Marokko is een uniek land van uitersten. Van de dorre woestijnen tot de groenste oases, en van de hoge skigebieden in de Atlas tot de warme stranden. Genoeg te ontdekken! Ben je nog niet om? Bekijk dan onze Marokko inspiratie!

Inspiratie voor Marokko


De bazaar in Marrakesh of Fez lijkt haast een sprookje dat tot leven komt. Hier is Marokko echt op en top 1001-nacht. Kleurrijke lampen, mooie schalen en geweven kleden zijn schitterende souvenirs. Mannen met ezeltjes snellen tussen die winkeltjes in nauwe steegjes door. Maar Marokko heeft ook een heel andere kant. Hoge, ruige bergen vind je in de Atlas en oude forten die vroeger als versterkte graanschuren dienst deden staan op machtig mooie heuvels in de anti-Atlas. In de kleine dorpjes in de bergen zijn de markten weer heel anders dan in de stad. Dit is dé plek om de gastvrije, lokale bevolking beter te leren kennen. Alsof dat alles nog niet genoeg is, heb je in Marokko ook hele fijne stranden, waar je alle ruimte hebt. Leer er surfen, of ga voor een lange strandwandeling.
 

Marokko inspiratie voor cultuurliefhebbers


Steden als Fez en Marrakesh zitten vol geheime plekjes die je vindt door lekker rond te struinen door de doolhoven die de bazaars zijn. Vergaap je aan rijk bewerkte poorten van medressa’s en oude paleizen. Ontdek de oude Joodse wijk in Fez of neem een kijkje in de leerlooierijen, om te zien hoe hard dit bestaan is. De lemen stad Aït Benhaddou ligt op een schitterende plek en is niet voor niks meermaals als filmlocatie gebruikt. Bekijk zeker ook de andere ksar, de uit leem opgetrokken kastelen, in de regio. Sla ook zeker de blauwe stad Chefchaouen in het noorden van Marokko niet over.
 

Highlights voor natuurliefhebbers


Het Atlasgebergte is een must visit voor elke reiziger naar Marokko. De kale, besneeuwde toppen steken af tegen de bruingekleurde heuvels vol lemen dorpjes daarvoor. Eindeloze palmoases omringen deze dorpjes en zijn fantastische plekken voor een korte wandeling. Echt de benen strekken doe je bij een beklimming van Mount Toubkal, de hoogste berg van Marokko. Ook de lager gelegen gebieden van de Anti Atlas zijn super om de bijzondere natuur van Marokko te ontdekken. Bezoek naast deze highlights ook het spectaculaire landschap van de Dades kloof en de Todra kloof, waar je jezelf heel klein voelt tussen de gigantische, bijzondere rotsformaties. Bekijk hier nog meer inspiratie voor een natuurreis in Marokko.   
 

Hoogtepunten van Marokko


Naast alle highlights voor cultuur- en natuurlliefhebbers, moet je ook echt palmoases als Aït Mansour en Amtoudi bezoeken. Ze herbergen de mooiste stroompjes en bronnen en de ruïnes van oude kastelen laten zien hoe belangrijk dit gebied vroeger was. Overnacht vooral eens bij de Berberbevolking thuis, in één van de homestays. Dit is een onvergetelijke ervaring en je zult zeker de heerlijkste tajine gerechten voorgeschoteld krijgen. Dol op unieke ervaringen? Slaap dan zeker in een luxe ingerichte tent, onder de sterrenhemel in de Sahara.    
Yvonne deelt op haar blog een verschillende routes door Marokko. 

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.