Route Colombia met kinderen

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Colombia met kinderen. Bij Better Places plan je je reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Colombia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

 

Dag 1-3: Bogotá

Vandaag begint jullie Colombia met kinderen rondreis. Op de eerste dag zijn er geen activiteiten ingepland, zodat jullie ontspannen aan jullie reis kunnen beginnen. Morgen staat er een stadstour op het programma. Jullie gaan te voet naar de stichting Egipto Con Futuro. Hier worden kinderen van de armste wijken voorzien van voedzame maaltijden en naschoolse activiteiten. Jullie krijgen een rondleiding en uitleg over het werk. Daarna gaan jullie op verkenning door het historische gedeelte van Bogotá waarbij jullie graffitis passeren, Plaza de Bolivar bezoeken en ook een lokale markt verkennen om de smaken van Colombia te ervaren. De dag erna kunnen jullie zelf invullen. Struin door de steile straatjes, bezoek één van de vele musea of laat je rondleiden langs de meest bijzondere straatkunst.

 

Dag 4-5: Honda

Jullie worden opgehaald bij het hotel in Bogotá en rijden naar Honda. Het is ongeveer 4-5 uur rijden door de bergen totdat je de Magdalena rivier passeert en de stad Honda bereikt. Onderweg maken jullie een stop in Tobia om daar te raften waarna jullie verder rijden. De tweede dag geniet je van een vrije dag. Dwaal door de straatjes van het mooie koloniale dorp, bezoek het museum over de geschiedenis van deze eens zo belangrijke rivierhaven aan de Magdalena rivier en eet een raspao-ijsje op het dorpsplein.

Er zijn weinig landen die zo afwisselend zijn als Colombia. Bovendien kun je volop verschillende activiteiten ondernemen, waardoor je het land nog beter leert kennen. Deze zeven bijzondere excursies in Colombia maken je reis uniek.

 

Dag 6-9: Koffieregio

Jullie vervolgen de reis richting de koffieregio. Tijdens jullie +/- 5 uur durende rit rijden jullie door berglandschappen met prachtige uitzichten op de rivier Guali. In de koffieregio kunnen jullie wandelen, paardrijden, fietsen, dorpjes verkennen of ontspannen in heerlijke thermale baden.

De dag erna worden jullie ’s ochtends door de lokale gids opgehaald bij het hotel voor de rit naar de Cocora-vallei. Een ecogids gespecialiseerd in dit natuurreservaat geeft jullie een introductie in de Cocora-Vallei. Terug in Salento neemt de gids jullie mee voor een wandeling door de kleurrijke straten, langs enkele ateliers van lokale ambachtslieden en naar het uitkijkpunt over Salento en de vallei. De laatste dag in de koffieregio kan je besteden door de koffieplantage te bezoeken en te leren over het hele proces van koffieplant tot kopje koffie.

 

Dag 10-11: Jardín

Op de eerste dag worden jullie opgehaald bij jullie hotel voor een transport van +/- 5 uur naar het koloniale dorpje Jardín. Het is een mooie rit slingerend door tropisch groene bergen. De volgende dag ontmoeten jullie de lokale gids op het dorpsplein van Jardín en rijden jullie met een Willys jeep de bergen in tot jullie uitkomen bij een plek waar je alleen wandelend verder kan. Hier stappen jullie verder tot jullie uitkomen bij een finca, op 2200 meter hoogte, waar jullie even op adem komen voor jullie beginnen aan de afdaling naar de waterval, een wandeling van 20 minuten. Het pad naar beneden om in de grot te komen is tamelijk steil en modderig, dus trek goede schoenen aan en loop voorzichtig. Wie wil kan ook in het (koude!) water van de poel onder de waterval zwemmen. Na het bezoek aan de waterval keren jullie terug naar de finca en vanaf daar terug naar Jardín.

