Paspoort en visum

Voor een reis naar Montenegro is geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart volstaat. Met een paspoort mag je 90 dagen in Montenegro verblijven, met een ID kaart is dat 30 dagen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Montenegro gelden geen verplichte vaccinaties, maar inentingen tegen Hepatitis A en DTP worden aangeraden. Er komt geen malaria voor in Montenegro.

Aangezien de adviezen voor vaccinaties vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Montenegro betaal je gewoon met de Euro. Dat is de nationale munteenheid. Er zijn vrijwel overal pinautomaten in Montenegro die op passen met cirrus of maestro werken.

Tijdsverschil

Montenegro ligt in dezelfde tijdzone als Nederland en België dus er is geen tijdsverschil.

Elektriciteit

De stopcontacten in Montenegro werken gewoon op 220 volt en er passen dezelfde stekkers op als bij ons.

Kleding

Montenegro heeft aan de kust een Mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de zomer is lichte, katoenen kleding voldoende. Neem in de lente en de herfst iets warms mee voor de koele avonden. Ga je de bergen in neem dan, ook in de zomer, regenkleding en warme kleding mee.

Meer praktische info Montenegro

Wil je nog meer informatie over Montenegro zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Duurzaam reizen Montenegro

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.