Jordanië Jessica Quote

“Wie van canyoning, avontuur en de natuur houdt mag een wandelreis door de Wadi Mujib in Jordanië zeker niet overslaan!”

Jordanië hotels

''400 meter onder zeeniveau door een indrukwekkende kloof wandelen is best bijzonder, toch?''

Voorzichtig schuifel ik door het water. Geen idee waarom eigenlijk, want bij het bezoekerscentrum hebben ze gezegd dat ik sowieso doorweekt terug ga komen. De Siq Trail is namelijk een natuurlijk pretpark in de bergen van Jordanië. Een cadeautje van de aarde voor avontuurlijke zielen. De Siq Trail loopt door Wadi Mujib, het laagste natuurreservaat ter wereld. 400 meter onder zeeniveau door een indrukwekkende kloof wandelen is best bijzonder, toch?

Wadi Mujib
Siq Trail Jordanië

Na een tijdje zwemmen, klimmen en klauteren komen we aan bij de eindbestemming: de grote waterval. “Het is gigantisch. En zo krachtig!”, zeg ik vol verbazing. “Wil je de waterval van de achterkant zien?”, vraagt Ibraham. Ik kijk hem verbaasd aan, maar voor ik het doorheb neemt hij me mee achter de waterval, waarna we weer naar beneden glijden. De adrenaline giert door m’n lijf, maar ik vertrouw erop dat deze jongen ook veilig naar huis wil gaan. Met een glunderend hoofd laat ik mezelf in het water vallen en drijf zo veel mogelijk in de stroming van de rivier mee. De natuur is krachtig, maar ook zo overweldigend mooi. Ervaar het zelf tijdens een wandelreis Jordanië

Wadi mujib uitzicht

4. De wandelroute van de Siq Trail loopt tot en met de grote waterval, maar je kunt op ieder moment terugkeren. De wandelroute loopt namelijk naar de waterval en daarna keer je terug via dezelfde route. Er zijn mensen in de kloof aanwezig die bezoekers veilig door de kloof meenemen en kunnen helpen als je gewond raakt. Je hoeft deze mensen niets te betalen, maar je kunt altijd een fooi achterlaten bij de balie van het bezoekerscentrum.

5. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk naar het bezoekerscentrum te komen. In de ochtend is het niet alleen rustiger qua bezoekers, maar ook het water dat door de kloof stroomt is ’s ochtends kalmer.

Prijsinformatie

De entree voor volwassenen is 21 Jordaanse Dinar. Houd er rekening mee dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om de kloof zelfstandig te mogen betreden. Het bezoekerscentrum is geopend van 8.00 – 15.00 uur. De Siq Trail is geopend van begin april tot en met eind oktober. De wandeling duurt zo’n 2 tot 3 uur, maar je mag hier zo lang blijven als je wilt.

Praktische informatie over je wandelreis in Jordanië

De Siq Trail in Jordanië loopt door Wadi Mujib. Dit natuurreservaat ligt in het westen van het land, aan de Dode Zee. De entree van de Siq Trail is niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt daarom het beste met een huurauto of met een taxi naar Waji Mujib gaan. Wadi Mujib ligt zo’n 90 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Amman en 30 kilometer ten zuiden van Amman Beach aan de Dode Zee. Het bezoekerscentrum is te vinden bij de Mujib Bridge, aan de Jordan Valley Highway (route 65).

Wil je meer wandelen in Wadi Mujib? De Siq Trail is een verkorte versie van de langste wandelroute: de Malaqi Trail. Deze wandeltocht duurt zo’n 7 tot 8 uur en mag alleen met een gids gelopen worden. Bezoek je Wadi Mujib tussen november en april? Dan kun je de Ibex Trail met een gids lopen. Tijdens deze wandeltocht heb je een kans om de Nubische steenbokken te spotten.

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Jordanië rondreis op maat

Jessica liet zich helpen door onze lokale reisspecialist Elena tijdens het samenstellen van haar reis. Wil je ook graag een privé rondreis door Jordanië? Dat kan! Elena, de lokale reisspecialist van Better Places in Jordanië, stelt graag een mooie rondreis samen je. Bekijk hier een paar mooie voorbeeldreizen. Op zoek naar meer inspiratie? Reisjournalisten Daisy en Patrick hebben veel mooie verhalen over hun ervaringen in Jordanië.