Top Ecuador tips volgens René

De zon bijna aanraken op de Chimborazo
Oefenen op een traditionele blaaspijp
Wandelen rond het Quilotoa meer
Het boerenleven ervaren in Puerto Quito
Afsluiten op de bijzondere Galapagos eilanden

Drink een cocktail in de ‘Zona’

De Mariscal ofwel de Zona is rijk aan trendy restaurants en cafeetjes. Wil je liever wat autentieker bestel dan een ‘canelazo’ (warme kaneeldrank) in La Ronda in het historische centrum.

Raak de zon bijna aan

De Chimborazo is met zijn 6310 meter de het hoogste punt in Ecuador. Doordat Ecuador op de evenaar is het dus het dichtstbijzijnde punt bij de zon vandaan. Boek een nationale gids en wandel in rustig tempo naar de berghut om van dit prachtige uitzicht te genieten bij helder weer.

Walvissen spotten in Puerto Lopez

Van juni tot begin oktober kun je een boottocht maken om deze gigantische bultrugwalvissen te zien, die naar ondiepere en warmere water komen tijdens hun paringsseizoen.

Oefenen met blaaspijpschieten

Bij veel communities in de Amazone gebruikten ze de blaaspijp voor de jacht. Deel deze culturele activiteit met de locals en gebruik de achiote om wat strepen over de gezicht te trekken en je een echte krijger te voelen.

Wandelen rondom het Quilotoa meer

Maak een wandeling midden in de Andes rondom het Quilotoa kratermeer. Deze krater heeft zich na enkele vulkaan uitbarstingen met water gevuld. Door de mineralen veranderd de kleur van groen naar blauw en turkoois.

Spot vogels en vlinders in Mindo

Op ongeveer 80 km ten Westen van Quito kom je uit in Mindo. In dit regenwoud vind je tot meer dan 120 verschillende vogelsoorten.

Ervaar het boerenleven

In Puerto Quito heb je de mogelijkheid om een dagje samen te werken met de locals op deze ‘fincas tropicales’. Oogst cacao, passievrucht, ananas of pitahaya.

Voel de energie in Baños

Deel de energie van Pailon del Diablo in Banos. Een prachtige wandeling brengt je naar een krachtige waterval. Mocht je daarna nog zin hebben om op hoogte te schommelen breng dan een bezoek aan la Casa del Arbol en bekijk vanuit hier de Tunguragua vulkaan.

Warmwaterbaden van Papallacta

Badder in de warmwaterbaden van Papallacta, een paradijsje waar ieder tot rust komt. Verwen je innerlijke zelf met verse ‘trucha’ (forel) die hier in vijvers gekweekt wordt.

Duiken en snorkelen op de Galapagos

Snorkel op Galapagos met tropische vissen, zeepaardjes, haaien en zeeleeuwen. De onderwaterwereld op de Galapagos eilanden is net zo interessant als de eilanden ontdekt door Charles Darwin.

Plan jouw reis naar Ecuador

Ben je op zoek naar een bijzondere Ecuador rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Ecuador met kinderen

Wil je graag naar Ecuador reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Ecuador met kinderen.

Beste reistijd Ecuador

De beste reistijd voor Ecuador is erg verschillend en het ligt er maar net aan of je naar de kust, het Andesgebergte of het Amazonegebied in wilt. Lees meer over de beste reistijd Ecuador.

Ecuador inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Naturescanner's Cindy deelt haar Ecuador tips.