Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Jordanië hoef je geen visum aan te vragen. In plaats van een Visum on Arrival raden we aan om voor vertrek een Jordanpass aan te schaffen. Hiermee krijg je ook korting op toegangsbewijzen van veel attracties in Jordanië. De Explorer Jordanpass kost 75 JOD (ongeveer €95) en biedt bijvoorbeeld 2 dagen toegang tot Petra. 

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Jordanië. 

NB. Het is niet toegestaan om een een GPS apparaat mee te nemen naar Jordanië. Deze kunnen bij binnenkomst in beslag worden genomen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend.


Ondanks alle negatieve berichten in de media over de omringende landen, is de veiligheidssituatie in Jordanië gelukkig stabiel. Elena zal de situatie altijd in de gaten houden en je hierover informeren.


Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Dinar eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Bij aankomst op het vliegveld kun je geld pinnen met je bankpas bij de geldautomaten, maar deze zijn echter vrij vaak buiten werking. Zorg dat je voor noodgevallen wat contant geld mee brengt, zodat je dit in een wisselkantoor kunt omwisselen. Pinnen kan in vrijwel alle grote steden en ook creditcard betalingen zijn in de toeristenplaatsen vrij normaal. Let erop dat je voor in de woestijn contanten meeneemt.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Vraag je bank voor vertrek om dat uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland. Een aantal dagen per jaar is het er 2 uur later, omdat ze in Jordanië andere data aanhouden voor zomer- en wintertijd.

Elektriciteit

De netspanning in Jordanië is 220 volt, maar de stopcontacten kunnen in enkele gevallen anders zijn, dus een wereldstekker meenemen is aan te raden. Het is ook handig om een zaklamp mee te nemen, vooral tijdens een verblijf in de woestijn komt deze goed van pas.

Kleding

Het is voor een rondreis Jordanië aan te raden om laagjeskleding mee te nemen, zodat je als het ‘s avonds afkoelt toch warm blijft. Vooral in de woestijn kan het nog wel eens koud worden.

Vanwege de cultuur is het af te raden hele korte broeken of shirtjes mee te nemen. Tijdens een bezoek aan een heilig gebouw, bijvoorbeeld een moskee, moet je je schouders en knieën in ieder geval bedekt hebben, en je schoenen moet je bij de ingang achterlaten. Het kan ook zijn dat er kleding aan je gegeven wordt.

Meer informatie?

Wil je nog meer informatie over Jordanië zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel het exemplaar rechtstreeks bij de uitgever.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.