De impact van je Spanje reis

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier maakt, als het op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom organiseren we rondreizen door Spanje met een focus op duurzaamheid. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en de mensen daar inkomsten uit het toerisme, zonder dat het ten koste gaat van hun leefomgeving. 

 

Positieve Impact

 

Bij de positieve impact kijken we onder meer naar de hotels waar onze reizigers slapen, hoeveel gidsen en chauffeurs er aan het werk zijn en welke excursies er geboekt zijn.

Bekijk de impact score

De echte prijs van vliegen

De echte prijs van vliegen

Gemiddelde prijs ticket
€300
Bijdrage klimaat
€109
Bijdrage luchtvervuiling
€31
Echte Prijs
€440

Tips voor een duurzame Spanje reis

Er zijn veel manieren waarop je jouw reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk hier al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Spanje prachtige, duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme brengt!

Duurzaam reizen in Spanje

De Spaanse overheid is flink aan het investeren in de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Het land wil af van de zon, zee en zuipen-reputatie. De industrie gaat zich meer focussen op kwalitatieve vakanties waarbij cultureel en natuurlijk erfgoed gerespecteerd en behouden wordt. Perfect! Zo wordt het steeds makkelijker om duurzame keuzes te maken tijdens je rondreis door Spanje. Onze lokale reisexperts weten de duurzame hotspots al te vinden. Zo slaap je tijdens je vakantie in Spanje in kleinschalige hotels en accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Een rondreis door de noordelijke en binnenlandse regio's is perfect voor avontuurlijke gezinnen en actieve reizigers. Je kan er fietsen, wandelen, kanoën, maar ook traditionele vissersdorpen, biologische boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen bezoeken. Het zijn allemaal activiteiten met een minimale impact op het milieu. Lekker duurzaam dus!

Dit doen wij aan duurzaamheid in Spanje

Als reisorganisatie zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om jouw reis naar Spanje zo duurzaam mogelijk te maken. Zo helpen we lokale ondernemers aan een goed afvalbeleid en voorzien we ze eventueel van een watertank, zodat jij je hervulbare fles kunt vullen. Ontdek hoe je met een paar simpele tips minder wegwerpplastic kan gebruiken en ga plasticvrij op reis door Spanje. We doen we er alles aan om overtoerisme te voorkomen. Tijdens onze rondreis laten we je kennismaken met de lokale bewoners tijdens bijzondere excursies en in homestay's en kleinschalige accommodaties. 

Met je eigen (elektrische) auto of trein naar Spanje

De grootste negatieve impact van je reis naar Spanje is natuurlijk de vlucht van en naar Madrid. Wil je echt duurzaam reizen? Dan zorg je ervoor dat de CO2-uitstoot van je reis zo klein mogelijk is. Dat is niet moeilijk en zelfs heel erg leuk. Reis bijvoorbeeld met je eigen (elektrische) auto naar Spanje. Hoewel het land hard werkt aan het installeren van oplaadpunten, is het aantal nu nog beperkt. Een goede planning is daarom belangrijk. Reizen met je eigen auto geeft je extra vrijheid om te stoppen op de mooiste locaties. Liever je handen vrij? Dan reis je met de trein naar Spanje. Reis een deel met de nachttrein of maak een stop in Parijs, Toulouse of Bordeaux. Zo wordt je reis nog avontuurlijker!

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy