Volg een authentieke kookworkshop in Jordanië

  • Onder begeleiding van een lokale kok
  • Maak authentiek Jordaans eten
  • Eet de gerechten gezellig samen op
  • Volg de kookles op met een bezoek aan Petra
  • Schuif aan bij een gastfamilie voor een traditionele maaltijd

Kookworkshop in Jordanië na je bezoek aan Petra

Natuurlijk is er maar één echte reden om naar Petra af te reizen. Dat is de eeuwenoude stad die is uitgehakt uit donkerrode rotsen. Maar als je er dan toch bent, sluit dan vooral aan bij de geweldig leuke kookworkshop in Petra. De lokale koks vertellen in geuren en kleuren over de Arabische keuken, voor je zelf de handen uit de mouwen steekt. Daarna mag je een uur lang zelf hakken, bakken, roeren en koken. Natuurlijk met uitleg en hulp van de Jordaanse koks. Leuk om te weten; er staan geen vriezers in de keuken. Alle ingrediënten zijn kakelvers! Na afloop verzamel je rond een grote tafel en eet je gezellig samen al het lekkers op.

Kookworkshop in Jordanië: traditionele kookles in Ajloun

De bewoners in Jordanië staan bekend om hun eindeloze gastvrijheid en hun geweldige kookkunsten. In Ajloun staat een lokale gastfamilie klaar om je alle geheimen van de Jordaanse keuken met je te delen. Misschien leer je tijdens deze kookworkshop in Jordanië wel mansaf maken. Dat is een populair gerecht van gestoofd lamsvlees in een saus van gefermenteerde yoghurt. Of wat dacht je van de verrassende omgekeerde taart met laagjes groente, vlees en rijst. Eet je liever vegetarisch? Geen probleem. Dan verzinnen de koks gewoon iets anders. Als alle gerechten klaar zijn eet je die gezellig met de gastfamilie op.

Hoewel ze in Jordanië gek zijn op hun kebabs en lamsvlees, kun je er met onze tips ook als vegetariër heerlijk eten.

Schuif aan bij een lokale familie in Um Qais

Dit is geen kookles, maar minstens zo leuk en zeker zo lekker! In Um Qais schuif je aan bij een lokale familie. De gastvrouw heeft de hele middag in de keuken gestaan om een uitgebreide maaltijd klaar te maken. De traditionele Noord-Jordaanse gerechten zijn bereid met ingrediënten uit de omgeving. Tijdens het eten vertellen de hosts over het leven in Um Qais, de producten van het land en hun familietradities. Natuurlijk willen ze ook alles weten over jouw leven in Nederland. Een mooi moment om uit te vinden wat ze in Jordanië van oerhollandse stamppot en stroopwafels vinden.

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Meer inspiratie voor je Jordanië rondreis

Wil je meer lezen over Jordanië en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over onze wandelreizen of over de beste reistijd in Jordanië. Reisblogger Anneke de Bundel ging ook naar Jordanië en deed volgde een kookworkshop in Amman

Duurzaam reizen in Jordanië

Duurzaam reizen in Jordanië hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het land heeft prachtige ecolodges, die met minimale impact op de natuur werken. Slaap bijvoorbeeld in Feynan Ecolodge of Dana Guesthouse in het prachtige Dana Nature Reserve en ga wandelen met een lokale gids. Hij kan je alles vertellen over de flora en fauna in het gebied en je kunt hem al je vragen stellen. Door lokale gidsen in te huren, zorg je dat de locals direct profiteren van je bezoek. Wil je kennis maken met de Bedoeïenen-cultuur in Jordanië? Slaap dan in een homestay in Wadi Rum. Ook dit is een mooie manier om kennis te maken met lokale tradities en Jordanië op een duurzame manier te beleven.