Spanje lijkt misschien ver weg, maar met de trein ben je er verrassend snel. Je staat binnen een dag in hartje Barcelona. Tussen Nederland en Spanje rijden comfortabele hogesnelheidstreinen en dat maakt het reizen erg makkelijk. Bovendien is reizen met de trein veel leuker dan vliegen. Je ziet meer en je kunt onderweg leuke tussenstops maken. Ook reizen met de trein naar Spanje? We leggen graag uit hoe het werkt en geven je tips voor de leukste routes.

Wil je met de trein naar en door Spanje reizen? Kies dan voor onze Treinreis door Noordwest-Spanje. Je reist met het openbaar vervoer door Baskenland en Cantabrië en bezoekt San Sebastian en Bilbao.

Zo boek je je treinrondreis naar Spanje

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Spanje. Laat Ellen, Rob of Debora, de reisexperts van Spanje, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Met de trein naar Spanje

  • Treinreizen: beter voor het klimaat
  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Onderweg kun je uitstappen in mooie steden

Met de trein naar Barcelona in Spanje (overdag)

Met de trein naar de Spaanse stad Barcelona reizen is heel makkelijk. Je vertrekt rond 08.00 uur vanuit Amsterdam en stapt over in Brussel. Je neemt dan de TGV naar het Franse Valence, waar je rond 14.45 uur aankomt. Rond 15.00 uur vertrekt de trein naar Barcelona en je arriveert daar om 19.30 uur. Nog geen twaalf uur later! Op de terugweg hoef je slechts één keer over te stappen. Dan is de beste verbinding de route via Parijs. Je moet in Parijs wel met de metro van treinstation wisselen.

Met de nachttrein naar Barcelona in Spanje

Vind je reizen met een nachttrein naar Spanje fijner? Geen probleem, dat kan ook. In dat geval vertrek je om 17.15 uur naar Paris Nord, waar je de metro naar Paris Austerlitz neemt. Daar stap je rond 22.15 uur op de prima nachttrein naar Toulouse. In de trein heb je een ligbed. In Toulouse kom je om 06.00 uur aan. Om 08.00 uur vertrekt dan de trein naar Barcelona, waar je om 11.30 uur aankomt.

Met de trein naar Spanje is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Hier lees je over alle voordelen van reizen met de trein.

Met de trein naar Madrid in Spanje

In Barcelona ben je binnen een dag, maar je reis naar Madrid duurt wat langer. De makkelijkste route is de route die we hierboven beschrijven. Je vertrekt om 17.15 uur uit Amsterdam naar Paris Nord en vertrekt om 22.15 naar Toulouse. Je slaapt een nacht in de trein (de trein heeft gedeelde coupés met ligbedden) en komt om 06.00 uur aan. De trein naar Barcelona vertrekt om 08.00 uur. Je komt om 11.30 uur aan en neemt om 12.00 uur de trein naar Madrid. Daar arriveer je rond 15.15 uur, zo’n 22 uur na je vertrek uit Amsterdam.

Met de trein naar Noord-Spanje: via Bordeaux naar San Sebastián

Er leiden meerdere treinsporen naar Spanje, dus je kunt ook een andere route kiezen. Reis bijvoorbeeld via Parijs naar Bordeaux en neem daar de trein naar het Noord-Spaanse San Sebastián. Noord-Spanje is een prachtige regio waar veel te zien is en waar je heerlijk kunt eten. Vanuit San Sebastián reis je makkelijk met de trein door naar Madrid of naar andere Spaanse steden. Of je haalt hier je huurauto op en start zo je rondreis Spanje. Net wat je wilt!

Spanje is niet de enige bestemming die goed te bereiken is met de trein. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Spanje

Je hoeft natuurlijk niet in één keer door te reizen naar Spanje. Je kunt onderweg uitstappen in Parijs, Toulouse of Bordeaux, afhankelijk van je route. Zo kun je van je reis naar Spanje een heel Europa-avontuur maken.

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Wil je tijdens je treinreis zo duurzaam mogelijk overnachten? Boek dan je hotels via Book Different. Zij selecteren hotels niet alleen op prijs, maar ook op de impact die de accommodatie heeft op het milieu.

Reizen in Spanje: met auto of trein

Spanje heeft een prima treinnetwerk. Wil je met de trein rondreizen door het land, dan zijn er goede verbindingen tussen kleine en grotere steden. De treinen zijn bovendien comfortabel en snel. Wil je ook meer afgelegen dorpen en natuurgebieden bezoeken, dan kan het handiger zijn om een huurauto te boeken.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Madrid is ruim twaalf keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuid-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Al wint de vierwieler het niet van de trein. Met een bijna acht keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Spanje. 

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Debora of Ellen, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Debora of Ellen.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Spanje, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Spanje

Hoe lang duurt een treinreis naar Spanje?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis naar Spanje?