Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van je reis naar Finland Rovaniemi (kg CO2e)

Bijzonder aan deze reis

  • Verblijf in een 100-jaar oud Fins schoolgebouw, omgebouwd tot comfortabel vakantiehuis
  • Op korte afstand van Rovaniemi en toch helemaal weg
  • Maak kennis met rendieren en husky's
  • Op avontuur in je eigen huurauto

Programma winter avontuur Fins Lapland

 

Dag 1: Aankomst Rovaniemi

Vandaag kom je aan in Rovaniemi waar een huurauto voor je klaar staat. Op korte afstand van Rovaniemi ligt hier midden in de natuur een voormalige traditionele Finse school. Deze school is kort geleden helemaal gerenoveerd tot authentiek Fins vakantiehuis. In dit 100-jaar oude gebouw duik je helemaal in de Finse cultuur. Het huis beschikt over een eigen sauna en natuurlijk een sfeervolle open haard. Is het een heldere nacht? Dan hoef je hier alleen maar de deur uit te stappen om te genieten van het noorderlicht!

KLM vliegt rechtstreeks op Rovaniemi (dec-mrt), dit is de beste vliegroute naar Fins Lapland. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Dag 2: De magie van rendieren

De rendieren in Lapland leven het grootste deel van het jaar in het wild. Vanmorgen zal de herder de dieren naar een plek vlakbij je vakantiehuis leiden. De herder vertelt je alles over zijn leven als rendierhoeder. Een echte ontmoeting met deze bijzondere dieren. Na een authentiek Finse lunch is er, als je wilt, natuurlijk ook tijd voor een tochtje met de rendieren. De rest van de dag is er tijd om zelf de omgeving te ontdekken.

De hele rendierpopulatie is eigendom van de Sami. Het grootste deel van het jaar kunnen de dieren vrij zwerven in het noorden van Finland. Aan het begin van de winter worden ze vaak terug geroepen naar de boerderij.

 

Dag 3: Sneeuw, sneeuw, sneeuw 

Er zijn tal van dingen die je kunt doen in, op en met sneeuw. Vandaag heb je de hele dag een gids tot je beschikking. Afhankelijk van je eigen interesses zijn er verschillende activiteiten die vandaag op het programma kunnen staan. Denk bijvoorbeeld aan sneeuwschoenwandelen, skiën, bouwen met sneeuw - bijvoorbeeld een grot of een iglo -, sleeën, fotografie, ijssculpturen maken of schaatsen.

Samen met je gids wordt dit een onvergetelijke dag! Oja, en lunchen doen we vandaag buiten bij het kampvuur.

 

Dag 4: Live like a local

Ervaar vandaag de Lapse tradities, het lokale eten en natuurlijk het meest fascinerende stukje Finland, de sauna. Finland is het gelukkigste land ter wereld en met een reden. De Finnen kennen als geen ander de balans tussen vooruitgaan en soms even stoppen om op adem te komen.

Vandaag bezoek je samen met je gids een wildernishuisje zonder elektriciteit en stromend water. Je warmt de sauna op en het water voor de sauna ga je zelf uit het meer halen. Daarvoor moet je wel eerst nog even een gat in het ijs boren. Nadat je helemaal ontspannen uit de sauna komt staat een lokale lunch voor je klaar. Of, als je het leuk vindt, help je mee de lunch met lokale ingrediënten en technieken klaar te maken. Jij mag kiezen.     

 

 

Dag 5: Rovaniemi

Rovaniemi; de hoofdstad van het noorden. Een stad met een rijke geschiedenis en met prachtige natuur op loopafstand van het centrum.
Bezoek het Arktikum, een wetenschapscentrum en museum. De tentoonstelling van het Arktikum is een ontdekkingstocht door arctische gebieden, en de geschiedenis van Fins Lapland. Hier kun je de noordelijke natuur, cultuur en geschiedenis van dichtbij beleven. Of breng een bezoek aan het Pilke Science centre waar je met al je zintuigen de noordelijke bossen gaat ontdekken. Uiteraard mag ook een bezoek aan de poolcirkel niet ontbreken! 

 Als je je reis door Lapland op het juiste moment maakt is de kans groot dat je het noorderlicht kan zien. Lees hier meer tips voor jouw zoektocht naar het noorderlicht in Finland.

 

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling

Vandaag trek je je warme kleding aan en bindt je de sneeuwschoenen onder. Onder begeleiding van een gids ga je op weg naar de bevroren Korouoma watervallen. De gids vertelt je onderweg alles over de dichte bossen waar je doorheen wandelt, de dieren die je kunt spotten en natuurlijk over de watervallen. Een outdoor lunch rond het kampvuur maakt de dag helemaal af!

De Finse cultuur heeft eeuwenoude tradities en de bijzondere dieren die je op deze dag kunt zien zijn daar onderdeel van. Lees in dit artikel meer over waarom wij ervoor kiezen om activiteiten zoals jagen en vissen niet aan te bieden, ondanks dat ze onderdeel zijn van de Finse cultuur.

 

Dag 7 : Breng de dag door met husky's

Verheug je op een heerlijke dag met de husky's. Je bezoekt een klein familiebedrijf waar ze met veel liefde en aandacht zorgen voor hun dieren. Ze vertellen je alles over het houden van de honden en hoe het is om met deze mooie dieren te werken. 
Nadat je de familie en de schattige honden hebt leren kennen, is het tijd voor een privé huskyrit in de authentieke, arctische omgeving! Terwijl de honden met veel plezier al het werk doen hoef jij alleen nog maar te genieten van het schitterende landschap.
Wanneer je terugkomt op de farm staat een heerlijke lunch op je te wachten. Na de lunch is het tijd om terug te gaan naar je vakantiehuis. De rest van de middag is vrij te besteden.

 

Dag 8: Vertrek Rovaniemi

Vandaag neem je afscheid van je heerlijke vakantiehuis en het prachtige winterlandschap. Jouw avontuur zit erop en nadat je de huurauto weer in Rovaniemi hebt ingeleverd is het tijd om naar huis te gaan. 

 Karen en haar gezin gingen op familiereis naar het bijzondere Fins Lapland en vonden het 'de beste reis ooit'. Lees hier meer over hun ervaringen in dit prachtige stukje Finland.

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Zonder vliegen naar Finland

Je kunt met de auto en de boot reizen naar Helsinki. In 5,5 uur rijd je vanuit Nederland naar de haven van Travemünde in Duitsland en na 29 uur op de boot rijd je in Helsinki weer van boord. Dat is nog eens ontspannen reizen!

Met het vliegtuig naar Finland

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Finland boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.
 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Reisadvies Finland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Finland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Finland

Beste reistijd Finland

Credits voor de foto's op deze pagina: Visit Finland, Harri Tarvainen, Marko Junttila, Vastavalo, Visit Rovaniemi, Juho Kuva, Thomas Kast. K. Chae