Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route rondreis Jamaica met huurauto

Dag 1 – Aankomst in Montego Bay

Rondreis Jamaica Montego Bay

Dag 2 – Montego Bay

Dag 3 – Montego Bay

Jamaica excursies bird sanctuary

Dag 4 – naar Brittonville

Jamaica individuele reis Brittonville

Dag 5 – Brittonville

Jamaica hoogtepunten Bob Marley museum

Dag 6 – Brittonville

Rondrie Jamaica excursie rasta yard

Dag 7 – naar Robins’ Bay

Jamaica reis Fern Gully

Dag 8 – Robins’ Bay

Dag 9 – Robins’ Bay

Jamaica rondreis Robin's Bay

Dag 10 – naar Port Antonio

Reis Jamaica Frenchman's Cove

Dag 11 – Port Antonio

Jamaica reistips Blue Lagoon

Dag 12 – naar Blue Mountains

Jamaica hoogtepunten Blue Mountains

Dag 13 – Blue Mountains

Bezienswaardigheden Jamaica Holywell park

Dag 14 – Blue Mountains

Jamaica vakantie Newcastle

Dag 15 – naar Treasure Beach

Rondreis Jamaica Treasure Beach

Dag 16 – Treasure Beach

Jamaica hotels Jakes Treasure Beach

Dag 17 – naar Black River

Jamaica rondreis Maroons spelen muziek

Dag 18 - Black River

Rondreis Jamaica Black River

Dag 19 - naar Negril

Jamaica excursie vrouw koken met rasta chef

Dag 20 - Negril

Vakantie Jamaica 7 Mile Beach Negril

Dag 21 - Negril

Dag 22 – Vertrek vanuit Montego Bay

Reistips Jamaica Rick's Cafe Negril

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jamaica maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Jamaica rondreis. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Reisadvies Jamaica

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jamaica. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ellen je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.