Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

Vind je vlucht naar Jordanië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places Jordanië vlieg je naar en van Amman.
 • Vanaf 1 oktober 2020 vliegt Transavia in het winterseizoen 3 keer per week vanaf Amsterdam naar Amman. Dit is de beste optie. Op het moment van schrijven zijn de vluchten na april 2021 nog niet zichtbaar bij Transavia. Better Places reisspecialist Elena volgt de ontwikkelingen op de voet, en kan je adviseren.
 • Royal Jordanian Airlines vliegt ook vanaf 1 oktober 2020 een aantal keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Amman.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Lufthansa, Turkish Airlines, Tarom, Austrian Airlines en Aegean Airlines, alle met één overstap.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Amman. Opties zijn onder meer Austrian Airlines, Aegean Airlines en Tarom, alle met één overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Elena, de reisexpert van Better Places in Jordanië. Zij beantwoordt je vragen graag.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Omdat vliegen veel te goedkoop is, leggen wij onszelf een vrijwillige CO2-belasting op. Dat geld investeren we in de energietransitie.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Boek je vlucht via FlyGRN

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Elena voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Jordanië. Wij adviseren om je ticket pas te boeken nadat het landarrangement bevestigd is.