De 6 beste bezienswaardigheden volgens de lokale reisspecialist

  • Petra
  • De gastvrije Jordaniërs
  • Het heerlijke eten
  • Ajloun Natuurreservaat
  • Heldere sterrenhemel
  • Wadi Mujib

Het wereldwonder Petra

Alleen wereldwonder Petra is al reden genoeg om af te reizen naar Jordanië. Hoeveel foto’s je er ook van gezien hebt, niets kan je voorbereiden op het moment dat je de Siq uitloopt, een lange smalle kloof die naar de Treasury van Petra leidt. Opeens sta je voor een enorme tempel, uitgehakt in rozerode rotsen. Petra kan onmogelijk tegenvallen. Het gebied van deze oude stad is enorm uitgestrekt en je kunt er verschillende prachtige wandelingen maken. Een grote aanrader is die naar de Monastery, een uur klimmen naar een bouwwerk dat misschien nog indrukwekkender is dan de bekende Treasury.

Jordaniërs zijn oprecht gastvrij

Tijdens je hele reis hoor je het overal waar je komt: ‘Welcome to Jordan!’ Jordaniërs zijn erg gastvrij en hartelijk en je voelt je bijzonder welkom. Mensen willen alles doen om je helpen. Ben je de weg kwijt, dan wordt er direct iemand bijgehaald die Engels spreekt en je de goede kant op kan wijzen. Loop je te zweten tijdens een wandeling, dan is er altijd wel iemand die je thee aanbiedt en de kans grijpt om een praatje te maken. Dit soort ontmoetingen maken Jordanië extra bijzonder.

Jordanië barst van de mooiste plekken die je eigenlijk niet mag missen. Wil je ze allemaal zien tijdens je rondreis? Kijk eens naar de voorbeeldreis van 3 weken.

Bezienswaardigheden Jordanië: Heerlijk eten

Het is altijd een bonus als je in een land goed kunt eten en dat zit in Jordanië wel goed. Vers pitabrood, goed gevulde salades, de lekkerste mezzes (kleine gerechtjes), volop verse groenten, hummus om je warme brood in te dippen, falafel, zoete gebakjes…de lijst met culinaire hoogstandjes is eindeloos. De Jordaanse keuken wordt beïnvloed door Libanon, Turkije en Griekenland en dat zorgt voor een grote variatie aan verse, kruidige gerechten. Eet je geen vlees, dan hoef je ook geen honger te lijden: veel gerechten zijn vegetarisch.

Ajloun Natuurreservaat

Het Ajloun Natuurreservaat in het Noorden van Jordanië bestaat uit uitgestrekte bossen van eiken- en pistachebomen, afgewisseld met pijnboompitten. In het gebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Onderweg kun je wilde varkens en herten tegenkomen, die zich schuilhouden achter de bomen. Deze bomen zijn heel belangrijk voor de lokale bevolking, omdat ze niet alleen voor het hout, maar ook voor voedsel en zelfs medicijnen worden gebruikt.

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Bezienswaardigheden Jordanië: De sterrenhemel

Wonen in grote steden maakt het moeilijk om de pracht van de sterrenhemel echt te ervaren. Zou je de fascinerende wereld van sterren en planeten willen ervaren? In Jordanië is dit mogelijk met het RumSky-project. Door de innovatie van de wetenschap kunnen ze een beetje dichter bij de verboren wonderen van het universum komen. Het project is gestart door een groep Jordaniërs met behulp van de nieuwste technologie en het observarium dat makkelijk kan worden meegenomen. Je kunt deze excursie boeken voor je reis naar Jordanië. Je zult er geen spijt van krijgen!

Wadi Mujib Natuurreservaat

Vlakbij de oostkust van de Dode Zee vind je het laagst gelegen natuurreservaat ter wereld. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt, op 410 meter onder zeeniveau. Het reservaat sterkt zich uit tot de Karak en Madaba bergen, op zo’n 900 meter boven zeeniveau. Dit enorme hoogteverschil zorgt voor een indrukwekkende biodiversiteit, er zijn meer dan 420 soorten planten, 102 soorten vogels en vele soorten roofdieren. Naast wandelen kun je je in dit reservaat een spannende kanotocht maken.

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd in Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken..

Duurzaam reizen in Jordanië

Duurzaam reizen in Jordanië hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het land heeft prachtige ecolodges, die met minimale impact op de natuur werken. Slaap bijvoorbeeld in Feynan Ecolodge of Dana Guesthouse in het prachtige Dana Nature Reserve en ga wandelen met een lokale gids. Hij kan je alles vertellen over de flora en fauna in het gebied en je kunt hem al je vragen stellen. Door lokale gidsen in te huren, zorg je dat de locals direct profiteren van je bezoek. Wil je kennis maken met de Bedoeïenen-cultuur in Jordanië? Slaap dan in een homestay in Wadi Rum. Ook dit is een mooie manier om kennis te maken met lokale tradities en Jordanië op een duurzame manier te beleven.