Prachtige bergen om door te wandelen, pittoreske dorpjes waar eeuwenoude tradities nageleefd worden, een enorm gastvrije bevolking: Bulgarije heeft het allemaal! Extra voordeel: dit Balkanland is nog relatief onbekend, en je hebt de paden dan ook vaak voor jezelf. Slapen doe je in familiehotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Maak een individuele rondreis Bulgarije en ontdek dit verrassend mooie Balkanland!

logo Travelife

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sirma je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Bulgarije reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Sofia: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Bulgarije

Bulgarije is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Trein naar Bulgarije Auto naar Bulgarije

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Bulgarije maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

Reisadvies Bulgarije

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Bulgarije. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Bulgarije

rondreis-bulgarije

Beste reistijd Bulgarije

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Bulgarije

Kloosters Bulgarije: zeker zien tijdens rondreis

Tijdens je vakantie in Bulgarije kun je de meest indrukwekkende kloosters bezoeken. Bachkovo Monastery bijvoorbeeld, dat gebouwd werd in de elfde eeuw. Naast kloosters heeft Bulgarije ook verschillende forten, zoals het middeleeuwse Assenova-fort met haar karakteristieke kerk. Ook het Rila Monastery is de moeite van een bezoek waard, want dit is het grootste klooster van de Balkan.

Vakantie Bulgarije: ontspannen aan de Zwarte Zee

Ben je na je actieve rondreis Bulgarije toe aan rust? Plan dan nog een paar dagen aan de Zwarte Zee. Hier vind je gouden stranden en mooie baaien, ideaal om lekker uit te rusten. Je moet wel goed kijken waar je wilt verblijven. Heb je geen zin in feesten, sla dan het drukke Sunny Beach over. Het UNESCO-plaatsje Nessebar of het minder bekende Obzor zijn dan betere keuzes. Onze reisspecialist voorziet je graag van goed advies. 

Rondreis Bulgarije met kinderen

Ben je van plan om een vakantie Bulgarije met je gezin te plannen? Geen probleem! In Bulgarije kun je prima met kinderen reizen. Het is niet ver vliegen, de reisdagen zijn niet zo lang en je kunt makkelijk de natuur in. Ideaal voor een actieve familievakantie. Onze reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Bulgarije en maakt graag een reisvoorstel op maat. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis Bulgarije.

Met de trein naar Bulgarije

Het is natuurlijk het makkelijkste om een vliegticket naar Bulgarije te boeken. Maar heb je meer tijd én zin in avontuur, dan kun je ook met de trein naar Bulgarije reizen. Ook nog eens een duurzame optie! Je reist dan via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Servië naar Sofia. Een mooie route met verschillende leuke stopovers, zoals Wenen of Boedapest. Kijk hier voor meer informatie over hoe je met de trein naar Bulgarije reist.

Duurzaam reizen Bulgarije

Het is niet moeilijk om zoveel mogelijk duurzaam te reizen in Bulgarije. Better Places kiest graag voor kleinschalige accommodaties, die gerund worden door families. Je eet hier vooral veel producten van het land, lokaal verbouwd. Bovendien zijn er veel culturele activiteiten mogelijk: je kunt kookworkshops volgen, wijn proeven en kennis maken met authentieke Bulgaarse dorpen. Tot slot staat tijdens een rondreis Bulgarije het buitenleven centraal. Wandelen, paardrijden, fietsen: allemaal onderdelen van duurzaam reizen. Meer weten over duurzaam reizen? Bekijk onze checklist duurzaam reizen met bruikbare tips.

Je rondreis Bulgarije zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Bulgarije zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Sirma en zij stuurt je graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Bulgarije

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Bulgarije

Kan ik met de trein naar Bulgarije reizen?

Kan ik met mijn eigen auto naar Bulgarije reizen?