Een greep uit de leukste excursies volgens Elena

  • Kookworkshop bij Petra
  • Hike met een lokale gids bij Dana
  • Slaap in een bijzondere homestay
  • Ervaar het lokale leven op een organische boerderij
  • Verken het wereldwonder Petra in donker
  • Doe mee met één van de vele workshops

Kookworkshop bij Petra

Natuurlijk is er maar één echte reden om naar Petra af te reizen. Dat is de eeuwenoude stad die is uitgehakt uit donkerrode rotsen. Maar als je er dan toch bent, sluit dan vooral aan bij de geweldig leuke kookworkshop in Petra. De lokale koks vertellen in geuren en kleuren over de Arabische keuken, voor je zelf de handen uit de mouwen steekt. Daarna mag je een uur lang zelf hakken, bakken, roeren en koken. Natuurlijk met uitleg en hulp van de Jordaanse koks. Leuk om te weten; er staan geen vriezers in de keuken. Alle ingrediënten zijn kakelvers! Na afloop verzamel je rond een grote tafel en eet je gezellig samen al het lekkers op.

Jeep tour door Wadi Rum

Je bezoek aan de beroemde Wadi Rum woestijn is al heel bijzonder. Dit prachtige gebied is één van de mooiste woestijnen ter wereld en is veel meer dan alleen een zandwoestijn. Door het ruige landschap en de unieke rotsformaties waan je jezelf op een andere planeet. Tijdens je verblijf in Wadi Rum kun je mee doen aan de sunset tour met de jeep. Samen met een lokale gids pak je de jeep om naar mooiste plekken  van de woestijn te gaan. Een korte kamelenrit verder en je kan genieten van de ondergaande zon die het unieke Wadi Rum goud doet kleuren.

Excursies in Jordanië - Ga de Rode Zee op

Tijdens je verblijf in Aqaba is het heerlijk bijkomen van de zanderige vlaktes die je in Jordanië hebt gezien. Lekker uitwaaien op de boulevard of vers gevangen vis voor diner! Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf hier de Rode Zee op te gaan met een boot. Geniet van de frisse zeelucht terwijl je in het zonnetje de Rode Zee op vaart. Neem vooral wat snorkelspullen mee want de onderwaterwereld van de Rode Zee is zeker het bezichtigen waard.

Kookworkshop in Ajloun

De bewoners in Jordanië staan bekend om hun eindeloze gastvrijheid en hun geweldige kookkunsten. In Ajloun staat een lokale gastfamilie klaar om je alle geheimen van de Jordaanse keuken met je te delen. Misschien leer je tijdens deze kookworkshop in Jordanië wel mansaf maken. Dat is een populair gerecht van gestoofd lamsvlees in een saus van gefermenteerde yoghurt. Of wat dacht je van de verrassende omgekeerde taart met laagjes groente, vlees en rijst. Eet je liever vegetarisch? Geen probleem. Dan verzinnen de koks gewoon iets anders. Als alle gerechten klaar zijn eet je die gezellig met de gastfamilie op.

Je kan in Jordanië de leukste kookworkshops volgen om meer van de lokale keuken te leren. Wist je ook dat Jordanië een uitstekend land is om vegetarisch te kunnen eten?

Hike met een lokale gids door Dana

Dana National Park is een prachtig en ruig gebied wat deel uitmaakt van de riftvallei. Tussen de bossen en kliffen van het park leven allerlei reptielen, wolven en zelfs lynxen. Al is de kans dat je deze daadwerkelijk zal zien vrij klein! Vanuit Dana kan je een mooie wandeling maken naar Feynan. Een lange maar relatief eenvoudige wandeling die je samen met een lokale Bedoeïenengids maakt. Het voert je over een klein pad dwars door het Dana Reservaat en langs alle vegetatiezones van het reservaat, van Mediterraan struikgewas bij het dorp Dana tot steenwoestijn van Wadi Feynan.

