Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige fietsroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Frankrijk Bretagne (kg CO2e)

Route fietsvakantie Bretonse kust

Dag 1: Aankomst in Roscoff

Je fietsvakantie langs de Bretonse kust begint in Roscoff. Een lokale gids komt langs bij je hotel en spreekt samen met jou de route door. Daarna ga je Roscoff in om dit gezellige havenstadje te ontdekken.

 Bretagne is goed bereikbaar met de trein. Onderweg kun je leuke tussenstops maken in grote steden en gezellige dorpen. We geven je graag tips over met de trein naar Frankrijk reizen.

Dag 2: Roscoff naar Morlaix

Vandaag begint je fietstocht. Je fietst langs de baai richting Morlaix en komt onderweg door Saint-Pol-de-Léon. Hier bewonder je de prachtige kerk en het historische centrum. Zodra je in Morlaix aankomt, beeld je je in hoe de zeelieden aan wal komen. Je hebt een mooi uitzicht over de prachtige vallei. 

Details: tussen 29 en 38 km, tussen 335 en 381 m hoogteverschil

Van 26 juli t/m 11 augustus 2024 zullen de Olympische Spelen in Parijs gehouden worden. Ons advies is om deze reis niet te boeken in de periode van 19 juli t/m 18 augustus 2024, in verband met grote drukte in Parijs en hoge prijzen voor accommodaties.

Dag 3: Morlaix naar Plougasnou

De route naar Plougasnou loopt over natuurlijke landtongen, van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. Hier heb je het gevoel dat je de kleine eilandjes bijna kunt aanraken. Op het schiereiland Barnenez kun je het indrukwekkende ‘Cairn de Barnenez’ bezoeken. Dit grafmonument is het oudste gebouw ter wereld. Na je bezoek fiets je door naar het dorpje Plougasnou, je eindbestemming voor vandaag.

Details: 36 km, 255 m hoogteverschil

Dag 4: Plougasnou naar Lannion

Je stapt op de fiets en vervolgt je weg langs de Bretonse kust. Over een prachtige kustweg, die over hoge kliffen loopt, fiets je naar Saint-Michel-en-Grève. Onderweg heb je na de beklimming van ‘Le Grand Rocher’, een hoge heuvelrug in de baai van Saint-Efflam, een uitzonderlijk uitzicht. Op het strand van Saint-Michel-en-Grève vind je een 2 meter hoog kruis, midden op het strand. Een bijzonder gezicht! Je eindigt vandaag in Lannion. In deze middeleeuwse stad vind je nog huizen met hout of leisteen als gevelbekleding en prachtige versieringen. Tijdens een wandeling door het centrum raak je niet snel uitgekeken!

Details: 48 km, 497 m hoogteverschil
 

Dag 5: Lannion naar Perros-Guirec 

Vanuit Lannion fiets je richting de zee bij Trébeurden. De ‘pointe de Bihit’, een adembenemende plek, biedt een prachtig uitzicht over de zee. Ontdek de ‘Côte de Granit Rose’ met het prachtige contrast tussen de roze granietformaties en de blauwe zee. Je laat je fiets even achter bij het charmante stadje Poumanac'h om een wandeling over het kustpad te maken en bewondert de roze rotsen die door de wind en de zee zijn uitgehouwen. Gebruik je verbeelding en kijk welke vormen je allemaal kunt ontdekken in deze imposante rotsblokken! Je verblijft in de mooie badplaats Perros-Guirec.

Details: 32 km, 290 m hoogteverschil
 

Dag 6: Perros-Guirec naar Treguier

De volgende dag vervolg je je tocht langs de wilde Bretonse kust. Je fietst langs kliffen, baaien en mooie stranden. Onderweg heb je tijd om het beroemde "huis tussen de rotsen" te ontdekken. Op een steenworp afstand, de kloof van Castel Meur. Deze indrukwekkende, smalle kloof wordt gevormd door gigantische rotsblokken die als een poort oprijzen uit de zee. Vervolgens fiets je langs de rivier Jaudy naar het stadje Tréguier. De kerk, de steegjes en de vele granieten en vakwerkhuizen zijn kenmerkend voor dit dorp. Hier ben je even weg van de drukte en verblijf je in een 17e eeuws herenhuis waar je een heerlijk diner voorgeschoteld krijgt.

