Thuiskok, echtgenote en moeder

Vanachter de voordeur verschijnt een jonge vrouw met een grote glimlach. “Welkom bij ons thuis”, zegt Seema. “Ik hoop dat jullie trek hebben.” Seema is één van de thuiskoks van AuthentiCook. Eens in de zoveel tijd verwelkomt ze buitenlandse gasten in haar huis in de ‘roze’ stad Jaipur. Ze laat je kennis maken met het Indiase gezinsleven én de authentieke smaken van de Rajasthani keuken.
We nemen plaats in de voorkamer. Op de bank zitten twee verlegen tienermeiden, hun jongere broertje en de man des huizes. We stellen ons voor en nemen plaats. “Dit is mijn gezin”, zegt Seema trots. Ze vertelt dat haar dochters op de middelbare school zitten. De oudste is al aan het nadenken over een universiteit. De jongste zit nog op de basisschool. Hij vindt dat grote-mensen-kletsen maar saai en verdwijnt na een paar minuten naar de kamer waar de televisie staat.

AuthentiCook India: Liefde voor koken

We praten ronduit over onze reis door India, ons leven thuis, wat we zelf graag koken en stellen dezelfde vragen aan ons gastgezin. Intussen verschijnen de eerste hapjes. “Dit is een klein aperitief”, zegt Seema, die verschillende lekkernijen op tafel zet. We beginnen met een paar kleine snacks: korianderpinda’s, dadels met tamarinde en traditionele bladerdeeghapjes gevuld met ui. Zelfs de gekruide pinda’s heeft Seema zelf gemaakt. We likken onze vingers erbij af. Terwijl we genieten van de hapjes vertelt Seema waarom ze meedoet aan AuthentiCook India: “Het is ontzettend inspirerend om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. En ik hou ontzettend van koken en wil mijn eten graag met anderen delen!”

De Indiase keuken is zo veelzijdig en smaakvol, daar krijg je maar geen genoeg van. Bekijk daarom onze blog over de Indiase keuken en maak kennis met alle geheimen!

AuthentiCook India: Kennismaken met lokale keuken

De beste reiservaringen komen voort uit ontmoetingen met locals. De oprichters van AuthentiCook bedachten daarom een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt om te gaan eten bij de lokale mensen thuis. Getalenteerde thuiskoks bereiden een traditionele maaltijd en laten jou op een originele manier kennismaken met de lokale keuken. Niet iedereen kan zomaar thuiskok worden. De bedenkers van AuthentiCook komen eerst langs voor een testdiner, zodat ze zeker weten dat je de ultieme culinaire ervaring krijgt.

AuthentiCook is op dit moment actief in Bangalore, Jaipur, Mumbai, Delhi, Udaipur, Pune, Jodphur en Cochin. Inschrijven gebeurt via de website, op basis van de gewenste locatie. Vervolgens word je gekoppeld aan een thuiskok.

Seema’s diner

Als we aan tafel gaan is het al snel duidelijk dat Seema met vlag en wimpel geslaagd is voor de AuthentiCook-test. We maken een ware culinaire ontdekkingstocht door de keuken van Rajansthan. Seema zet een groot dienblad voor ons neer, schikt daarop verschillende bakjes en zet vervolgens van alles op tafel. “Vandaag eten we traditionele Rajasthani thali.” Ze vult één voor één de verschillende bakjes, waarbij ze bij elke beweging uitlegt wat ze opschept. Als alle bakjes gevuld zijn krijgen we een stuk brood en een grote lepel rijst. Verschillende curry’s, traditionele dahl en pittige pickles sieren het gevulde dienblad. Watertandend wachten we tot Seema klaar is en we kunnen beginnen.

Wil je weten wat je kunt verwachten van een culinaire rondreis door India? Wij zetten onze favoriete gerechten voor je op een rijtje.

Tijdens het eten blijft Seema vertellen over wat we eten. Ze legt uit wat de Indiërs het liefst met rijst eten en welke curry beter smaakt met brood. Ondanks de aanwezigheid van bestek kiezen we ervoor om te eten als een Indiër: met onze handen. Lachend bekijkt ze ons geklungel, dat langzaam maar zeker beter gaat. Tot op de laatste rijstkorrel smullen we ons helemaal vol. Tevreden kijkt onze gastvrouw naar ons lege dienblad. Missie geslaagd!

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert in India. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan.

Meer inspiratie voor je India rondreis

Wil je meer lezen over India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste lokale ervaringen van onze lokale reisexpert of over veelzijdige Indiase keuken. Reisblogger Daisy is een echte India-fan en is er al vaak geweest. Lees meer over haar geweldige avonturen.