Uitstoot van je reis naar Vietnam (kg CO2e)

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

Route voor de ultieme Vietnam vakantie

Start reis in Hanoi

Je Vietnam vakantie start in Hanoi, waar je per vliegtuig aankomt. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je de stad gaan bewonderen. Verder ga je in deze eerste dagen naar Pu Luong en Hieu Village.

Dag 1 - Aankomst in Hanoi

Chao Ban! Je vakantie in Vietnam is begonnen! Je wordt opgewacht bij het vliegveld en naar je hotel gebracht. Vandaag kun je op eigen gelegenheid de eerste indrukken opdoen van Vietnam. Je slaapt in een gezellig hotel in het bruisende Hanoi.

Dag 2 - Hanoi

In de ochtend ga je op ontdekkingstocht buiten Hanoi. Je leert in de dorpen rondom Hanoi de lokale tradities en gebruiken kennen. Je fietst door de dorpen, bezoekt lokale markten, oude huizen en tempels. Lunch word geserveerd door een lokale familie, waarna je de rest van het platteland gaat ontdekken. Geniet van de kleurrijke bloemen- en rijstvelden. Aan het einde van de dag word je terug gebracht naar je hotel in Hanoi.

Dag 3 - naar Pu Luong

Dit is de eerste dag van je trekking! Vandaag vertrek je vroeg richting de omgeving van Pu Luong. Je luncht in een klein dorp bij een lokale familie. Daarna neemt een autoritje van ongeveer een uur je mee naar Pu Luong waar je gaat genieten van de beeldschone omgeving en de vele rijstvelden. Aan het einde van de dag bereik je een gezellige homestay waar je zal overnachten.

 Sapa is één van de meest bekende hoogtepunten van Vietnam, maar wat nou als er een even zo mooi gebied is dat nog niet door de massa is ontdekt? Dan gaan wij liever daarheen. Bij Pu Luong eco-retreat heb je prachtig uitzicht over de rijstvelden, kan je met een lokale gids een wandeling maken en ze houden rekening met mens en milieu.

Dag 4 - naar Hieu Village

Je gaat vandaag verder met je trekking. We raden je aan om vroeg op te staan, want in de ochtend zie je de lokale boeren aan het werk. Daarna staat er een ontbijt voor je klaar, waarna je afscheid neemt van je gastgezin. Er staat een prachtige trekking op het programma. Uiteindelijk bereik je Hieu Village, waar je een mooie waterval bezoekt en in gesprek kan met de locals. Je slaapt vanavond in een bijzondere ecolodge.

  Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Ninh Binh en Ha Long Bay

Na Hieu Village reis je door naar Ninh Binh waar je uit kan rusten van de trekking van de afgelopen dagen. Hierna vervolgt de reis zich via Hanoi naar Ha Long Bay, één van de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Dag 5 - naar Ninh Binh

De laatste dag van de trekking is aangebroken. Na ongeveer 2 uur wandelen kom je aan in het plaatsje waar je door een busje wordt opgehaald voor je reis naar Ninh Binh. In Ninh Binh ben je vrij om de avond zelf in te vullen. Je kunt er voor kiezen om lekker uit te rusten van de intensieve afgelopen dagen of je kunt natuurlijk de omgeving verkennen. 

Dag 6 - naar Hanoi

Je beklimt vandaag de Mua-berg voor een panoramisch uitzicht over het adembenemende landschap van bovenaf. Daarna stap je aan boord van een lokale roeiboot voor een tochtje door Trang An. Je vaart door het karstlandschap en dobbert door lokale grotten. Daarna volgt een transfer naar Hoa Lu, een voormalig hoofdstad van Vietnam, voor een culturele ervaring vol verhalen over oude koningen. Na een korte lunch in een lokaal restaurant rijd je terug naar Hanoi​.

Dag 7 - naar Ha Long Bay

Het is zover! Je reist vandaag naar Ha Long Bay, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen. In de magische Bai Tu Long baai heb je tijd om even te zwemmen en bezoek je een bijzondere grot. Aan het einde van de dag bekijk je de zonsondergang als beloning voor weer een mooie dag tijdens je vakantie in Vietnam. 

Dag 8 - naar Hanoi

Goedemorgen! Je wordt wakker op een boot in Noord-Vietnam in Ha Long Bay. Geniet van de zonsopkomst, stap nog even in een kajak of neem een frisse duik. Dit is echt vakantie! Na de lunch vaar je terug richting de haven, waar je transfer terug naar Hanoi wacht.

 

Hue en Hoi An

Je ultieme Vietnam vakantie gaat verder naar Hue, de voormalige keizerlijke stad van het land. Hierna reis je door naar Hoi An waar je kennis maakt met de lokale bevolking.

Dag 9 - naar Hue

Vandaag heb je een vrije dag in Hanoi. Geniet van al het moois dat de stad te bieden heeft en slenter in je eigen tempo door de gezellige straatjes van het Old Quarter. Vergeet niet om ook van het beroemde Vietnamese streetfood te snoepen! Vroeg in de avond wacht de nachttrein naar Hue.