Details: tussen 19 en 46 km, tussen 94 en 492 m hoogteverschil

 Tijdens je fietsvakantie langs de Bretonse kust zijn er verschillende lokale specialiteiten die je écht geproefd moet hebben. Benieuwd welke dat zijn? Lees hier meer over culinair Bretagne

Dag 7: Treguier naar Paimpol 

Je laat Tréguier achter je, steekt de Jaudy over en fietst richting Paimpol. Onderweg kom je door Lézardieux. Dit kleine dorpje met zijn levendige jachthaven grenst aan de rivier Trieux. Je fietst over de historische brug om de rivier over te steken en vervolgt je weg op schiereiland Goëlo. Vandaag eindig je in de haven van Paimpol. Hier heb je de tijd om dit kleurrijke stadje verder te ontdekken.  

Details: tussen 19 en 46 km, tussen 94 en 492 m hoogteverschil
 

Dag 8: Paimpol naar Saint-Quay-Portrieux

De volgende dag is het tijd voor één van de meest indrukwekkende etappes van je fietsvakantie langs de Bretonse kust. Je fietst over de kliffen van Plouha, de hoogste kliffen van Bretagne. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het Kanaal. Je sluit je dag af in Saint-Quay-Portrieux. Ga lekker een hapje eten in één van de restaurantjes in het charmante haventje en geniet van de zonsondergang op het strand.

Details: 47 km, 683 m hoogteverschil
 

Dag 9: Saint-Quay-Portrieux naar Saint-Brieuc

Je vervolgt je weg langs de Bretonse kust. Onderweg stop je in het gezellige haventje van Binic om te lunchen. Daarna fiets je verder, het binnenland in, over de oude spoorlijnen van het vroegere treintje van de ‘Côtes du Nord’. Deze route leidt je over een imposant viaduct en een tussen de rotsen uitgehouwen pad. Een indrukwekkende ervaring! Ter hoogte van Saint-Brieuc fiets je weer richting de zee. Eenmaal bij de kust aangekomen heb je de mogelijkheid om verschillende uitkijkpunten aan te doen, het strand van Rosaires te bezoeken of een kijkje te nemen bij een mosselboerderij. Je verblijft in een hotel in het historische centrum van Saint-Brieuc.

Details: 35 km, 372 m hoogteverschil
 

Dag 10: Saint-Brieuc naar Erquy

Je stapt op de fiets en fietst verder via de oude spoorlijn. Onderweg bezoek je een museum waar je meer te weten komt over deze spoorlijn, die ooit tot het grootste spoornetwerk van Frankrijk behoorde. Als je uitgekeken bent vervolg je je weg naar Yffiniac. Deze stad ligt aan het begin van de baai van Saint-Brieuc, een prachtig natuurgebied waar je vele soorten vogels kunt spotten. Via de steile kust bereik je het kleine haventje van Dahouët, waar de gekleurde bootjes op het water dobberen. Je doorkruist de badplaats Pleneuf val-André, waar je jezelf trakteert op een welverdiend ijsje en bereikt via heuvelachtige kustwegen uiteindelijk de haven en het strand van Erquy.

Details: 37 km, 419 m hoogteverschil
 

Dag 11: Erquy naar Saint-Cast-le-Guildo

Het pad gemarkeerd met "Tour de Manche" leidt je via paden en fietspaden naar Kaap Fréhel. Op de kliffen, 70 meter boven de zee, heb je een adembenemend uitzicht. Het gebied dat naar de vuurtoren van Cap Fréhel leidt, is beschermd. Het bestaat uit heide, gaspeldoorn, brem en varens, die allemaal zorgen voor een prachtige mix van kleuren. Na de vuurtoren bezoek je het aan de kust gebouwde fort van La Latte met uitzicht op zee. Het fort is een filmlocatie voor verschillende beroemde films omdat de uitzonderlijke locatie even indrukwekkend is als de goede staat waarin het fort is. Je fietst om de prachtige baai van Fresnaye heen, waar je oesterkwekers aan het werk kunt zien. Bij aankomst in Saint-Cast-le-Guildo geniet je van het prachtige strand en een verkoelende duik in de zee.

