Uitstoot van je reis naar Guatemala (kg CO2e)

Route rondreis Guatemala met kinderen

Dag 1:  Guatemala Stad

Geland in Guatemala! Na aankomst op het vliegveld van Guatemala Stad word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Hier kun je uitrusten van de vliegreis.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een zo direct mogelijke route. Air France vliegt met 1 tussenstop via Atlanta naar Guatemala Stad. Dit is de beste vlucht voor deze reis. Lees meer over vliegtickets naar Guatemala.

 

Dag 2 – 4: Panajachel

De eerste reisdag staat op de planning! Met privévervoer word je via de kleurrijke markt van Chichicastenango, die beroemd is om zijn handwerkproducten, naar Panajachel aan het meer van Atitlan gereden. Na je eerste nacht hier vaar je per privéboot naar San Juan la Laguna voor een cultureel programma. Ontdek eerst de muurschilderingen met spirituele betekenis die in het dorpje te vinden zijn. Daarna heb je keuze uit activiteiten zoals een koffieplantagebezoek, een wandeling met Maya-verhalen of een kookworkshop. Voordat je Panajachel weer verlaat heb je nog een vrije dag om het dorp te verkennen. Ontdek de hoofdstraat met restaurantjes en winkels of maak een uitstapje naar het natuurreservaat met hangbruggen, watervallen en een vlindertuin. Opties als canopy, kajakken en het verkennen van naburige dorpjes maken jouw tijd in Panajachel compleet.

 

Dag 5 – 6: Quetzaltenango

Je reist in verder naar Quetzaltenango, ook bekend als Xela, waar je na ongeveer 2,5 uur arriveert. Dit is, naast de tweede grote stad van Guatemala, ook de thuisbasis van Petra. Je verblijft in een ecopark net buiten de stad, vlak bij de Santa Maria vulkaan. Dit is een leuke plek voor de hele familie; er is een speeltuin, voetbalveld, verwarmd zwembad, restaurant, maar ook sauna's en wandelpaden in de bergen. Er staat een tour door 3 nabijgelegen dorpen op het programma, waarbij je o.a. lokale markten, een weefcoöperatie en een glasblaasfabriek van gerecycled glas bezoekt. Vervolgens is het tijd om te relaxen in de warmwaterbronnen Fuentes Georginas. Dit gebied heeft veel vulkanische activiteit. De hotsprings bestaan dan ook uit natuurlijke zwavelbaden, die hierdoor zijn opgewarmd. 

 

Dag 7 – 9: Antigua

Je zet de familiereis Guatemala voort en trekt naar Antigua, het beroemde koloniale stadje. Hier verblijf je 2 nachten. Antigua is als een levendig openluchtmuseum en biedt talloze mogelijkheden om zelf te ontdekken. Verken kerken, kloosters, ruïnes of bezoek lokale koffieplantages, jade-musea en kunstgalerijen. Overweeg een bezoek aan Chichicastenango op donderdag of zondag als dit eerder niet gelukt was. Tijdens je verblijf hier mag een bezoek aan de actieve vulkaan Pacaya niet ontbreken. Na vroeg opstaan en een stevige wandeling van zo’n 2,5 uur kan je de krater van redelijk dichtbij bekijken en zelfs gestolde lava bewandelen! Na deze avontuurlijke dag heb je vrije tijd in Antigua. Duik in de Guatemalteekse chocoladecultuur met een workshop in het chocolademuseum, inclusief het maken van je eigen chocoladereep. Optioneel kun je, na de workshop, samen met een lokaal gezin eten. 

 

Dag 10 – 12: Lanquin

Bereid je voor op een lange reisdag van Antigua naar Lanquin, midden in de binnenlanden van Guatemala. Deze reis duurt zo´n 8 uur, maar door het gebruik van privévervoer kun je zo vaak stoppen als je wilt. In Lanquin geniet je 3 nachten van een verblijf in een comfortabele vierpersoonscabaña met badkamer. De lodge heeft zelfs 2 zwembaden! Een hoogtepunt is het bezoek aan Nationaal Park Semuc Champey, met natuurlijke kalkstenen bruggen en turquoise poelen. De volle dagexcursie begint met de Kan-Ba grotten, gevolgd door Semuc Champey zelf. Klim hier naar het uitzichtpunt, zwem in de waterpoelen en ga in banden “tuben” op de rivier.  De dag erna is vrij te besteden: ontspan aan het zwembad of bezoek bijvoorbeeld de Grutas de Lanquin om de fascinerende zonsondergangsvlucht van vleermuizen te ervaren.

 

Dag 13 – 15: Flores

Er staat nog één lange rit op de planning, van zo'n 7 uur. Vanuit Lanquin reis je verder richting het noorden, naar het schiereilandje Flores. Dit is de uitvalsbasis voor de hele Peten regio. Het eilandje maakt een kleurrijk geheel met zijn Caraïbische stijl. Geniet van een vrije dag om te ontspannen na de reis. Verken de boulevard, ga souvenirtjes shoppen en proef lokale gerechten. Optioneel kun je naar een natuurpark met hangbruggen gaan, waar je meer leert over het behoud van lokale flora en fauna. In de buurt ligt Nationaal Park Tikal, een ander hoogtepunt van de familiereis door Guatemala. Een Engelstalige gids zal je tijdens een collectieve tour de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen uit de oude Mayacultuur laten zien, en zal je vertellen over de indrukwekkende geschiedenis.

 

Dag 16 – 18: Rio Dulce

Rio Dulce, gelegen nabij de Caribische kust, biedt een tropisch paradijs. Om er te komen word je opgehaald met de hotelboot, waarna je de dag vrij hebt om te ontspannen in de weelderige jungleomgeving. Verken de rijke flora, fauna en riviercanyons tijdens een prachtige boottour. Vaar langs een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, en de vele lokale vissers in hun kano's. In Livingston, het enige Garifuna-dorp in Guatemala, verken je de Caribische kust. Ontdek Siete Altares, waar je door watervallen in het bos wandelt, en geniet van Playa Blanca, een prachtig strand met palmbomen, wit zand en verse gebakken vis. Terug in het hotel heb je mogelijkheden zoals paardrijden, mangrovewandelingen of gewoon ontspannen bij het zwembad. Een perfecte mix van avontuur en ontspanning in het betoverende Rio Dulce.

 

Dag 19-20: Guatemala Stad

Na het fijne klimaat in Rio Dulce is het tijd voor vertrek richting de hoofdstad. Vanuit het hotel in Rio Dulce word je opgehaald en reis je in privévervoer naar de hoofdstad voor de laatste nacht in hetzelfde hotel. De volgende dag word je naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Deze rondreis Guatemala met kinderen kun je ook nog prima verlengen, vraag Petra naar de mogelijkheden.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Guatemala

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Guatemala boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Petra geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

logo SGR logo Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Guatemala reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Guatemala maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Guatemala

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Guatemala. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Guatemala

beste reistijd Guatemala

Beste reistijd Guatemala

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen familiereis Guatemala

Is Guatemala geschikt voor een familiereis?

Zijn er in Guatemala mogelijkheden om te zwemmen?

Hoe staat het met de veiligheid in Guatemala?