De beste reistijd Marokko wordt uiteraard met name bepaald door het weer. Maar wellicht vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Voor Marokko zelf is het ook beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor de beste reistijd Marokko niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Reisexpert Rob die al jaren in Marokko komt, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Marokko vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt en welke plaatsen in Marokko je wilt bezoeken, kijkt zij naar het klimaat en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de Beste Reistijd Marokko.

De beste reistijd Marokko is in het voor- en najaar. In Noord-Marokko en het Atlas gebergte is het ook in de zomer aangenaam.

Marokko Klimaat

beste reistijd Marokko

De meeste mensen denken bij Marokko aan warmte en droogte. Dit is logisch, aangezien de Saharawoestijn ook tot Marokko behoort. In het zuidelijke deel van Marokko is het inderdaad zeer droog en heet, net als de lagergelegen delen in het midden van het land. Maar het noordelijke deel van het land is vrij nat, met soms zelfs meer regen dan in Nederland.

Noord-Marokko (Casablanca, Rabat, Tanger, Fes en Meknes) heeft het beste weer van half mei tot half oktober en ook in de zomer is het hier aangenaam. Het Atlas gebergte is het fijnst van eind mei tot eind oktober als er geen sneeuw valt en het niet te koud is. Dus de zomer is juist fijn op hoogte. De beste reistijd voor de westkant van het Atlas gebergte, zoals de steden Marrakech, Essaouira en Agadir, is de periode eind maart tot begin juni en van eind september tot begin november.

De beste reistijd Marokko is in het voor- en najaar. In de zomer kan het in het binnenland behoorlijk heet worden, dus de gematigde temperaturen in het voorjaar en najaar zijn het meest geschikt voor een Marokko vakantie. In Noord-Marokko (Casablanca, Rabat, Tanger, Fes en Meknes) en het Atlas gebergte is het ook in de zomer aangenaam. Ook de kustplaatsen (Agadir, Sidi Ifni, Mirleft en Essaouira) zijn in deze periode goed te doen!

Verblijf in de woestijn

beste reistijd Marokko woestijn

Voor een verblijf in de woestijn gelden er in Marokko weer andere periodes. Vanaf half mei tot en met half september is het zeer warm (droge warmte) in de woestijn. Om die reden raden we een meerdaagse trekking met kamelen af tijdens deze periode. Een enkele overnachting in de woestijn is mogelijk, waarbij je in de namiddag, begin avond met de kamelen vertrekt naar de zandduinen en in de ochtend weer terugkomt.

Drukte - Beste reistijd Marokko

beste reistijd Marokko drukte

Het hoogseizoen Marokko valt in de maanden maart t/m mei en oktober – november. In het voor- en het najaar dus, de maanden met het beste weer om Marokko te bezoeken. Over het algemeen is het de rest van de maanden een stuk rustiger.

Speciale Evenementen

beste reistijd Marokko evenementen

Maart - april 2024: Ramadan

In 2024 is de Ramadan van 10 maart t/m 9 april. De Ramadan is de vastentijd. Moslims die de Ramadan aanhouden, onthouden zich in deze periode van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Reizen tijdens de Ramadan is goed mogelijk. Op de meeste bestemmingen zijn restaurants, winkels en attracties gewoon geopend. Het kan wel voorkomen dat restaurants eerder dichtgaan vanwege de iftar. Dat is de avondmaaltijd die moslims tijdens de Ramadan eten na zonsondergang. Daarnaast kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal. In Marokko zijn ze aardig gewend aan westerse toeristen en hebben de locals er geen problemen mee wanneer je overdag eet en drinkt in restaurants. Het wordt wel op prijs gesteld wanneer je niet eet, drinkt en rookt in openbare ruimtes. Ook kan het zijn dat restaurants tijdens de Ramadan geen alcoholische dranken serveren. Naast deze kleine ongemakken, is de Ramadan ook een bijzondere periode om door een islamitisch land te reizen. Met name de vieringen in de avond na zonsondergang zijn een feest om mee te maken. Het verschilt per regio hoe streng de Ramadan wordt nageleefd. Reisspecialist Rob kan je verder adviseren.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Meer weten over Marokko?

Lees hier meer over praktische info Marokko of het reisadvies voor Marokko.

Reiservaringen Marokko

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Marokko op TrustpilotRondreis of Reviews.