Julio - Reisexpert Cuba

Hola, ik ben Julio, en ik ben jouw Cuba specialist. Ik ben geboren en getogen op Cuba en Trinidad is mijn geboortestad. Ik woon nu het grootste deel van het jaar in Nederland, maar ga geregeld terug naar mijn thuisland. Ik help je graag om de perfecte balans te vinden tussen de highlights - wat je echt niet mag missen - en de indrukken je zelf graag wilt opdoen.

Cuba specialist Julio

Top 5 mooiste stranden Cuba volgens Julio

Playa Ancón
Cayo Guillermo en Playa Pilar
Playa Maguana
Cayo Santa María
Playa Maria Aguilar

Playa Ancón

Vlakbij het mooie koloniale stadje Trinidad ligt een prachtig strand: Playa Ancón. Het zand is spierwit en het water kraakhelder, en je kunt hier heerlijk een dagje relaxen onder de palmbomen. Het strand ligt bij het dorpje La Boca, een typisch Cubaans vissersplaatsje. Leuk om de lokale sfeer op te snuiven en een praatje met de locals te maken. Vanuit Trinidad is het maar een kwartiertje rijden en zelfs op de fiets is Playa Ancón prima te bereiken.

Cayo Guillermo en Playa Pilar

Aan de noordkust van Cuba liggen misschien wel de mooiste stranden van het hele eiland. Cayo Guillermo is bijvoorbeeld een paradijsje, met eindeloze witte stranden. Cayo Guillermo ligt op een schiereiland en het mooiste stukje strand heet Playa Pilar. Je vindt hier verschillende resorts, maar als je liever in een casa particular verblijft, kun je Cayo Guillermo en het naastgelegen Cayo Coco ook als dagtrip bezoeken. Dan overnacht je in Morón.

Playa Maguana

Het oosten van Cuba is een stuk ruiger dan de rest van het land en hier komen nog wat minder reizigers naartoe. Hier vind je ook geweldige stranden, die heel anders van karakter zijn dan de vaker bezochte stranden in het noorden. Playa Maguana is één van mijn favorieten. Het strand wordt omzoomd door tropische bossen. Een hele fijne plek, die nog niet ontdekt is door toeristen. Je kunt Playa Maguana vanuit Baracoa bezoeken, met je eigen huurauto of een taxi, of aan het hotel aan het strand verblijven.

Cayo Santa María

Ten westen van Cayo Guillermo en Cayo Coco ligt nog een cayo, Cayo Santa María. Een dam van 48 kilometer verbindt dit eiland met het vasteland, dus het duurt even voordat je er bent. Maar dan vind je ook de witste stranden die je ooit hebt gezien, natuurlijk omzoomd door palmbomen en een turquoise zee. Je kunt hier ook prima snorkelen. Net als op de andere cayo’s zijn hier alleen hotels. Wil je in een casa particular slapen, overnacht dan in het leuke plaatsje Remedios op het vasteland. Dit mooie koloniale stadje is sowieso een bezoek waard en je maakt vanuit hier makkelijk een dagtrip naar Cayo Santa Maria.

Playa Maria Aguilar

Ik tipte in de buurt van Trinidad al Playa Ancón als één van de mooiste stranden van Cuba, maar er is meer moois in de buurt. Playa Maria Aguilar bijvoorbeeld, ongeveer een kilometer ten noorden van Ancón. Ook dit is een mooi wit strand, gelegen in een prachtige baai. Je kunt hier heerlijk zwemmen. Ga vooral niet te vroeg weg, want dit is één van de beste plaatsen van Cuba om de zonsondergang te bekijken.

Cuba met kinderen

Wil je graag naar Cuba reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Cuba met kinderen.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd voor Cuba is in de maanden november tot en met maart. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Cuba maken. Lees meer over de beste reistijd Cuba.

Nog meer mooie stranden

Uiteraard is het kiezen van de mooiste stranden van Cuba een subjectieve keuze. Nog meer inspiratie opdoen voor mooie stranden? Lees dan de top 5 mooiste stranden van Cuba volgens Suzanne van Rondreis.nl.