Spanje lijkt misschien ver weg, maar met de trein ben je er verrassend snel. Zo sta je binnen veertien uur in hartje Barcelona. Via de metropool Parijs reis je met comfortabele hogesnelheidstreinen richting Spanje. Dat maakt het reizen erg makkelijk en bovendien leuker. Onderweg zie je het landschap veranderen, waardoor je gevoel van vakantie al snel begint. Ook kun je onderweg leuke stops maken. Wil je ook met de trein naar Barcelona? We leggen graag uit hoe het werkt en geven je tips voor de leukste routes.

Beste treinroute naar Barcelona

Terugreis

Barcelona - vertrek - 10:32
Paris Gare de Lyon - aankomst - 17:21

Met de metro naar station Gare du Nord

Paris Gare du Nord - vertrek - 19:25
Amsterdam - aankomst - 22:44

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €380,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Barcelona

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Spanje. Laat Rob, de reisexpert van Catalonië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. De lokale reisexpert verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Barcelona

  • Treinreizen: beter voor het klimaat
  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Onderweg kun je uitstappen in mooie steden

Met de trein naar Barcelona in Spanje

Met de trein naar de Spaanse stad Barcelona reizen is heel makkelijk. Je vertrekt rond 08.00 uur vanuit Amsterdam en stapt over in Parijs. Rond 15.00 uur vertrekt de trein naar Barcelona en je arriveert daar om 21.25 uur. Nog geen veertien uur later! Zo ben je net op tijd voor het avondeten, volgens de Spaanse eettijden, in de stad. Je moet onderweg in Parijs wel met de metro van treinstation wisselen. De stations (Gare du Nord en Gare de Lyon) zijn verbonden met een directe RER-lijn.

Met de trein naar San Sebastian of Madrid

Wil je een rondreis maken door het midden van Spanje? Dan is Madrid een mooie bestemming om te starten. Een treinreis naar Madrid volgt dezelfde treinroute als naar Barcelona. Hier overnacht je en zo kun je de volgende dag in 2,5 uur verder reizen naar Madrid. Staat er een rondreis door de noordwestelijke regio's van Spanje op de planning? Binnen 10 uur reis je van Amsterdam met de trein naar San Sebastian in Baskenland. Een mooie route via Bordeaux langs de westelijke kant van de Pyreneeën.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Barcelona

Je hoeft natuurlijk niet in één keer door te reizen naar Barcelona. Onderweg kun je uitstappen in Parijs of Toulouse. Ook een aantal kleinere steden zijn leuk om te stoppen, zoals Perpignan. Onderweg naar Barcelona kom je in Spanje ook langs aanraders Girona en Figueres. Door niet in een keer door te reizen naar je bestemming maak je de treinreis écht onderdeel van je reis.

Reizen in Catalonië: met auto of openbaar vervoer

Het noordoosten van Spanje heeft een goed netwerk voor het openbaar vervoer. Zeker de grotere steden zijn met elkaar verbonden via het trein netwerk. Zo reis je eenvoudig naar Girona of Figueres. Ook pittoreske vissersdorpjes zijn te bereiken met de trein. Reis bijvoorbeeld naar Cadaqués en verken de omgeving te voet of met de fiets. Wil je de meer afgelegen dorpen en natuurgebieden bezoeken, dan kan het handiger zijn om een huurauto te boeken. Zo heb je optimale flexibiliteit en vrijheid. Onze reisexpert Rob adviseert je er graag over.

Wil je met de trein naar en door Catalonië reizen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen naar deze autonome regio om inspiratie op te doen.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Barcelona is ruim vijftien keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuid-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Al wint de vierwieler het niet van de trein. Met een bijna tien keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Spanje. 

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob of Debora.

Boek je treinreis naar Spanje via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourtje Barcelona kost ongeveer €380 per persoon o.b.v. een tweede klas ticket. Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan voor je reis naar Spanje bij The Train Traveller.

Boek je treinreis naar Spanje