Bulgarije is een perfecte bestemming voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Je vindt er pittoreske dorpen, indrukwekkende kloosters, ruige bergen waar je prachtige wandelingen kunt maken, en ontspanning aan de Zwarte Zee. Speciaal voor de natuurliefhebbers delen we de mooiste plekken in Bulgarije om te wandelen en van de natuur te genieten. En ook voor de stedentrippers staan er tips klaar, voor onder meer de hoofdstad Sofia. Ben je nog niet om? Lees dan onze Bulgarije inspiratie!

Inspiratie voor Bulgarije

Bulgarije is een bestemming waar iedereen zich kan vermaken. Wandelaars kunnen kiezen uit diverse paden die door de bergen van Pirin, Rila, de Balkanbergen en de Rodopen lopen. De Rila Zeven Meren wandeling is een aanrader voor het hele gezin en echte avonturiers beklimmen de hoogste toppen van Bulgarije: Moesala (2.925 meter) en Vichren (2.914 meter hoogte). Vanaf de bergruggen heb je uitzicht over de vele gletsjer- en bergmeren en de dorpjes in het dal.

Tips voor natuurliefhebbers

In de Rodopen en de Balkan vind je meer beschutting in de heuvelachtige bossen en verkoeling bij de rivieren en watervallen. Of duik een van de bijzondere grotten in, zoals de Yagodinska Grotten. Naast wandelen zijn er veel outdoor activiteiten zoals wildwaterraften, mountainbiken, klimmen en paardrijden mogelijk. En wie wil relaxen gaat naar een van de stranden aan de Bulgaarse kust.    

Inspiratie voor cultuurliefhebbers

Ook cultuurliefhebbers komen in Bulgarije aan hun trekken. Bulgarije heeft eeuwenoude invloeden van het Romeinse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Die zijn onder meer in de straten van Plovdiv te zien, een centraal gelegen stad die in 2019 tot Culturele Hoofdstad van Europa is verkozen. In Bulgarije vind je nog veel kloosters. De meest bekende is het Rilaklooster. De plafonds met de kleurrijke fresco’s zijn zeker een bezoek waard! En liefhebbers van wijn moeten zeker een stop maken in het pittoreske wijndorp Melnik, dat is omringd door een serie rotsen en piramides van zandsteen.

Hoogtepunten van Bulgarije

Aan de Zwarte Zee vind je drukke badplaatsen, maar ook diverse historische plekken. Een van de hoogtepunten aan de Bulgaarse kust is Sozopol. Ook in Nessebar voelt het alsof je een reis terug in de tijd maakt als je door de straatjes loopt. Het museumdorp Koprivshtitsa is misschien wel de meest fotogenieke plek in Bulgarije dankzij de prachtige en kleurrijke huizen. Bijna iedereen start of eindigt een rondreis in Bulgarije in de sfeervolle hoofdstad Sofia. Jessica van Corners of the World deelt op haar blog haar mooiste tips voor Sofia.

Plan je reis naar Bulgarije

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sirma, onze Bulgarije specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Bulgarije reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Bulgarije of de beste reistijd Bulgarije.