Spanje lijkt misschien ver weg, maar het land is prima te bereiken met de trein. Zo sta je binnen een dag in hartje Barcelona. Na een overnachting reis je de volgende dag verder naar Madrid. Je reist met comfortabele hogesnelheidstreinen richting Spanje. Dat maakt het reizen erg makkelijk en leuk. De route naar Madrid biedt volop mogelijkheden voor gave tussenstops. Wil je ook met de trein naar Madrid? We leggen graag uit hoe het werkt en geven je tips voor de leukste routes.

Beste treinroute naar Madrid

Terugreis

Madrid - vertrek - 16:00
Barcelona - aankomst - 18:30

Overnachting in Barcelona

Barcelona - vertrek - 10:32
Paris Gare de Lyon - aankomst - 17:21

Met de metro naar station Gare du Nord

Paris Gare du Nord - vertrek - 19:25
Amsterdam - aankomst - 22:44

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €410,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen, exclusief overnachting.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Madrid

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Spanje. Laat Rob, de reisexpert van Midden-Spanje, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. De lokale reisexpert verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Madrid

  • Treinreizen: beter voor het klimaat
  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Onderweg kun je uitstappen in mooie steden

Met de trein naar Madrid

Madrid is net niet in een dag met de trein te bereiken vanuit Nederland, maar gelukkig is het wel een route zonder weinig overstappen. Je reist eerst met de trein naar Barcelona. Je vertrekt rond 08.00 uur vanuit Amsterdam en stapt over in Parijs. In Parijs pak je de directe metrolijn naar het juiste treinstation. Rond 15.00 uur vertrekt de trein naar Barcelona en je arriveert daar om 21.25 uur. Zo ben je net op tijd voor het avondeten, volgens de Spaanse eettijden, in de stad. In Barcelona overnacht je. De volgende ochtend reis je in 2,5 uur naar Madrid.

Met de trein naar Noord-Spanje

Niet alleen Barcelona en Madrid zijn goed met de trein te bereiken. Ook het noordwesten is een aantrekkelijke regio om met de trein te bereiken. Vanuit Amsterdam reis je in 10 uur naar San Sebastian met de trein. Een gezellige en culinaire stad op de grens met Frankrijk. Het is daarnaast een mooi startpunt voor een rondreis door de regio's Baskenland, Cantabrië en Asturië. 

Wil je met de trein naar en door Spanje reizen? Kies dan voor onze Treinreis door Noordwest-Spanje. Je reist met het openbaar vervoer door Baskenland en Cantabrië en bezoekt San Sebastian en Bilbao.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Madrid

Je hoeft natuurlijk niet in één keer door te reizen naar Madrid. Onderweg kun je uitstappen in Parijs of Toulouse. Ook een aantal kleinere steden zijn leuk om te stoppen, zoals Perpignan. Onderweg naar Barcelona kom je in Spanje ook langs aanraders Girona en Figueres. Natuurlijk is het ook een optie om langer dan één nacht in Barcelona te verblijven. Door niet in een keer door te reizen naar je bestemming maak je de treinreis écht onderdeel van je reis.

Reizen in Midden-Spanje: met auto of openbaar vervoer

Het midden van Spanje heeft een redelijk netwerk voor het openbaar vervoer. Zeker de grotere steden zijn goed met elkaar verbonden via het trein netwerk. Zo reis je eenvoudig naar Salamanca, Burgos of Valladolid. De natuurgebieden zijn iets lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Wil je ook deze gebieden bezoeken, dan kan het handiger zijn om een huurauto te boeken. Zo heb je optimale flexibiliteit en vrijheid. Onze reisexpert Rob adviseert je er graag over.

Wil je met de trein naar en door Midden-Spanje reizen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen naar Spanje om inspiratie op te doen.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Madrid is ruim tien keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuid-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Al wint de vierwieler het niet van de trein. Met een bijna acht keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Spanje. 

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.

Boek je treinreis naar Spanje via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourtje Madrid kost ongeveer €410 per persoon o.b.v. een tweede klas ticket. Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan voor je reis naar Spanje bij The Train Traveller.

Boek je treinreis naar Spanje