Excursies Jordanië - Slaap in een homestay

We hebben je al verteld hoe mooi de unieke Wadi Rum woestijn is. Het is dan ook zeer aan te raden om tijdens je verblijf hier een mooie wandeling te maken of mee te doen aan de jeep tour. Elena heeft een prachtige accommodatie voor je uitgezocht in Wadi Rum. Je slaapt hier namelijk in een Bedoeïenenkamp bij de lokale bevolking. Er wordt traditioneel voor je gekookt en er heerst een ontspannen sfeer, vooral als je rondom het kampvuur van de onvoorstelbaar heldere sterrenhemel geniet.

Hike naar Petra 

Neem een stevig ontbijt, want samen met een lokale Bedoeïenengids ga je op pad om naar het ‘grote’ Petra te wandelen via een oude, destijds geheime Nabateïsche route. Je wandelt door de bergen en hebt prachtige uitzichten over de Wadi Araba. Je komt langs het Al Deir Klooster vanaf waar je Harun-berg kunt zien. Op deze berg zou de broer van Moses zijn begraven. De wandeling is niet moeilijk en het duurt zo’n drie tot vier uur voor je in Petra bent. Hier heb je de tijd om rond te lopen en je te vergapen aan dit nieuwe wereldwonder.

Excursies Jordanië - Petra by Night

Maak je Petra-ervaring compleet met een bezoek aan de 'Petra by Night Show', dit evenement is een magische manier om een deel van de rotsstad bij kaarslicht te zien en de oude stad te verkennen. Dit wereldwonder is natuurlijk al een onvergelijkbare ervaring opzicht, maar wanneer deze nog eens extra in de spotlight wordt gezet door meer dan 1.500 kaarsen wordt het natuurlijk wel extra bijzonder. Samen met een lokale gids kan je door de oude stad lopen en meer leren over het wereldwonder.

Lokale gidsen in Jordanië zorgen voor een authentieke en bijzondere ervaring: zij kunnen je immers als geen ander laten zien hoe hun dagelijks leven is.

Dineer bij Haret Gdoudna

Ben je tijdens je rondreis door Jordanië op zoek naar een authentieke culinaire ervaring? In Madaba vind je het restaurant Haret Gdoudna, een bijzondere plek in het historische centrum van de stad. Het restaurant is gecreëerd met de visie om een traditionele souk- en handwerkmarkt te bouwen en daarmee een bijzondere ervaring te bieden. Tot op de dag van vandaag leeft het voort als een plek waar de tijd stilstaat en het verleden, het heden en de toekomst van een oude stad, Madaba, samenbrengt. Het wordt gezien als een bekend herkenningspunt en een van de beste restaurants in Jordanië.

Slapen bij de bewoners thuis is voor veel reizigers het hoogtepunt van hun vakantie. Wij geven je vijf redenen waarom je ook eens in een homestay moet verblijven.

Draai een dagje mee op een organische boerderij

In het Ajloun Forest Reserve is het mogelijk om de cultuur van de lokale bevolking van dichtbij mee te maken. Op de biologische boerderijen die je hier vindt worden alle gewassen op natuurlijke wijze geteeld, zonder het gebruik van schadelijke pesticiden. Je krijgt de kans om mee te helpen met de dagelijkse bezigheden van de boeren hier. Voer de geiten of help met het verbouwen van de lokale producten. Een bijzondere manier om contact te leggen met de locals én de lokale gewassen te helpen groeien.

Ambachtelijke workshops

De lokale reisspecialist Elena geeft je tijdens je rondreis de mogelijkheid om aan te schuiven bij de vrouwen van Wild Jordan. Dit is een organisatie die bijdraagt aan de duurzaamheid van de beschermde gebieden en ondersteunt de sociaal-economische ontwikkeling van lokale gemeenschappen. Door het aanbieden van verschillende ambachtelijke workshops leer je van de lokale vrouwen in Dana of Ajloun meer over het maken van zeep, sieraden of gedroogd fruit. De vrouwen zijn zeer gedreven in hun vak en willen je graag meer vertellen over de gemeenschap en hun vak. Op deze manier neem je een aantal heel bijzondere souvenirs mee naar huis!

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd in Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken.

Meer inspiratie opdoen voor Jordanië?

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Jordanië. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en lees over de mooiste avonturen!