Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Marokko hoef je geen visum aan te vragen.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Marokko.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De munteenheid van Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Dirham eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen. Aangezien de koers vrij stabiel is (1 op 10.85), kun je als richtlijn €1 = 10 Dirham nemen.

Bij aankomst op het vliegveld kun je gemakkelijk pinnen, evenals in de grotere steden. Het kan echter vaak voorkomen dat de automaten niet functioneren of leeg zijn, met name in de weekenden. Het is daarom altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’ wat Euro’s in cash bij je te hebben. Bewaar altijd alle bonnetjes van je transacties, voor het geval je de dirhams weer terug wilt wisselen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, omdat je deze zeer slecht kwijt raakt.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Marokko is het gedurende de zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is er geen tijdsverschil

Elektriciteit

De netspanning in Marokko is 220 volt. Voor tijdens de nachten is het aan te raden een zaklamp mee te nemen, die met name van pas komt tijdens overnachtingen in de woestijn.

Kleding

Het voor een rondreis Marokko aan te raden om (katoenen) laagjeskleding mee te nemen, want ‘s avonds koelt het behoorlijk af. Omdat de meeste mensen moslims zijn, moet je er rekening mee houden dat schouders en knieën bedekt horen te zijn. Dit is met name bij bezoeken aan islamitische bouwwerken erg belangrijk.

Meer informatie?

Wil je nog meer informatie over Marokko zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.