Prachtige bergen om door te wandelen, pittoreske dorpjes waar eeuwenoude tradities nageleefd worden, een enorm gastvrije bevolking: Bulgarije heeft het allemaal! Extra voordeel: dit Balkanland is nog relatief onbekend, en je hebt de paden dan ook vaak voor jezelf. Slapen doe je in famiehotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Maak een individule rondreis Bulgarije en ontdek dit verrassend mooie Balkanland!

Zonder vliegen naar Bulgarije

Bulgarije is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sirma je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Bulgarije maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

 Reisadvies Bulgarije

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Bulgarije. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Bulgarije

Beste reistijd Bulgarije

Rondreizen in Bulgarije

Vakantie Bulgarije: ontspannen aan de Zwarte Zee

Ben je na je actieve rondreis Bulgarije toe aan rust? Plan dan nog een paar dagen aan de Zwarte Zee. Hier vind je gouden stranden en mooie baaien, ideaal om lekker uit te rusten. Je moet wel goed kijken waar je wilt verblijven. Heb je geen zin in feesten, sla dan het drukke Sunny Beach over. Het UNESCO-plaatsje Nessebar of het minder bekende Obzor zijn dan betere keuzes. Onze reisspecialist voorziet je graag van goed advies. 

Rondreis Bulgarije met kinderen

Ben je van plan om een vakantie Bulgarije met je gezin te plannen? Geen probleem! In Bulgarije kun je prima met kinderen reizen. Het is niet ver vliegen, de reisdagen zijn niet zo lang en je kunt makkelijk de natuur in. Ideaal voor een actieve familievakantie. Onze reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Bulgarije en maakt graag een reisvoorstel op maat.

Met de trein naar Bulgarije

Het is natuurlijk het makkelijkste om een vliegticket naar Bulgarije te boeken. Maar heb je meer tijd én zin in avontuur, dan kun je ook met de trein naar Bulgarije reizen. Ook nog eens een duurzame optie! Je reist dan via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Servië naar Sofia. Een mooie route met verschillende leuke stopovers, zoals Wenen of Boedapest. Kijk op de website van Interrail voor meer informatie.

Duurzaam reizen Bulgarije

Het is niet moeilijk om zoveel mogelijk duurzaam te reizen in Bulgarije. Better Places kiest graag voor kleinschalige accommodaties, die gerund worden door families. Je eet hier vooral veel producten van het land, lokaal verbouwd. Bovendien zijn er veel culturele activiteiten mogelijk: je kunt kookworkshops volgen, wijn proeven en kennis maken met authentieke Bulgaarse dorpen. Tot slot staat tijdens een rondreis Bulgarije het buitenleven centraal. Wandelen, paardrijden, fietsen: allemaal onderdelen van duurzaam reizen.

Je rondreis Bulgarije zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Bulgarije zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Sirma en zij stuurt je graag een voorstel op maat.