Dag 10 - Hue

Vandaag staat Hue op het programma. Je begint met een bezoek aan de voormalige keizerlijke stad en leert daar over het koninkrijk dat hier ooit regeerde. Daarna bezoek je een beroemde pagode en leer je over het Boeddhisme in Vietnam. In de middag stap je op de fiets en fiets je naar een dorp dat bekend staat als ‘flower village’ en kom je langs dorpjes waar je lokale ambachten tegenkomt. 

Dag 11 - Hue

Na je ontbijt stap je in een fietsriksja, die je in een uurtje naar de Dong Ba markt brengt. Je ontdekt de koninklijke tombes en geniet vanuit de riksja van de bijzondere omgeving. Na het bezoek aan de tombes ben je de rest van de dag vrij om lekker te ontspannen.

Dag 12 - naar Hoi An

De dag begint vandaag met een heerlijke wandeling door het Roang bos. Hier leer je over de diversiteit van het oerwoud en haar flora en fauna. Daarna volgt een fietstocht waar het dorpsleven centraal staat. Geniet van het platteland en de lokale bevolking in Aluoi en andere dorpjes. Daarna ga je op reis naar Hoi An, waarbij je de beroemde Ho Chi Minh Trail passeert. 

Dag 13 - Hoi An

Vandaag staat er een fietstour op het programma. De gids neemt je mee op bezoek bij dorpsbewoners en ambachtslieden. Stap in de beroemde ‘basket boot’ en dobber onder leiding van een gids over de onontdekte waterwegen. In de middag staat er een kookles bij een lokale familie gepland, die je alles gaan leren over de Vietnamese keuken.

Dag 14 - Hoi An

Vandaag is er nog ruim de tijd om op eigen gelegenheid het karakteristieke stadje Hoi An te verkennen. Wandel langs de vele winkeltjes en restaurantjes of geniet van een drankje aan het water. De vele lampionnen en lampjes geven de stad een magische uitstraling.

 Met de trein reizen tijdens je vakantie in Vietnam is niet alleen comfortabel, het is ook nog eens hartstikke leuk! Van comfortabele zitplaatsen tot mooie slaapcoupes. Je hebt ook alle tijd om van de omgeving te genieten. Vergeet niet om een praatje te maken met je buurman, want op dit soort plekken vind je het échte Vietnam. Wat je ook doet, het is hoe dan ook een geweldig avontuur!

 

Nha Trang en Ho Chi Minh

Vanuit Hoi An reis je door naar Nha Trang. Hier ga je op avontuur op het water en bezoek je verschillende eilanden. Daarna reis je verder naar Ho Chi Minh waar je de stad en omgeving gaat verkennen.

Dag 15 - naar Nha Trang

Na het ontbijt vertrek je naar het station van de nabijgelegen stad Da Nang. Vanaf hier pak je de trein naar Nha Trang, die ongeveer 10 uur zal duren. Bij beschikbaarheid wordt er een slaapcabine gereserveerd, anders zijn er goeie stoelen beschikbaar. Treinen in Vietnam zijn comfortabel en de uitzichten vaak adembenemend, dus het wordt een bijzondere treinreis. Bij aankomst heb je in je hotel nog even de tijd om bij te komen van de reis. 

Dag 16 - Nha Trang

Vandaag reis je over het water naar Hong On, oftewel Whale Island. Een van de tropische eilanden voor de kust waar je fantastisch kan snorkelen. Bij aankomst word je opgehaald en naar je hotel gebracht waar je heerlijk kan zonnen en ontspannen op het strand. 

Dag 17 - Hong On

Geniet vandaag van het ontspannen eilandleven. Je kunt er ook voor kiezen om een snorkeltour of andere wateractiviteiten te doen vandaag. 

Dag 18 - naar Ho Chi Minh

Neem vanochtend nog een verfrissende duik en geniet van het strand. Vanmiddag word je per boot teruggebracht naar Nha Trang. Rond half 8 ’s avonds word je opgepikt door je chauffeur die je naar het station brengt voor de nachttrein naar Ho Chi Minh City. 

Dag 19 - Ho Chi Minh

De trein komt rond 05:30 uur aan op het station van Ho Chi Minh. Je wordt opgehaald door een gids die helpt bij het vroege inchecken. Om 09:00 uur staat er een leuke stadstour door Saigon op het programma. In de namiddag bezoek je ook het War Remnants Museum, de Notre Dame en het historische postkantoor.

Vanmiddag kun je ook het Cu Chi platteland gaan ontdekken. Hier zie je hoe het leven was voor de guerrillastrijders tijdens de oorlog. Je krijgt de kans om door 50 meter van het 200 kilometer lange tunnelsysteem te kruipen. Bezoek een workshop rijstpapier voordat je terugkeert naar de stad voor een vrije avond. 

