Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar een vlucht met zo min mogelijk risico op problemen, geen gedoetjes vooraf én achteraf en in zo min mogelijk tijd klinkt misschien nog wel veel aantrekkelijker? En dan hebben we het nog niet eens over de klimaatimpact van je vlucht. In dit blog vind je de 5 voordelen van het boeken van een directe vlucht.

Vliegtuig KLM
een jaar lang niet reizen

Vliegen is slecht voor het milieu. Daar zijn we het allemaal over eens. Maar het maakt nogal wat uit of je naar de andere kant van de wereld vliegt, of naar een bestemming dichtbij huis. Wij zetten de klimaatimpact van de vlucht naar al onze bestemmingen op een rij.

wachten vliegveld
Vliegtickets Colombia

Misschien denk je bij duurzamer vliegen meteen aan CO2-compensatie? Veel reisorganisaties promoten het planten van bomen als manier om de vervuiling door je vlucht goed te maken. Wij leggen je de redenen uit waarom CO2-compensatie niet de oplossing is.

Vliegtuig KLM

Tips: zo kun je beter vliegen

Er zijn allerlei voordelen aan het boeken van een directe vlucht. Niet op de laatste plaats je zorg voor het klimaat. Er zijn meer dingen die je kunt doen om de totale uitstoot van je vliegreis te minimaliseren.

  • Kijk ook naar het type vliegtuig, als dat mogelijk is. Vlieg je met een nieuw vliegtuig, dan is dat niet alleen minder schadelijk voor het klimaat, maar ook een stuk comfortabeler. De stoelen zijn vaak fijner en ruimer, de motoren maken minder herrie en je hebt een uitgebreid entertainmentsysteem van goede kwaliteit. Een lange vlucht gaat sneller voorbij als je een paar goede films kunt kijken.
  • Combineer je vakantiedagen. Je kunt elk jaar twee keer een vliegvakantie van twee weken boeken, maar je kunt er ook voor kiezen om één keer vier weken te gaan. Dat scheelt je minimaal twee lange vluchten en je hebt ook nog eens meer tijd om een land goed te leren kennen. Dat is één van de voordelen van slow travel.
  • Wil je alleen een weekendje weg? Kies er dan voor om naar een bestemming te gaan die ook per trein bereikbaar is. Gent, Maastricht en zelfs Texel hebben veel te bieden. Daar kun gewoon met de trein, auto of boot naartoe.
  • Spreek met jezelf af dat je voor afstanden onder de 500 kilometer niet vliegt. Met auto, bus of trein kun je ook op je bestemming komen. Op Green Tickets App vergelijk je de verschillende opties om zo duurzaam mogelijk op bestemming te komen.
  • Er zijn veel voordelen aan reizen met de trein. Het is comfortabel, snel, je hebt vaak toegang tot wifi en is een ontspannen manier van reizen. Je ziet het landschap aan je voorbij razen en als je wilt kun je zelfs een nachttreinen boeken. Dat is nog eens slim omgaan met je tijd.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Omdat vliegen veel te goedkoop is, leggen wij onszelf een vrijwillige CO2-belasting op. Dat geld investeren we in de energietransitie.