Marokko is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan. Maar het is prachtige route en met de trein naar Marokko is een heel stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. We geven je graag tips over de mooiste routes.

“Don’t you know we’re riding on the Marrakesh Express!” Crosby, Stills & Nash zongen er in 1969 al over, al is er in werkelijkheid geen trein die daadwerkelijk zo heet. Maar de trein naar Marrakesh rijdt nog altijd en met de hoge snelheidslijnen door Frankrijk en Spanje is Marokko dichterbij per trein dan ooit. Wiens reizigershart gaat niet sneller kloppen van een treinreis dwars door Zuid-Europa en nóg sneller als je per veerboot van Europa naar Afrika oversteekt? Na een mooie onderbreking in de Pyreneeën en/of Andalusië en terwijl de Rots van Gibraltar in de verte over de ingang van de Middellandse Zee waakt, zie je de kust van Noord-Afrika steeds dichterbij komen. Laat die Marrakesh Express dan maar komen!

Bekijk hier de beste routes voor je treinreis naar Marokko

Bekijk hier je treinreis naar Tanger

Route Vertrektijd Aankomsttijd Soort vervoer
Amsterdam Centraal - Brussel Zuid 07:47 09:38 Dagtrein
Brussel Zuid - Valence TGV 10:17 14:47 Dagtrein
Valence TGV - Barcelona Sants 15:05 19:33 Dagtrein
Overnachting in Bracelona (Spanje)      
Barcelona - Tanger Med 10:00 16:00 (+1 dag) Veerboot

Bekijk hier je treinreis naar Nador

Route Vertrektijd Aankomsttijd Soort vervoer
Amsterdam Centraal - Brussel Zuid 07:47 09:38 Dagtrein
Brussel Zuid - Valence TGV 10:17 14:47 Dagtrein
Valence TGV - Barcelona Sants 15:05 19:33 Dagtrein
Overnachting in Barcelona      
Barcelona - Nador 10:00 13:45 (+1 dag) Veerboot

 

Zo boek je je treinrondreis naar Marokko

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Marokko. Laat Rob, de reisexpert van Marokko, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje.

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Marokko reizen? Kies dan voor onze Treinrondreis door Spanje en Marokko. Reis met de hogesnelheidslijn door Frankrijk en Spanje, bezoek de Spaanse koningssteden, stap op de boot naar Marokko en geniet van de prachtige kleuren en geuren.

Met de trein naar Marokko

  • Pincho's in San Sebastiàn
  • Tapas in Barcelona
  • De Pyreneeën over
  • Over de Spaanse hoogvlakte naar Andalusië
  • Met de veerboot naar Afrika

Met de trein naar Marokko

  • Via Bordeaux & San Sebastian De wijnen van Bordeaux en de pincho’s van San Sebastian zijn reden genoeg om via Baskenland naar Marokko te reizen.
  • Via Barcelona Zeker als je in het voor- of najaar gaat, is Barcelona een heerlijke stad zonder de hordes. Neem de rechtstreekse TGV uit Parijs en nog dezelfde avond loop je op de Ramblas.
  • Via de Pyreneeën Er rijdt dagelijks een rechtstreeks nachttrein van Parijs naar de Pyreneeën! Neem je tijd in de Pyreneeën en boemel dan door naar Barcelona.
  • Andalusië Welke route je ook kiest, voor je de boot naar Marokko pakt, reis je door Andalusië.

Pincho's in San Sebastiàn

’s Ochtends neem je de Thalys naar Parijs en ga je met de metro een stukje Parijs door. Vanuit Parijs Montparnasse vertrekken de TGV’s naar Bordeaux en verder naar de uiterste zuidwesthoek van Frankrijk, Hendaye. Genoeg reden natuurlijk om in en rond Bordeaux een tijdje rond te kijken, maar je kunt ook rechtstreeks van Parijs naar Hendaye. In 4½ uur sta je aan de Spaanse grens! In Hendaye loop je 5 minuten van station ‘Hendaye’ naar station ‘Hendaia’, het eindpunt van de Baskische lokale treinen vanuit San Sebastian. Elk half uur gaat hier een stoptrein die je in een half uur naar het hart van Baskenland brengt.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Trein naar Marokko: Barcelona

Ook hier ga je ’s ochtends weg uit Amsterdam en neem je in Parijs vanaf een ander station de TGV, in dit geval vanaf Paris Gare de Lyon. In minder dan 7 uur ben je dwars door Frankrijk gereisd en sta je op de Ramblas. Wil je de hordes in het centrum vermijden, kijk dan eens op Barcelona Tips om inspiratie op te doen voor als je de Sagrada Familia, het Dali Museum en Camp Nou al gezien hebt.

De Pyreneeën over

Er is echter nog een derde optie om in Spanje te komen; een optie waar je niet snel aan denkt en die misschien wel de leukste is! Er rijdt namelijk een nachttrein vanuit Parijs naar Latour-de-Carol, een piepklein dorpje in de Franse Pyreneeën, op steenworp afstand van de Spaanse grens. Op het moment van schrijven vond ik een 2e klas ticket voor € 35,- en een 1e-klas ticket voor slechts € 55,-  van Parijs naar de Pyreneeën per nachttrein! In Latour-de-Carol komen de Franse en Spaanse spoorwegen samen. Vanuit ‘La Tor de Querol’ – de Spaanse naam voor dit station – gaan er lokale treinen rechtstreeks naar Barcelona die er 3 uur over doen. Je zou ook nog aan de Franse kant kunnen blijven en met de schattige “Gele Trein” via Villefranche naar richting Perpignan boemelen en vanaf daar naar Barcelona reizen.

Een leuke reis die je kunt maken door met de trein naar Marokko te reizen is in combinatie met Spanje. Bekijk deze voorbeeld treinreis hier. 

Over de Spaanse hoogvlakte naar Andalusië

Vanuit San Sebastian of Barcelona reis je via Madrid naar het zuidpuntje van het Europese vasteland in Andalusië. Deze autonome regio is op zich al een reis waard, dus neem zeker een paar dagen om hier rond te kijken. De Moorse pracht in het Alhambra van Granada, de moskee/kerk van Córdoba, de pleinen en kathedraal van Sevilla, de flamencomuziek, de zonovergoten stranden van de Costa del Sol, de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada en de woestijn waarin zoveel Westerns zijn opgenomen. Je moet nog oppassen dat je niet vergeet verder te reizen naar Marokko!

Met de veerboot naar Afrika

Vanuit Algeciras en Tarifa, maar ook vanuit Málaga en Almería gaan er veerboten naar Tanger, Ceuta en Nador in Marokko. Vanuit Algeciras is de oversteek het kortst en hier gaan ook de meeste boten. Tanger was in het verleden in Engelse en Spaanse handen en was zelfs een tijdje een zogenaamde ‘internationale zone’. Allen hebben hun invloed op de stad achtergelaten. Vanwege de ligging en de haven is de stad Tanger zowel industrieel als soms wat ruig, maar de laatste jaren heeft de stad een enorme makeover gehad en is het zeker de moeite hier een nachtje of twee te blijven voor je verder Marokko ingaat.

Vanuit Tanger gaan er meerdere treinen per dag naar Fes, Casablanca en Marrakesh, maar je kunt Rob, de reisexpert van Beter Places natuurlijk ook vragen je reis in Tanger te laten beginnen. Geef dit dan aan in je reisvoorstel.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Marokko, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.