Wat India volgens onze expert tot Incredible India maakt

  • India is overweldigend
  • India is kleurrijk
  • India is smakelijk
  • India is ongemakkelijk
  • India overstijgt iedere verwachting

Overweldigend India

Je eerste kennismaking met India zal er één zijn om nooit meer te vergeten. Op straat wemelt het van de auto’s, brommers, tuktuks en boerderijdieren. Het gemekker van geiten wordt beantwoord door het loeien van de heilige koe. Het oorverdovende getoeter overstemt het gebrom van de traditionele tuktuk. Het is geen teken van woede of ongeduld. Eerder een vriendelijke waarschuwing: ‘Toet! Pas op, ik kom er aan!’. Terwijl je het straatgeluid probeert te verwerken word je links naar binnen gelokt door enthousiaste winkeliers, terwijl rechts kinderen vragen hoe je heet. Je probeert te luisteren naar de woorden, maar een koor van blaffende honden maakt dat onmogelijk.

Kleurrijk India

In India laten vrouwen zich niets wijsmaken door modelabels. Oranje en roze kun je prima combineren en glitters draag je ook op een doodgewone, doordeweekse dag. Hoofddoeken, sluiers, sieraden en slippers; elk kledingstuk is afgemaakt met een randje van goud. Grijze mannen verven hun haren henna-rood, net als vrouwen. Het straatbeeld kleurt groen en geel door de vrolijke tuktuks. Bussen en vrachtwagens glimmen van de tierelantijntjes. In India heb je een blauwe stad en een roze stad en het enige echte Holi Festival of Colors.

Een culinaire rondreis door Incredible India ga je nooit meer vergeten. Curry’s, naan, thali, dosa en honderden andere gerechten..

Smakelijk India

Het kleurenpalet in de Indiase keuken is al net zo bont. Groene, gele en oranje kruiden en specerijen vormen de basis voor ’s werelds beste curry’s. In het noorden eet je er een verse naan bij. In het zuiden is de dosa de specialiteit. Of heb je liever een verse chapati? De bekende masala is een mix van krachtige specerijen die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Tijdens een kookles leer je zelf een traditionele curry maken. Maar het recept van de masala geeft de kok niet prijs. Dat is een familiegeheim.

Geen keuken kan op tegen de smaken en geuren van India. Maar let goed op! Je zal niet de eerste zijn die last krijgt van de beruchte Delhi Belly. Let op hygiëne, kies vaker voor vegetarisch en geef je er maar gewoon aan over als je geveld wordt door voedselvergiftiging.

Het ongemak van India

Een tienermeisjes draagt een pasgeboren baby op haar arm. Haar kleding is vuil en vol gaten. Haar haren in de war en ongewassen. Ze pikt de toeristen er gemakkelijk tussenuit en snijdt ze de pas af. Met haar vrije hand gebaart ze naar haar mond. Ze heeft honger.

In India vind je ’s werelds duurste privéwoning in dezelfde stad als de grootste sloppenwijk van Azië. Hier parkeren glimmende Jaguars met geblindeerde ramen langs vluchtheuvels waar straatkinderen liggen te slapen. Met een dure camera om je nek wandel je langs de zoveelste bedelaar. Dat is het ongemak van India. De oneerlijkheid is hartverscheurend. Je zou ze allemaal wel willen helpen.

Blogger Daisy maakte een tour door de sloppenwijken van India om het met haar eigen ogen te zien.

Incredible India: ervaar het

‘Incredible India’, twee woorden om niet meer te vergeten. Herhaal het als een mantra wanneer er iets schokkends, moois, verdrietigs of geks gebeurt. Dit land overstijgt elke verwachting. Je kunt je nooit helemaal voorbereiden. Incredible India moet je gewoon ervaren.

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert in India. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan.

Beste reistijd India

De beste reistijd India wordt uiteraard met name bepaald door het weer in India. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd India.

India met kinderen

Wil je graag naar India met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van rondreizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis India met kinderen.