 

Dag 12-14: Medellín

Vandaag worden jullie bij het hotel opgehaald en rijden jullie door prachtige valleien naar Medellín. De volgende dag staat een lokale gids klaar om jullie mee te nemen voor een stadstour. Na het verkennen van het centrum nemen jullie de kabelbaan omhoog naar de wijk Santo Domingo, waar jullie naar het uitkijkpunt lopen voor het beste uitzicht over de stad. Met de bus vervolgen jullie de route naar de accommodatie El Paraiso van de stichting. Hier krijgen jullie een rondleiding en uitleg over het werk van de stichting. Het is ook mogelijk om activiteiten te bezoeken zoals een voetbaltraining en zelfs om een typische maaltijd te eten. De laatste dag is ter vrije besteding.

Wat begon als een bescheiden voetbalproject voor straatkinderen is uitgegroeid tot een stichting die elk jaar meer dan vijfhonderd kinderen in armoede een kans geeft op een betere toekomst. Lees in onze blog wat Stichting Children of Medellín zo bijzonder maakt. 

 

Dag 15: naar Guatapé

Jullie worden opgehaald bij het hotel voor een transport naar Guatapé in +/- 2 uur. Het is een mooie rit door groene berglandschappen en langs de karakteristieke paisadorpjes van Antioquia. Geniet van een vrije dag in Guatapé en omgeving. Verken het kleurrijke charmante dorpje, beklim de 740 treden van de Piedra de Peñol voor het beste uitzicht over de omgeving en vaar over het stuwmeer met een boot.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Colombia familiereis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Colombia gebruiken.

 

Dag 16: vlucht naar Santa Marta

Bij het hotel worden jullie opgehaald voor de transfer naar de internationale luchthaven José María Córdova in Rionegro. Jullie vliegen van Medellín naar Santa Marta met Avianca. Vanaf het vliegveld van Santa Marta worden jullie opgehaald en naar Palomino gebracht. Kijk uit voor een bordje met jullie namen bij het verlaten van het vliegveld. De rit gaat langs het nationaal park Tayrona, waardoor je de omgeving steeds tropischer en groener ziet worden.

Lees de ervaring van Monique die met haar gezin op avontuur ging: van relaxen op het strand tot paardrijden in de bergen, van slenteren door steden tot raften op de rivier.

 

Dag 17-18: Palomino

Geniet van twee vrije dagen in het kustdorpje Palomino. Maak een wandeling over het lange strand, relax in een hangmat terwijl je luistert naar de golven van de Caribische zee en drink uit een heerlijke verse kokosnoot. Jullie kunnen ook slenteren door de zandstraatjes van waar lokale creatievelingen mooie sieraden en handgemaakte tassen verkopen.

Als je vertelt dat je naar Colombia op reis wilt gaan, dan kijken mensen je vaak raar aan. Ze denken aan armoede, ellende en geweld. Freelance journalist Jens woont al jaren in Colombia en bekijkt de verschillende reisadviezen Colombia op colombiablog.nl.

 

Dag 19-21: Cartagena

Vandaag rijden jullie van Palomino naar Cartagena in +/- 6 uur onder het genot van een prachtig uitzicht. De laatste twee dagen kunnen jullie genieten in Cartagena. Zowel in het oude stadscentrum als in Getsemaní valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Bekijk de bijzondere muurschilderingen, drink een fruitsap bereid door de Palenqueras, eet kokosrijst met verse vis, dans salsa en drink een cocktail terwijl je kijkt naar de ondergaande zon. En voor wie liever uitrust, is het strand dichtbij. Optioneel kunnen jullie ook met een motorboot naar Islas del Rosario worden gebracht. Hier kun je heerlijk ontspannen op het privéstrand, of deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals snorkelen. 

 

Dag 22: Vertrek vanuit Colombia

Een chauffeur haalt jullie op bij het hotel en brengt jullie naar het vliegveld van Cartagena, dit is een korte rit van slechts 15 minuten. Je Colombia met kinderen reis is vandaag helaas ten einde gekomen.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan waar mogelijk voor directe vluchten. KLM vliegt meerdere keren per week direct naar de verschillende startpunten in Colombia. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Retour Amsterdam - Bogotá: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Colombia reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Bijzondere excursies

Vliegtickets rondreis Colombia

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Colombia boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Sigrid geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Zijn er in Colombia mogelijkheden om te zwemmen?

Wat is de ideale reisduur voor een Colombia met kinderen rondreis?

Wanneer is het regenseizoen in Colombia?