 In Vietnam houden ze van vlees en vis. Toch is het niet moeilijk om in Vietnam vegetarisch te eten. Vegetarische banh mi, pho, verse loempia’s en de lekkerste soorten nepvlees. Maar, er liggen ook risico’s op de loer! De Vietnamezen doen namelijk overal vissaus door. En ook vleesbouillon wordt nog wel eens als vegetarisch bestempeld. Lees onze tips als je vegetarisch wilt eten!

 

Cat Tien National Park en Chan Tho

Hierna vervolg je je reis naar het Cat Tien National Park waar je direct in contact komt met de lokale bevolking en over hun leven leert. Daarna reis je via Ho Chi Minh door naar Chan Tho.

Dag 20 - naar Cat Tien National Park

Het is vroeg dag, want vandaag staat Cat Tien National Park op het programma. Misschien wel de allerleukste dag van je rondreis door Zuid-Vietnam! Je slaapt vannacht in een hele bijzondere homestay, waar je rond 13:00 uur aan zal komen. Gastheer en gastvrouw Binh nemen je mee door hun dorp. Je leert de omgeving kennen en krijgt een beeld van het lokale leven. Het is aan te raden om je respectvol te kleden voor de tempel. Dat wil zeggen dat je schouders en knieën bedekt zijn wanneer je de tempel betreedt. Later maak je met je gastheer een kanotocht, terwijl de gastvrouw een heerlijke maaltijd voor iedereen bereidt. Geniet van de simpele, smaakvolle en onvergetelijke gastvrijheid van Cat Tien en het gastgezin.​

 Vanuit het kleine plaatsje Cat Tien bezoeken veel toeristen het gelijknamige national park. De meeste toeristen slapen in lodges, maar in het dorp is een familie die haar huis heeft opengesteld voor de mensen die iets anders willen. Bij Mr. Binh en zijn vrouw krijg je de lekkerste huisgemaakte diners, ga je op avontuur op zijn eigen boot, laat hij zijn zijdewormen zien en neemt hij je mee naar de plaatselijke tempel. Een unieke ervaring!

Dag 21 - naar Ho Chi Minh City

Vandaag sta je voor dag en dauw op voor een avontuur in de jungle. Een deskundige gids neemt je mee voor een rustige trekking door de jungle van Cat Tien National Park. Je wandelt onder het gesloten bladerdak over prachtige, kronkelende bospaden, genietend van de geluiden van de jungle. In 4 uur ontdek je unieke plantensoorten en je leert over honderden jaren oude, gigantische bomen. Deze verbazingwekkende schoonheid blijft je voor altijd bij. De kans is groot dat je gibbons en andere wilde dieren zit. Rond het middaguur gaan we terug naar het gastgezin, waar je afscheid neemt. Je kan zelf kiezen voor een lunch bij de Cat Tien Jungle Lodge om vervolgens terug te reizen naar Ho Chi Minh City.

Dag 22 - naar Chan Tho

Je vertrekt vroeg vanuit Ho Chi Minh City, op weg naar het zuiden. Je stapt in Cai Be op een boot voor een bezoek aan de beroemde drijvende markten van de Mekong. Je bent getuige van het leven op het water en je vaart door afgelegen kanalen. Daarna brengt een bus je naar Chan Tho, waar je overnacht.

 

Eindig je reis in Ho Chi Minh

De laatste dag van je Vietnam vakantie verblijf je in Ho Chi Minh. Deze kan je geheel zelf invullen. Je kan op stap gaan, maar ook even tot rust komen!

Dag 23 - naar Ho Chi Minh

Een vroege boottocht brengt je naar de drijvende markt van Cai Rang. Af en toe ga je aan land voor een wandeling door het prachtige landschap. Zo kom je nog dichter bij de lokale bevolking. In de middag reis je terug naar Ho Chi Minh waar je vroeg in de avond aan komt.

 Een van de leukste manieren om de beroemde Mekong Delta te ontdekken is met de fiets. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je lekker fit blijft tijdens je vakantie, maar je uitstoot is ook nog eens 0. En als kers op de taart is een fietstocht als deze ideaal om het échte leven van de lokale bevolking te zien.

Dag 24 - Ho Chi Minh City

Vandaag is je laatste dag in Vietnam en je kan helemaal zelf bepalen wat je gaat doen. In Ho Chi Minh City is meer dan genoeg te doen, maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker tot rust komen in één van de vele cafés, restaurants of je hotel. Geniet nog even van de bijzondere cultuur en het heerlijke eten! Wij helpen graag bij het boeken van een bijzondere activiteit.

Dag 25 - vertrek naar huis

Je vakantie in Vietnam zit er helaas op. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar huis.

Doordat deze reis zo'n 3,5 week duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sunny je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

 Vliegtickets rondreis Vietnam

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Vietnam boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Sunny geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Vietnam reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Vietnam maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Vietnam

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Vietnam. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Vietnam

rondreis-vietnam

Beste reistijd Vietnam

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Vietnam vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2e-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.