Paspoort en visum

Voor een reis naar Bulgarije is geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart volstaat.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Bulgarije gelden geen verplichte vaccinaties, maar inentingen tegen Hepatitis A en DTP worden aangeraden. Er komt geen malaria voor in Bulgarije.

Aangezien de adviezen voor vaccinaties vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

Over het algemeen is Bulgarije een veilig vakantieland. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen: wees alert op zakkenrollers, zorg dat je niet teveel geld op zak hebt, laat waardevolle spullen achter in een kluisje in het hotel en laat geen spullen achter in de auto.

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geld en pinnen

De munteenheid van Bulgarije is de lev en de koers is gekoppeld aan die van de euro. Op de meeste plekken zijn er pinautomaten, waar je met je Nederlandse bankpas kunt pinnen. Euro’s kun je eventueel wisselen bij bank of wisselkantoor. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grote steden, dus zorg dat je altijd voldoende cash op zak hebt.

Tijdsverschil

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

Je hebt geen wereldstekker nodig voor Bulgarije.

Kleding

Het is handig om laagjeskleding mee te nemen voor je Bulgarije vakantie. Dat wil zeggen kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel weer kunt uittrekken.

In de bergen kan het sterk afkoelen, zeker in de avond. Ga je wandelen in de bergen, zorg dan dat je altijd iets warms en regenkleding bij je hebt, zelfs al je vertrekt met een strakblauwe lucht.

Meer informatie?

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.