Logo

Positieve Impact

Slovenië

In de Eerlijke Reiswijzer zie je wat de effecten zijn van jouw vakantie. We doen er alles aan om met onze reizen zoveel mogelijk goeds te brengen voor mens, dier en de planeet. We kiezen voor duurzame hotels, zorgen voor werkgelegenheid en helpen natuur en cultuur te behouden. Kijk hier voor de criteria bij het bepalen van de score.

Eerlijke Reiswijzer accommodatie

Overnachtingen

Impact Score 5/5

Tijdens je reis verblijf je zoveel mogelijk in kleinschalige, duurzame accommodaties. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en heb je een minimale voetafdruk.

Eerlijke Reiswijzer excursies

Excursies

Impact Score 2/5

Onze excursies worden georganiseerd door lokale ondernemers. Dat is leuker voor jou én zorgt voor werkgelegenheid. Daarmee draag je bij aan een beter leven voor de bewoners.

Eerlijke Reiswijzer gids

Chauffeurs

Impact Score 0/5

Tijdens je rondreis worden zoveel mogelijk chauffeurs uit het land zelf ingezet. Zij laten je de mooiste plekken zien en jij zorgt ervoor dat ze een inkomen hebben.

Eerlijke Reiswijzer natuur

Natuur & Cultuur

Impact Score 1/5

Het entreegeld dat je betaalt voor natuurgebieden en cultureel erfgoed wordt gebruikt om deze plekken te onderhouden en te beschermen. 

Eerlijke Reiswijzer slow

Slow Travel

Impact Score 1/5

We inspireren je om zo lang mogelijk op reis te gaan. Hoe langer je reist, hoe groter je positieve impact. Bovendien leer je een plek beter kennen als je de tijd neemt.

Wil je meer weten over de scores in de Eerlijke Reiswijzer? In onze impactblogs lees je een uitgebreide toelichting over de impact van onze reizen in Slovenië.

Negatieve Impact

Slovenië

Eerlijk is eerlijk, je reis heeft ook negatieve effecten. Dat komt vooral door de manier waarop je reist. Het ene vervoerstype is namelijk minder schadelijk dan het andere. Een HSL-trein stoot ongeveer 90% minder CO2 uit dan vliegen over korte afstanden. Lees hier meer over de klimaatimpact van je reis.

Trein

Trein

Basisprijs ticket
€300
Verborgen kosten klimaatverandering
€9
Verborgen kosten luchtvervuiling
€3
Echte prijs*
€312

Auto

Auto

Basisprijs brandstof
€300
Verborgen kosten klimaatverandering
€42
Verborgen kosten luchtvervuiling
€16
Echte prijs*
€358

Vliegtuig

Vliegtuig

Basisprijs ticket
€300
Verborgen kosten klimaatverandering
€93
Verborgen kosten luchtvervuiling
€26
Echte prijs*
€418

*In de prijs die je nu betaalt voor je vakantievervoer worden de kosten voor klimaatverandering en luchtvervuiling niet meegerekend. Terwijl die kosten er wel zijn voor anderen of toekomstige generaties. Tel de prijs van de verborgen kosten op bij de prijs die je werkelijk betaalt en je weet wat de echte prijs is. Voor de berekening van de echte prijs heeft Better Places gebruik gemaakt van de True Price methode.