Hieronder vind je de praktische info over Finland die belangrijk is voor je Finland rondreis. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

  In Finland wordt Fins gesproken
  Het is in Finland 1 uur later dan in NL
  Aanbevolen luchtvaartmaatschappijen: KLM
  Beste reistijd Finland: juni t/m aug of jan t/m maart

 KLM vliegt rechtstreeks op Rovaniemi (dec-mrt), dit is de beste vliegroute naar Fins Lapland. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

Finland rendier

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Lees meer over verzekeringen.

Beste reistijd Finland

De beste reistijd voor Finland wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Finland. Daarnaast wil je misschien graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme over het jaar verspreid is. Lees hier meer over de beste reistijd voor Finland.

Duurzaam reizen Finland

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Suvi, je lokale reisspecialist in het Finse merengebied

Moi! Mijn naam is Suvi. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Lahti gewoond, de toegangspoort tot het Finse merengebied. Ik laat je graag kennismaken met de natuur, de groene bossen, de prachtige meren en alle outdoor mogelijkheden die dit gebied te bieden heeft.

Credits voor de foto's op deze pagina: Suvi Mansikkasalo, Saana