De beste reistijd in Vietnam wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Vietnam. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Vietnam te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Sunny, die haar hele leven al in Vietnam woont, geeft je graag advies.

De beste reistijd Vietnam is in de maanden maart t/m mei en oktober t/m november. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Vietnam maken, maar in juli kan het heel erg heet zijn.

Vietnam Klimaat

beste-reistijd-vietnam

Vietnam is een enorm uitgestrekt land met 3 verschillende klimaatzones in Noord-, Centraal- , en Zuid-Vietnam. Het is dan ook erg lastig om een beste reistijd Vietnam aan te geven. Wanneer het in de ene regio prima weer is, is het in een andere regio weer minder goed weer. Je kunt het gehele jaar in Vietnam reizen. Wel is het goed om voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten in de verschillende maanden.

Noord-Vietnam

Het noorden van Vietnam ligt het verst van de evenaar en is vrij bergachtig. Hierdoor kan de temperatuur hier lager zijn dan in de rest van het land. Vooral in de wintermaanden kan het een stuk kouder zijn, zo tussen de 17 en 20 graden Celsius. Het regenseizoen loopt hier van mei t/m september. De temperaturen lopen dan ook op tot gemiddeld 30 graden Celsius.

Centraal-Vietnam

In Centraal-Vietnam wordt het eigenlijk nooit écht koud. Ook tijdens de wintermaanden blijven de temperaturen gemiddeld boven de 20 graden Celsius. In de maanden juli en augustus kan het hier enorm heet worden en in de herfst regent het hier het meest, waarbij er flinke stormen voorbij kunnen komen.

Zuid-Vietnam

In het zuiden zijn de verschillen in temperatuur kleiner. Hier is de temperatuur gedurende het hele jaar gemiddeld tussen de 25 en 35 graden Celsius. Het regenseizoen duurt van mei t/m oktober. In april kan de temperatuur oplopen tot ruim 35 graden.

De beste reistijd Vietnam is van maart t/m mei. In april en mei kan het wel aardig heet worden in Zuid-Vietnam. Oktober en november zijn ook goede maanden voor een rondreis Vietnam, maar in Centraal Vietnam is er dan wel kans op tropische stormen met onweer en regen. In het Zuiden regent het in met name in oktober ook nog veel, maar de meeste regen valt in de namiddag, avond en nacht.

De maanden december t/m februari zijn ook prima om een rondreis Vietnam te maken. Het is dan wel winter in Noord-Vietnam, het is vrij koud met kans op mist. In de maanden juni t/m september is het regenseizoen in het noorden en zuiden van Vietnam en droge tijd in Centraal-Vietnam. In het hele land kan het in deze periode erg heet worden, al is dat de afgelopen 2 jaar erg meegevallen.

Drukte

vietnam-beste-reistijd

De drukkere maanden in Vietnam zijn november t/m maart en juli–augustus. In de maanden april–juni en september–oktober is het rustiger. In deze maanden is het weer in Vietnam vaak nog steeds prima.

Speciale Evenementen

reistijd-vietnam

Februari: Vietnamees Nieuwjaar

Een traditioneel feest barst los. Nieuwjaar wordt voornamelijk gevierd door de lokale bevolking, maar als je toch op rondreis Vietnam ben rond deze periode, geniet er dan met volle teugen van! In 2021 is deze feestdag op 12 februari en in 2022 op 1 februari.

April–mei: Hue Festival

Een evenement met heel veel verschillende activiteiten en promoties om toeristen aan te trekken. Er komen zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen op af.

Plan jouw reis naar Vietnam

Ben je op zoek naar een bijzondere Vietnam rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, de reisexpert in Vietnam. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sunny.

Reiservaringen Vietnam

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Vietnam op TrustpilotRondreis of Reviews.