Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Thailand hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel, waarmee het visum 30 dagen geldig is. Mocht je Thailand voor een langere tijd willen bezoeken, is het wel verplicht van tevoren een visum aan te vragen. Je kunt dit bij de Thaise ambassade in Den Haag regelen.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Thailand is de Thaise Baht (THB). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Baht eens te bekijken, omdat deze sterk wisselt. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat extra Baht in cash bij je te hebben.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Thailand is het gedurende de zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd komt hier een uur bij, en is het dus 6 uur later.

Elektriciteit

Het voltage in Thailand is 220 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must. Omdat de stroom nogal eens uit kan vallen, is het meenemen van een zaklamp ook handig.

Kleding

Het is vanwege het klimaat aan te raden dunne, lichte kleding mee te nemen. Korte mouwen en broeken zijn geen probleem. Een shirt met lange mouwen kan met name ‘s avonds prettig zijn; niet alleen omdat het dan kan afkoelen, maar ook tegen de muggen.

Tijdens een bezoek aan een tempel is het respectvol tegenover de lokale bevolking om de schouders en knieën te bedekken.

Meer informatie?

Wil je meer praktische info Thailand? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online. Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.