Het lijkt zo logisch: je gaat een rondreis Montenegro maken, dus je boekt een vliegticket naar de hoofdstad. Maar je hoeft niet per se te vliegen. Montenegro is namelijk ook te bereiken met de trein. Onderweg maak je een paar mooie stops, zodat je vakantie al begint zodra je in de trein stapt. Wij vertellen je alles over je reis met de trein naar Montenegro.

Beste treinroute naar Bar, Montenegro

Terugreis

Bar - vertrek - 21:00
Bari- aankomst - 08:00 (+1 dag)
veerboot

Bari - vertrek - 11:28
Milaan - aankomst - 18:55

Overnachting Milaan

Milaan - vertrek - 09:43
Lugano - aankomst - 10:58

Lugano - vertrek - 12:02
Basel - aankomst - 14:56

Basel - vertrek - 15:13
Amsterdam - aankomst - 21:58

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €510,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en een privé binnenhut aan boord van de ferry tussen Bari en Bar.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Montenegro

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Montenegro. Laat Hayley, de reisexpert van Montenegro, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. De lokale reisexpert verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom met de trein naar Montenegro

  • De trein is duurzamer dan het vliegtuig
  • Een treinreis is avontuurlijk en afwisselend
  • Mogelijkheid om onderweg leuke stops te maken

Trein naar Montenegro – Mogelijke routes

  • Via de Alpen naar Italië en met de veerboot naar Kroatië: Onderbreek je reis naar de Balkan voor een paar dagen in de Zwitserse Alpen en bezoek Venetië, Split en Dubrovnik. De grote steden aan de Adriatische Zee zijn historisch aan elkaar verbonden door de Republiek Venetië. En tegenwoordig ook door veerboten.
  • Reis via München naar Belgrado en maak vervolgens de treinrit van Belgrado naar Bar, de mooiste treinrit van de Balkan: In 12 uur over 435 bruggen en door 254 tunnel. Dat zegt wel genoeg.
    *De route via Belgrado is op het moment niet mogelijk.

Trein naar Montenegro: over de Alpen

Wie ’s ochtends uit Nederland vertrekt, staat vroeg in de middag al in het Zwitserse Basel. Je kunt diezelfde middag nog door naar Milaan. Vanuit Lugano, in het zuiden van Zwitserland, ben je in een uur in Milaan. Hier slaap je een nacht, maar het is ook een mooie kans om een nachtje langer te blijven en de stad te verkennen. Vanuit Milaan reis je de volgende dag verder naar de kustplaats Bari. Vanaf het treinstation loop je 1,8 kilometer naar de veerbootterminal. Vanuit hier vaart de ferry naar Bar in Montenegro. Van de tocht merk je weinig, je hebt namelijk een privé binnenhut waar je lekker kunt slapen en zo wordt je de volgende ochtend wakker in Montenegro! 

Wil je met de trein naar Montenegro reizen en daar zo milieuvriendelijk mogelijk verblijven? Kies dan voor onze Wandelreis Montenegro. Je ontdekt de mooiste gebieden van Montenegro te voet en slaapt in de bergen.

De voordelen van de veerboot naar Montenegro

De kortste reis naar Montenegro per trein en boot is via Italië. De veerboot vaart 's nachts waardoor de elfurige tocht snel voorbij gaat. Onderweg naar de veerbootterminal van Bari kun je ook nog andere mooie stops inbouwen. Denk bijvoorbeeld aan steden als Florence en Rome. Eenmaal aangekomen in Bari brengt de boot je naar Bar. Wil je liever je reis vanuit Podgorica beginnen? Vanuit Bar reis je in een klein uurtje met de trein naar de hoofdstad van Montenegro.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

De mooiste treinrit van de Balkan: Belgrado naar Bar

De treinrit van Belgrado naar de Montenegrijnse kust staat bekend als een van de mooiste treinritten van de Balkan en zelfs van heel Europa. Hoe je in Belgrado komt, lees je hier. In Belgrado vertrekt de trein tweemaal per dag. In twaalf uur tijd rijd je door spectaculaire canyons, over hoge bruggen, langs rivieren en de Adriatische kust. De uitzichten zijn simpelweg adembenemend. O.a. de GuardianLonely Planet en natuurlijk de man in Seat 61 hebben prachtige blogs over deze treinreis geschreven. 

De treinroute naar Montenegro via Belgrado is op het moment niet mogelijk.

Een treinreis is duurzamer dan een vliegreis

Vliegen is makkelijk en snel, maar helaas niet duurzaam. Met een retourvlucht naar Podgorica is je gemiddelde uitstoot al 734kg. Kijk je in de infographic naar het verschil in CO2-uitstoot van auto en vliegtuig, dan zie je dat de uitstoot van de auto hoger is. Maar tel je ook de andere schadelijke broeikasgassen van een vliegreis mee? Dan wordt de auto een betere keuze dan het vliegtuig. Mits je met twee personen reist. Reis je met meer personen, dan wordt de gemiddelde uitstoot per persoon lager. Maar nog steeds wint de trein het ook van de vierwieler. Met een uitstoot die gemiddeld tien keer zo laag is, is de trein de meest duurzame optie voor een reis naar Montenegro!

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Montenegro? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Montenegro

Hoe lang duurt een treinreis naar Montenegro?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Kun je binnen Montenegro goed met de trein reizen?

Kan ik vanaf een ander station dan Amsterdam reizen?