Het land van de glimlach! De prachtige eilanden in het zuiden met paradijselijke stranden, de groene natuur in het noorden met authentieke bergvolkeren, Thailand heeft het! Een ontzettend fijn vakantieland voor jou en je kinderen. Ben je nog niet om? Lees verder voor al je Thailand inspiratie!

Inspiratie voor Thailand

Een rondreis door Thailand zal vaak starten in Bangkok. In deze stad kun je direct al proeven van de lekkere Thaise keuken, maar ook het Koninklijk paleis en de vele bijzondere tempels bezoeken. Als je een beetje geacclimatiseerd bent heb je de keus om direct naar de witte zandstranden in het zuiden af te reizen, of eerst wat van de culturele bezienswaardigheden in het centrale deel of de natuur van noord-Thailand te verkennen. Verschillende oude koningssteden vol indrukwekkende ruïnes wachten om ontdekt te worden. Dit kan zelfs gewoon op de fiets. In het noorden kunnen de wandelschoenen uit het koffer, want hier is volop jungle, waar je op zoek kunt naar apen, neushoornvogels, herten, beren en zelfs olifanten.
 

Highlights voor cultuurliefhebbers

Het fijne aan Thailand is dat je jezelf hier echt kunt onderdompelen in een heel andere cultuur. Het Boeddhisme maakt hier echt deel uit van het straatbeeld, met monniken en overal kleine en grotere tempels. De ruïnes van de oude Koningsstad Ayutthaya maken direct duidelijk dat Thailand een land met een rijke historie is. Hier vind je ook het beroemde hoofd van Boeddha dat wordt “opgeslokt” door de boom. In Sukhotai kun je ook op de fiets, of met de tuktuk, tussen eeuwenoude ruïnes en imposante tempels door rijden, terwijl je onderweg de lokale bevolking op de rijstvelden aan het werk ziet. Ook de tempels in Chiang Mai mag je als cultuurliefhebber in Thailand niet overslaan.
 

Thailand voor natuurliefhebbers

Zowel in het centrale deel van Thailand als in het noorden vindt je nationale parken met een rijke flora en fauna die typisch is voor tropische bestemmingen. Khao Yai nationaal park is relatief dichtbij Bangkok en kent naast jungle ook meer open terrein en prachtige watervallen. Hier heb je een redelijk grote kans de Thaise olifant in het wild te zien. Ook gibbons wonen hier, net als verschillende andere apensoorten en kleurrijke vogels, zoals de neushoornvogel. Voor meerdaagse wandeltochten in de uitgestrekte jungle moet je in het noorden van Thailand zijn. Rond Chiang Mai kun je écht de Thaise natuur ontdekken. In het uiterste zuiden mag je Khao Sok nationaal park eigenlijk niet overslaan. Hier vind je behalve het regenwoud ook grotten en kliffen rondom een grillig gevormd meer. Een nachtje slapen op een raft op dat meer is een onvergetelijke ervaring.
 

Eilanden van Thailand

Naast alle highlights voor cultuur- en natuurliefhebbers, mag je ook de eilanden van Thailand niet overslaan. Kies voor een rustiger eiland zoals Koh Yao Yai als je graag de droomstranden (bijna) helemaal voor jezelf hebt. Heb je de tijd, dan kun je een aantal eilanden combineren om sfeer te proeven. Yvonne ging eilandhoppen in Thailand op de minder bezochte eilanden in de omgeving van Krabi. 

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.