Hieronder vind je de praktische info over Zwitserland die belangrijk is voor je rondreis Zwitserland. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

  In Zwitserland wordt er overwegend Zwitsers-Duits gesproken
  Er is geen tijdverschil tussen Zwitserland en Nederland
  Aanbevolen luchtvaartmaatschappijen: KLM en Swiss Air
  Beste reistijd Zwitserland: mei-okt

Hoe kom je in Zwitserland? Met de auto kun je via Duitsland of Luxemburg en Frankrijk gemakkelijk in Zwitserland komen. Je kunt er ook voor kiezen met de trein naar Zwitserland te reizen.

Praktische info Zwitserland koppel Alphorn

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Lees meer over verzekeringen.

Duurzaam reizen Zwitserland

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Beste reistijd Zwitserland

De beste reistijd Zwitserland wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Zwitserland. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Zwitserland.