Spanje lijkt misschien ver weg, maar met de trein ben je er verrassend snel. Je staat binnen tien uur in San Sebastian. Tussen Nederland en Spanje rijden comfortabele hogesnelheidstreinen en dat maakt het reizen erg makkelijk. Bovendien is reizen met de trein veel leuker dan vliegen. Je ziet meer en je kunt onderweg leuke tussenstops maken. Ook reizen met de trein naar Spanje? We leggen graag uit hoe het werkt en geven je tips voor de leukste routes.

Beste treinroute naar San Sebastian, Noord-Spanje

Terugreis

Met de metro (20 minuten) naar Hendaye - elke 30 minuten

Hendaye - vertrek - 09:36
Paris Gare de Montparnasse - aankomst - 14:19

Met de metro naar station Gare du Nord

Paris Gare du Nord - vertrek - 17:25
Amsterdam - aankomst - 20:44

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €350,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Spanje

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Spanje. Laat Rob of Debora, de reisexperts van Spanje, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. De lokale reisexpert verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Spanje

  • Treinreizen: beter voor het klimaat
  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Onderweg kun je uitstappen in mooie steden

Met de trein naar Noord-Spanje

Net over de grens met Frankrijk ligt de culinaire hoofdstad van Spanje: San Sebastian. Met de trein verrassend goed bereikbaar! Vanuit Amsterdam pak je de Thalys naar Parijs. Hier neem je de metro naar het station Paris de Montparnasse. Vanaf hier zoef je met de directe TGV naar Hendaye, in Frans Baskenland. Je reist via de westkant van de Pyreneeën en ziet het landschap veranderen. Vanuit Hendaye rijdt de Baskische spoorwegmaatschappij Euskotren ieder half uur naar San Sebastian. Afhankelijk van je verblijf in San Sebastian duurt deze rit 20 tot 40 minuten. Tickets tussen Hendaye en San Sebastian koop je ter plaatse bij de kaartautomaat van Euskotren (€2,75 per persoon enkele reis).

Met de trein naar Barcelona of Madrid

Ben je van plan een rondreis te maken door Catalonië? Dan reis je met de trein naar Barcelona. De treinreis van Amsterdam naar Barcelona duurt ongeveer 13 uur en je hoeft maar één keer over te stappen, in Parijs. Zo reis je comfortabel en houd je de kans om een overstap te missen laag. Je stapt rond half negen 's ochtends in de trein en komt iets voor half tien 's avonds in het centrum van Barcelona aan. Nog net op tijd voor de Spaanse dinertijd! Wil je graag met de trein naar Madrid voor een rondreis door het midden van Spanje? Na een overnachting in Barcelona reis je in 2,5 uur verder naar de Spaanse hoofdstad.

Met de trein naar Spanje is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Hier lees je over alle voordelen van reizen met de trein.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Spanje

Je hoeft natuurlijk niet in één keer door te reizen naar Spanje. Onderweg naar San Sebastian kun je uitstappen in Parijs of Bordeaux. Reis je naar Barcelona dan is Toulouse of Perpignan een leuke optie om te stoppen. Zo kun je van je reis naar Spanje een heel Europa-avontuur maken.

Reizen in Noord-Spanje: met auto of openbaar vervoer

Het noordwesten van Spanje heeft een redelijk netwerk voor het openbaar vervoer. Zo reis je bijvoorbeeld gemakkelijk met de trein tussen San Sebastian en Bilbao en gaan er regelmatig bussen naar Picos de Europa, Llanes en Oviedo. Zo is het goed te doen om Baskenland, Cantabrië en Asturië met het openbaar vervoer te verkennen. Wil je ook meer afgelegen dorpen en natuurgebieden bezoeken, dan kan het handiger zijn om een huurauto te boeken. Zo heb je optimale flexibiliteit en vrijheid. Onze reisexpert Debora adviseert je er graag over.

Wil je met de trein naar en door Spanje reizen? Kies dan voor onze Treinreis door Noordwest-Spanje. Je reist met het openbaar vervoer door Baskenland en Cantabrië en bezoekt San Sebastian en Bilbao.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Bilbao is ruim zeventien keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuid-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Al wint de vierwieler het niet van de trein. Met een bijna acht keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Spanje. 

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.

Boek je treinreis naar Spanje via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourtje San Sebastian kost ongeveer €350 per persoon o.b.v. een tweede klas ticket. Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan voor je reis naar Spanje bij The Train Traveller.

Boek je treinreis naar Spanje

Veelgestelde vragen met de trein naar Spanje

Hoe lang duurt een treinreis naar Spanje?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Wat is de prijs als ik alleen met de trein heen reis en terug ga vliegen?

Kan ik ook vanaf een ander station vertrekken dan Amsterdam?