De meest ontspannen en milieuvriendelijke manier om naar Tsjechië te reizen is met de trein. Zo kom je ontspannen aan en is je impact op het klimaat heel minimaal. Met slechts één overstap kun je heerlijk achterover leunen, vanaf het moment dat je bent ingestapt. Alles wat je hoeft te doen is de landschappen aan je voorbij te laten glijden, alvast de mooiste foto’s en verhalen over je bestemming te bekijken en een hapje te eten en drinken in de bistro of restauratiewagen. Als dát geen vakantie vanaf de eerste kilometer is! Lees meer over hoe je met de trein naar Tsjechië reist.

Beste treinroute naar Praag

Terugreis

Praag - vertrek - 08:25
Berlijn - aankomst - 12:41

Berlijn - vertrek - 14:33
Amsterdam - aankomst - 21:00

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €79,80,- per persoon.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Tsjechië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Tsjechië. Laat Luit, de reisexpert van Tsjechië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom met de trein naar Tsjechië

  • Ontspannen reizen 
  • Combi met Berlijn of Wenen makkelijk gemaakt
  • Reis super efficiënt met de nachttrein naar Tsjechië
  • Uitgebreid spoornetwerk in Tsjechië zelf

Met de trein naar Tsjechië

Reis je met de trein naar Praag, dan kan dat met slechts 1 overstap, in Berlijn. Er zijn verschillende mogelijkheden per dag, elk met een ruime overstap, zodat je niet hoeft te haasten. Je reist bovendien in comfortabele treinen, met ruime zitplaatsen. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee reizen met een volwassene, lekker prijsbewust dus ook voor gezinnen. Maak je een rondreis door het zuiden van Tsjechië, dan is het minder praktisch om in Praag te beginnen met je reis. Een fijne optie is om via Wenen naar Moravië te reizen. Met de Nightjet reis je ’s nachts en kom je dus uitgerust aan op je bestemming.

 

Wil je met de trein naar Tsjechië reizen en daar zo milieuvriendelijk mogelijk verblijven? Kies dan voor onze Wandel- en fietsvakantie in Tsjechië. Je bezoekt onder andere het indrukwekkende platteland en prachtige historische steden.

Mooi meegenomen: bonus citytrips

Reizen naar Praag kan dus overdag het best via Berlijn. Ook dan kun je een bonus citytrip toevoegen aan je rondreis door Tsjechië. Vertrek in de vroege ochtend in Nederland en je kunt de tweede helft van de middag en de avond in deze bijzondere stad doorbrengen. Met één of twee overnachtingen kun je zo de mooiste plekjes van de stad meepikken op weg naar Praag. Als je naar het zuiden van Tsjechië reist is een tussenstop in Wenen ideaal. Ook hier is genoeg te zien en beleven! Zo wordt een treinreis naar Tsjechië echt onderdeel van je vakantie.

Spoorwegen in Tsjechië

In Tsjechië is een heel uitgebreid spoorwegnetwerk en is reizen met de trein heel betaalbaar. Zelfs gehuchten met slechts enkele huizen hebben er vaak een stationnetje. Reizen met de trein is in de boemeltreinen die daar stoppen vaak nog echt een belevenis. Hobbelend en puffend ga je in relaxt tempo door het Tsjechische, heuvelland. Onderweg is er van alles te zien en bij een tunnel kan het maar zo zijn dat de wereld gewoon even donker wordt. Tussen de steden zijn er snellere, luxere verbindingen. Zo leg je de 230 kilometer spoor tussen Praag en Karlovy Vary af in net iets meer dan 3 uur.  

Tsjechië is niet de enige bestemming die goed te bereiken is met de trein. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Een treinreis is duurzamer dan een vliegreis

Vliegen is makkelijk en snel, maar helaas niet duurzaam. Met een retourvlucht naar Praag is je gemiddelde uitstoot al 385kg. Kijk je in de infographic naar het verschil in CO2-uitstoot van auto en vliegtuig, dan zie je dat de uitstoot van de auto hoger is. Maar tel je ook de andere schadelijke broeikasgassen van een vliegreis mee? Dan wordt de auto een betere keuze dan het vliegtuig. Mits je met twee personen reist. Reis je met meer personen, dan wordt de gemiddelde uitstoot per persoon lager. Maar nog steeds wint de trein het ook van de vierwieler. Met een uitstoot die gemiddeld bijna elf keer zo laag is, is de trein de meest duurzame optie voor een reis naar Tsjechië!

Plan jouw reis naar Tsjechië

Ben je op zoek naar een bijzondere Tsjechië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Luit, de reisexpert in Tsjechië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Luit.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Tsjechië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Tsjechië

Is reizen met de trein naar Tsjechië duurzamer dan het vliegtuig?

Hoe lang ben ik met de trein onderweg naar Tsjechië?