis! Angkor Wat is namelijk een gigantisch complex met enorm veel tempels. Wil je een handige planning zien voor een bezoek aan Angkor Wat? Bekijk de tips op Stop and Stare.

Dag 5: Meet the locals in Siem Reap

Vandaag neemt je gids je mee op een fietstour van een halve dag buiten de gebaande paden. Je bezoekt lokale dorpen van Siem Reap, maakt kennis met vriendelijke dorpelingen die je graag laten zien hoe voor hen het dagelijks leven eruit ziet. Je bezoekt onder andere de rijstvelden, maar ook dorpelingen die manden weven en natuurlijk een lokale markt. De tocht eindigt bij een rijstwijnstokerij, waar je alles wordt verteld over het maken van deze rijstwijn en het gebruik ervan in holistische medicatie. Natuurlijk mag je ook even proeven! 

Aan het einde van de middag wordt je naar een lokale familie gebracht waar je mag aanschuiven voor het eten.

Wil je een land écht leren kennen? Leer dan de locals kennen! Lees hier meer over waarom dit zo'n bijzondere ervaring is die je eigenlijk niet mag missen.

Dag 6: Banteay Chhmar

Met een privé taxi word je van Siem Reap naar een dorpje vlakbij het tempelcomplex van Banteay Chhmar gebracht. Je slaapt in een homestay, onderdeel van een Community Based Tourism project, een unieke kans om het dorpsleven echt te ervaren.
Na een heerlijke Cambodjaanse lunch maak je kennis met je gastgezin. In de middag bezoek je dan het tempelcomplex van Banteay Chhmar. De kans is groot dat je de tempels voor jezelf hebt, een heerlijke ervaring na de drukte van Ankor Wat. Na een bezoek aan de tempel rijd je door het dorp op een ossenkar en bezoek je het zijdecentrum waar je meer te weten kunt komen over het traditionele weefproces.

Vanavond eet je wel heel bijzonder, want het diner wordt geserveerd in de tempel, bij het licht van houten fakkels. Je slaapt vannacht bij je gastgezin. 

Dag 7-8: Battambang

's Ochtends kun je je nog even onderdompelen in de bijzondere geuren en kleuren van de lokale markt. ’s Middags wordt je weer opgehaald door je privé taxi die je naar Battambang brengt. Hier verblijf je in een prachtig resort waar je echt even tot rust kunt komen. 

De volgende dag maak je een afwisselende fietstour door de omgeving van Battambang. Je maakt verschillende stops bij een aantal lokale bedrijfjes. In een dorpje ontmoet je een dorpsbewoner die al meer dan 20 jaar betrokken is bij de handel in gedroogde bananen. Hij vertelt hoe deze handel het leven heeft gesteund van veel gezinnen in het dorp. Je fietst langs prachtige rijstvelden. Onderweg stop je voor lunch.

Ook in Cambodja slaap je in mooie, kleinschalige hotels waar je ultiem geniet van je vakantie.

Dag 9-11: Phnom Penh

Het is tijd om verder te reizen naar Phnom Penh waar je de komende 3 nachten verblijft in een comfortabel hotel.
 
Je maakt samen met een gids een stadstour door Phnom Penh. Allereerst breng je een bezoek aan het koninklijk paleis. Hier staat onder andere de bijzondere zilveren pagode, gemaakt met meer dan 5000 zilveren tegels, een Boeddha van smaragd en een gouden Boeddha ingelegd met meer dan 9500 diamanten. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende “Killing Fields” en de Tuol Sleng gevangenis leer je meer over het duistere verleden van Cambodja en de Khmer Rouge periode. De volgende dag heb je vrij te besteden n Phnom Penh.

Cambodja heeft veel te bieden. Mooie hotels, bijzondere plekken en superleuke excursies!

Dag 12-13: Wildlife Release Station

Met de auto vertrek je naar Chi Pat. Vanaf daar wordt je achterop de motor naar het Wildlife Release Station gebracht. Hier verblijf je twee nachten in een comfortabel, maar basic chalet. Het Wildlife Release Station ligt afgelegen in het Cardamom-gebergte en is een van de belangrijkste locaties die door de Wildlife Alliance worden gebruikt voor het vrijlaten van dieren die zijn gered uit de illegale handel in wilde dieren in Cambodja. Observeer hier het voeren van zonneberen, apen en andere dieren in verschillende stadia van vrijlating, wandel door de jungle of ga (in het natte seizoen) zwemmen in poelen en stroomversnellingen. ’s Avonds kun je in het donker dierenogen proberen te spotten, ga sterren kijken of geniet bij een kampvuur.

We vinden het belangrijk dat onze reizen bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen voor mensen, maar ook voor de dieren. Daarom hebben wij samen met de World Animal Protection een beleid voor dierenwelzijn opgesteld, zodat we niet onbedoeld bijdragen aan het lijden van dieren tijdens onze reizen.

Dag 14-17: Naar Koh Rong

 

Per motor, auto en boot reis je vandaag verder naar het eiland Koh Rong. Je verblijft 4 nachten in een heerlijk hotel pal aan het strand. De komende dagen hoef je even helemaal niets. Heerlijk ontspannen aan het strand. 

Er zijn verschillende mooie duurzame initiatieven in Cambodja. Een heel succesvol voorbeeld daarvan is Refill not Landfill. Een initiatief dat het gebruik van wegwerpplastic tegen gaat. Benieuwd hoe ze dat doen? Dat lees je hier.

Dag 18-20: Kampot

Je reist verder naar Kampot waar je 3 nachten verblijft in een comfortabel hotel. Een tour per tuktuk met gids door de omgeving van Kampot laat je kennis maken met de traditionele manier van leven in Zuid-Cambodja. Je bezoekt onder andere de zoutvelden, een peper plantage en de de Phnom Chhngok grot. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar je heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten.
 
De volgende dag maak je een tocht op de rivier in een longtail boot. Je kunt genieten van het lokale leven, de prachtige natuur en het vogelleven langs de Kampot-rivier. Als je dat wil, dan kun je onderweg een verfrissende duik in de rivier nemen.

Dag 21: Vertrek vanuit Phnom Penh

Vanmorgen wordt je opgehaald in je hotel en naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht. Je avontuur in Cambodja zit er alweer op. Met een backpack vol herinneringen stap je in het vliegtuig naar huis.

 

Lees ook de ervaringen van anderen en laat je door hen overtuigen dat Cambodja jouw vakantiebestemming is!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Cambodja

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Cambodja boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jurry geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Cambodja maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Cambodja

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Cambodja. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Cambodja

rondreis-cambodja

Beste reistijd Cambodja

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.