Zwitserland is met de kraakheldere bergmeren, groene dalen en indrukwekkende bergruggen een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers. Wil jij op reis naar de Zwitserse Alpen? Met de trein naar Zwitserland gaan is een leuke, comfortabele én duurzame manier om jouw vakantie thuis al te starten!

Beste treinroute naar Basel

Terugreis

Basel - vertrek - 15:13
Amsterdam - aankomst - 21:59

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €405,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen.

Zo boek je je treinrondreis naar Zwitserland

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Zwitserland. Laat Nina of Rob, de reisexperts van Zwitserland, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Je treintickets naar Zwitserland voor zowel de dag- als de nachttrein boek je zelf eenvoudig via NS International. Wil je liever meerdere plekken in Zwitserland of Europa bezoeken? Dan is de Global Interrail Pas een goede en voordelige optie.

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom met de trein naar Zwitserland?

  • Met de trein reizen heeft een lagere milieu impact dan vliegen
  • Met de trein reizen is comfortabel
  • Je kunt midden in het centrum van de stad uitstappen

Met de trein naar Zwitserland

Er zijn verschillende routes om met de trein naar Zwitserland te reizen. De makkelijkste en snelste manier is de directe trein van Amsterdam naar Basel. Deze hogesnelheidstrein van ICE International start ‘s ochtends in Amsterdam, zodat je ’s middags al in het Zwitserse Basel arriveert. Deze treinreis duurt zo’n 7 uur. Je hoeft overigens niet in Amsterdam te starten: je kunt ook op Utrecht Centraal en Arnhem Centraal instappen om met de trein naar Zwitserland te reizen. Vanaf Basel ben je in 1 uur in Bern of Zürich en binnen 2 uur ben je in Interlaken.
 

Met de nachttrein naar Zwitserland

Een andere optie is om met de nachttrein naar Zwitserland te reizen. Met de nightjet reis je comfortabel en snel naar Basel en andere Zwitserse steden. Als je rond 20.30 uur in Amsterdam in de trein stapt sta je om 06.20 uur in de Zwitserse hoofdstad. Wil je liever naar Zürich, dan ben je nog geen 2 uur langer onderweg met dezelfde trein. Om in Bern te komen stap je in Basel over en reis je vervolgens nog een uurtje door het Zwitserse landschap. Voor de nachttrein kun je zitplaatsen, simpele ligplaatsen of comfortabele slaapplaatsen regelen. Je kunt je reis ook beginnen vanaf Utrecht of Arnhem.

Wil je met de trein naar én door Zwitserland reizen? Kies dan voor onze Treinreis Zwitserland of Zwitserland per trein. Tijdens deze reizen rijd je met de trein door de Zwitserse bergen en verken je meerdere dorpen en steden.

Tussenstops maken: Parijs, Straatsburg of Keulen

Tijdens je treinreis naar Zwitserland kun je veel leuke tussenstops maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen vanaf Amsterdam naar Parijs te reizen. Vanaf Parijs reis je dan via Straatsburg naar Basel. Ook een route met een tussenstop in Keulen is een optie. Dit zijn leuke steden om één of meerdere nachten te verblijven, en zo van je reis al je vakantie te maken! 

Panoramatreinen in Zwitserland

Naast de vele treinen die door Zwitserland rijden heb je ook nog speciale panoramatreinen. Deze treinen rijden door de mooiste delen in Zwitserland. De Glacier Express rijdt bijvoorbeeld van Zermatt naar St. Moritz. De Bernina Express brengt je van Chur via een mooie route door de bergen naar het Italiaanse Tirano. En de Golden Pass reist van Luzern naar Montreux via Interlaken.
De panoramatreinen in Zwitserland hebben 2 soorten zitplaatsen: in de reguliere wagons en in de speciale panoramawagons. De panoramawagons hebben extra voordelen zoals meer comfort en zitruimte, een restaurant aan boord en extra grote ramen om van het uitzicht te genieten. Houd er wel rekening mee dat je de zitplaatsen in de panoramawagons moet reserveren en dat deze in het hoogseizoen soms al weken van tevoren volgeboekt zijn. Voor de reguliere wagons hoef je niet te reserveren en deze zitplaatsen bieden ook voldoende comfort en mooie uitzichten.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Zwitserland & Interrail

Wil je een treinreis door Zwitserland combineren met andere landen? Dan kun je het beste de Interrail Global Pass aanschaffen. Met deze pas kun je niet alleen door Zwitserland reizen met de trein, maar door heel Europa. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen dat je de pas wilt gebruiken. Wil je alleen met de trein naar meerdere plekken binnen Zwitserland reizen? Vaak is een Interrail-pas dan een stuk voordeliger dan losse treinkaartjes. Speciaal voor Zwitserland is er de Interrail Zwitserlandpas. Als je Interrail pashouder bent krijg je korting op accommodaties en activiteiten. Sommige activiteiten zijn met een Interrail Pass zelfs gratis, zoals een boottocht op de Brienzersee of Thunersee!

Plan jouw reis naar Zwitserland

Ben je op zoek naar een actieve Zwitserland rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg onze reisexperts die in Zwitserland wonen. Nina helpt je graag aan een actieve reis, terwijl Rob graag een reis per trein voor je samenstelt. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nina of Rob.