Details: 38 km, 336 m hoogteverschil

Dag 12: Saint-Cast-Le-Guildo naar Saint-Malo 

Je fietsvakantie langs de Bretonse kust gaat verder over smalle, heuvelachtige wegen die je naar het Bretonse platteland voeren. Nadat je het schiereiland Saint-Jacut-de-la-Mer gepasseerd bent, dat een kleine omweg zeker waard is, bereik je als snel Trémereuc. Vanaf daar kun je via een oude spoorlijn, die gerenoveerd is tot prachtig groen fietspad, gemakkelijk de stad Dinard bereiken. In de haven wacht de veerboot die je naar Saint-Malo brengt. Maak, als je tijd hebt, een wandeling over de stadsmuren of verken de historische straatjes.

Details: 39 km, 338 m hoogteverschil
 

Dag 13: Saint-Malo naar Cancale

Je laat Saint-Malo achter je en geniet van een prachtige fietstocht langs de kust en door het platteland. Onderweg bewonder je de ‘Malounières’, prachtige 17e en 18e-eeuwse huizen van reders en handelaren uit Saint-Malo. Eenmaal aangekomen in Cancale parkeer je je fiets aan de waterkant en geniet je van een heerlijke maaltijd in één van de lokale restaurants.

Details: tussen 17 en 27 km, tussen 114 en 183 m hoogteverschil

Nog niet overtuigd om deze reis te maken? Dit zijn onze vijf redenen om Bretagne met de fiets te verkennen!

Dag 14-15: Cancale naar Mont Saint-Michel

Je begint aan de laatste etappe van je fietsvakantie langs de Bretonse kust. Nadat je de haven van Cancale uit bent is de route voornamelijk vlak. De route van de Tour de Manche leidt je langs lange stranden en kustgebieden, naar Mont Saint-Michel. Onderweg kun je bij verschillende restaurants genieten van een lokale en verse lunch. Na de lunch fiets je nog enkele kilometers langs de kust, waarna je uiteindelijk Mont Saint-Michel bereikt. Op deze bijzondere plek aan de oever van de rivier Couesnon, die de grens vormt tussen Bretagne en Normandië, eindigt je fietsroute. Wandel naar de top van Mont Saint-Michel om het indrukwekkende klooster te bezoeken. De volgende dag geniet je van een lekker ontbijtje in je hotel, waarna je fietsvakantie met kinderen in Frankrijk langs de kust dan toch echt ten einde komt. 

Details: 43 km, 64 m hoogteverschil

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Bretagne

Bretagne is goed bereikbaar per trein. Een treinreis naar Bretagne is sneller dan een reis met de auto. Wanneer je met de Thalys reist, hoef je alleen in Parijs over te stappen, en sta je binnen 7 uur in Nantes op het station.

Met de auto naar Bretagne

Bretagne is prima bereikbaar per auto. Via België rijd je, afhankelijk van je startpunt, in ongeveer 10 uur naar Bretagne. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Veelgestelde vragen Fietsvakantie Frankrijk met kinderen

Wat is de beste reistijd?

Je kan deze fietstocht door Bretagne maken van 1 april tot en met 25 oktober.

Kan ik fietsen huren?

De huur van een normale fiets is inbegrepen. Voor kinderen is een kinderfiets inbegrepen. Het is ook mogelijk om elektrische fietsen te huren, geef dit dan aan op het boekingsformulier.

Is er een back-up als een fiets kapot gaat?

De organisatie waar wij mee samenwerken biedt 7 dagen per week telefonische assistentie van 9.00 tot 20.00 uur. Samen zullen ze op zoek gaan naar een goede oplossing. 

Fiets ik met mijn eigen bagage?

Tijdens deze reis is bagagevervoer optioneel bij te boeken. 

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Deze fietsreis is prima te doen voor actieve gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar en iedereen met een goede fietsconditie. Je fietst tussen de 17 - 48 km per dag en je fietst zoveel mogelijk over fietspaden of kleine wegen. 

Moet ik een fietshelm en een veiligheidsvest dragen?

In Frankrijk moeten kinderen jonger dan 12 jaar verplicht een fietshelm dragen. Dit geldt ook voor kinderen die achter op de fiets zitten. Als je buiten de bebouwde kom fietst, is het bij slecht zicht en in het donker verplicht om een reflecterend veiligheidsvest te dragen.

Waar kan ik onderweg lunchen?

Je fietst onderweg langs leuke restaurants. Vooraf voorzien we je ook van een roadbook met alle tips en adressen van leuke eetgelegenheden. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.