Bij Better Places boek je zelf je vlucht naar Spanje. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien meestal een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, Iberia en Transavia, of via een van de vele vliegticketsites.

Debora, Ellen en Rob, je lokale reisexperts in Spanje zorgen ervoor dat het reisprogramma op je vlucht is afgestemd. Uiteraard kan je ook altijd bij hen terecht met eventuele vragen over de vlucht. Hieronder vind je algemene tips voor het boeken van jouw vlucht en waar je rekening mee moet houden bij het boeken van vliegtickets naar Spanje.

Vind je vliegtickets naar Spanje

Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Spanje zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken. Voor een reis naar Noordwest-Spanje kun je het beste naar het vliegveld van Bilbao vliegen. Voor een rondreis Midden-Spanje is de luchthaven van Madrid de beste optie. Reis je naar Catalonië? Dan kun je het beste kiezen voor de luchthaven van Girona of Barcelona.

Naar Bilbao (Noordwest-Spanje)

 • Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met KLM naar Bilbao.
 • Vanaf Rotterdam vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Bilbao.
 • Vanaf Brussel vlieg je rechtstreeks met Brussels Airlines naar Bilbao.

Naar Madrid (Midden-Spanje)

 • Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met Air Europa, Iberia en KLM naar Madrid.
 • Vanaf Eindhoven vlieg je rechtstreeks met Ryanair naar Madrid.
 • Vanaf Brussel vlieg je rechtstreeks met Ryanair, Air Europa en Iberia naar Madrid

Naar Girona (Noordoost-Spanje)

 • Vanaf Amsterdam en Rotterdam vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Girona
 • Vanaf Brussel vlieg je rechtstreeks met Tuifly naar Girona

Naar Barcelona (Noordoost-Spanje)

 • Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met Vueling, Transavia, EasyJet, Iberia en KLM naar Barcelona
 • Vanaf Rotterdam en Eindhoven vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Barcelona
 • Vanaf Brussel vlieg je rechtstreeks met Ryanair, Vueling en Brussels Airlines naar Barcelona

Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Debora, Ellen of Rob de reisexperts van Better Places in Spanje.

Je kunt ook met de trein naar Spanje reizen. Een treinreis is een fantastische beleving en je hebt gelijk een mooie roadtrip door Europa. Lees hier meer over hoe je met de trein naar Spanje reist.

Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.
Retour Amsterdam-Madrid uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bronnen: Atmosfair en  Green Tickets

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we voor je op een rij.

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Spanje (Madrid) is 669kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 392kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 53kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
 • Gemiddelde prijs retourticket € 130,-
 • Bijdrage klimaatverandering € 91,11
 • Bijdrage luchtvervuiling € 29,47
 • Echte prijs vliegticket € 250,58

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2e-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.