Marokko is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan. Maar het is prachtige route en met de trein naar Marokko is een heel stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. We geven je graag tips over de mooiste routes.

“Don’t you know we’re riding on the Marrakesh Express!” Crosby, Stills & Nash zongen er in 1969 al over, al is er in werkelijkheid geen trein die daadwerkelijk zo heet. Maar de trein naar Marrakesh rijdt nog altijd en met de hoge snelheidslijnen door Frankrijk en Spanje is Marokko dichterbij per trein dan ooit. Wiens reizigershart gaat niet sneller kloppen van een treinreis dwars door Zuid-Europa en nóg sneller als je per veerboot van Europa naar Afrika oversteekt? Na een mooie onderbreking in de Pyreneeën en/of Andalusië en terwijl de Rots van Gibraltar in de verte over de ingang van de Middellandse Zee waakt, zie je de kust van Noord-Afrika steeds dichterbij komen. Laat die Marrakesh Express dan maar komen!

Beste treinroute naar Tanger

Terugreis

Tanger - vertrek - 16:30
Barcelona - aankomst - 23:00 (+1 dag)
Nachtveerboot

Overnachting in Barcelona

Barcelona - vertrek - 10:05
Paris Lyon - aankomst - 16:25

Met de metro naar station Gare du Nord

Paris Nord - vertrek - 19:25
Amsterdam - aankomst - 22:44

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €770,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en privé binnenhut op de nachtveerboot tussen Tanger en Barcelona, exclusief overnachting.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Marokko

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Marokko. Laat Rob, de reisexpert van Marokko, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje.

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Marokko

  • Pincho's in San Sebastiàn
  • Tapas in Barcelona
  • De Pyreneeën over
  • Over de Spaanse hoogvlakte naar Andalusië
  • Met de veerboot naar Afrika

Met de trein naar Marokko

De snelste route naar Tanger loopt via Barcelona. ’s Morgen vroeg stap je rond 07.45 uur in Amsterdam op de trein naar Brussel. Vervolgens reis je via Valence naar Barcelona. Je komt hier rond 19.30 uur aan. Je geniet van een heerlijke Spaanse maaltijd en verblijft een nachtje in deze stad. De volgende dag vertrekt om 10.00 uur ’s ochtends de veerboot naar Marokko. Op deze veerboot beschik je over een privé hut waar je heerlijk kunt slapen. De volgende dag kom je om 16.00 uur aan in Tanger.

Verschillende routes naar Marokko

  • Via Bordeaux & San Sebastian De wijnen van Bordeaux en de pincho’s van San Sebastian zijn reden genoeg om via Baskenland naar Marokko te reizen.
  • Via Barcelona Zeker als je in het voor- of najaar gaat, is Barcelona een heerlijke stad zonder de hordes. Neem de rechtstreekse TGV uit Parijs en nog dezelfde avond loop je op de Ramblas.
  • Via de Pyreneeën Er rijdt dagelijks een rechtstreeks nachttrein van Parijs naar de Pyreneeën! Neem je tijd in de Pyreneeën en boemel dan door naar Barcelona.
  • Andalusië Welke route je ook kiest, voor je de boot naar Marokko pakt, reis je door Andalusië.

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Marokko reizen? Kies dan voor onze Treinrondreis door Spanje en Marokko. Reis met de hogesnelheidslijn door Frankrijk en Spanje, bezoek de Spaanse koningssteden, stap op de boot naar Marokko en geniet van de prachtige kleuren en geuren.

Tussenstops in Parijs of Barcelona

Een treinreis naar Marokko kun je gemakkelijk combineren met een leuke stedentrip. Reis bijvoorbeeld eerst naar Parijs en neem daar de tijd om de stad te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om een paar extra nachten in Barcelona te verblijven. Dwaal door de gezellige Spaanse straatjes, bewonder de kunstwerken van Gaudí en maak kennis met de Spaanse keuken. 

Met de trein naar andere steden in Marokko

Wil je liever naar een andere stad in Marokko reizen? Eenmaal aangekomen in Tanger kun je een hogesnelheidstrein nemen naar Rabat of Casablanca. Ook rijden er treinen naar Fez en Meknès. Om Marrakesh te ontdekken stap je in de nachttrein. Zo kom je uitgerust aan op je bestemming.  Vanuit Barcelona kun je ook de ferry naar Nador nemen om daar je reis te beginnen. Ook dan verblijf je op de veerboot in een comfortabele privé hut.

 

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Marokko koop je vanaf €770,- per persoon. Wil je met de trein naar Marokko, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.