Finland, het land van duizenden meren en bossen, het noorderlicht, sauna's en een van de laatste wildernissen van Europa. Een bezoek aan Finland staat garant voor een vakantie vol avontuur, natuur, rust en ontspanning. Niet voor niets staat Finland al een paar jaar bovenaan het lijstje meest gelukkige landen ter wereld. De Finnen halen werkelijk alles uit de natuur en de toegang tot die natuur en de ruimte zijn dan ook een belangrijke reden dat de Finnen zo gelukkig zijn. Tijdens een individuele rondreis Finland kun jij je ook even onderdompelen in dat geluk.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Finland (Rovaniemi) is 830kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 360,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 121,78
  • Bijdrage luchtvervuiling € 39,99
  • Echte prijs vliegticket € 521,77

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Finland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Finland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Finland

Beste reistijd Finland

Rondreis Finland

Beste reistijd Finland

De beste reistijd voor Finland is afhankelijk van je interesses. Wil je er graag op uit in de natuur en wandelen, fietsen en kajakken, dan kunt je het beste gaan in de maanden juni t/m augustus. De temperatuur ligt dan, afhankelijk van de plek in Finland, tussen de 16 en 24 graden. Ideaal om actief te zijn in de natuur. Juni is daarbij de beste maand, omdat het in juli en augustus vaak iets natter is. In deze periode (begin mei tot en met half augustus) kan je ook beren spotten. Hoewel het in de zomer nergens echt druk wordt in Finland, profiteer je buiten de schoolvakanties wel van lagere prijzen. Voor een actieve wintervakantie kan je het beste naar Finland reizen tussen januari en maart. Het is er dan het meest sneeuwzeker en je hebt in die maanden ook de grootste kans om het noorderlicht te spotten.

Overnachten in Finland

Je rondreis Finland wordt pas echt een unieke beleving door te overnachten in bijzondere, kleinschalige accommodaties die bijdragen aan het ervaren van het lokale leven in Finland. Onze Finland reisexperts hebben unieke adresjes geselecteerd die jou de bestemming echt laten ervaren en ook passen bij een duurzame reis. De meeste accommodaties zijn gebouwd van natuurlijke materialen volgens lokale architectuur en staan midden in de natuur. Zo overnacht je bijvoorbeeld in een kleinschalig hotel midden in de Taiga; een van de grootste bossen van Europa, of in een gezellige villa aan de oever van het grootste meer van Finland, het Saimaameer. Nabij Rovaniemi kan je verblijven in een 100-jaar oud Fins schoolgebouw, omgebouwd tot traditioneel vakantiehuis. Ook kleinschalige boerderijen, een duurzaam resort en een landhuis behoren tot de mogelijkheden. In meerdere accommodaties heb je de mogelijkheid om geheel volgens Finse traditie gebruik te maken van een sauna.

Duurzaam reizen in Finland

Bij Better Places vinden we het belangrijk dat een rondreis Finland zo duurzaam mogelijk is. Dat betekent onder andere dat je je in principe verplaatst over land zodat binnenlandse vluchten worden vermeden. Bovendien zie je dan veel meer van het mooie land! Ook overnacht je tijdens je rondreis Finland altijd in kleinschalige accommodaties. Het contact met de Finnen staat daarbij voorop, want door excursies te maken waarbij je kennis maakt met de bewoners, profiteren zij zoveel mogelijk van jouw bezoek. Tegelijkertijd leer jij Finland pas echt goed kennen door de verhalen die zij delen, de lokale gerechten die ze bereiden en de activiteiten die ze met je ondernemen. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Je rondreis Finland zelf samenstellen

Bij Better Places kun je je rondreis Finland helemaal zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexperts en ze sturen je een voorstel op maat. Voor Lapland is dat Kimmo, en voor het merengebied kun je contact opnemen met Suvi.

 

Credits voor de foto's op deze pagina: Jussi Helttunen, Visit Finland