Uitstoot van je reis naar Argentinië (kg CO2e)

Route Patagonië reis

 

Dag 1-2: Buenos Aires

Na aankomst op de luchthaven van Buenos Aires word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Als je een vroege vlucht hebt, kun je de rest van de dag gebruiken om bij te komen van de reis, of alvast kennis te maken met deze bruisende metropool. De volgende dag maak je een fietstour door de historische wijken van Buenos Aires met een Nederlandse gids die al jaren in de stad woont. Je bezoekt de hoogtepunten, waaronder de kleurrijke wijken Telmo en La Boca, waar je de tangodansers op straat kunt bewonderen. 's Avonds kun je van het stadsleven en de heerlijke Argentijnse keuken genieten in de vele leuke barretjes en goede parrillas; typische Argentijnse grill restaurants.

We maken bij onze reizen zoveel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties. Bekijk voorbeelden van hotels in Argentinië.

 

Dag 3-5: Vuurland

Op dag drie vlieg je van Buenos Aires naar Ushuaia. De komende drie dagen ga je het prachtige Vuurland verkennen. Een van de absolute hoogtepunten is een excursie met een boot over het Beagle-kanaal. Vanuit Ushuaia vertrek je met een kleine boot langs de uitlopers van de Andes naar de bekende vuurtoren aan het einde van de wereld. Onderweg spot je grote aantallen zeeleeuwen, aalscholvers en andere vogels. De volgende dag bezoek je Nationaal Park Tierra del Fuego. Een gids zal je uitgebreid uitleg geven over de bijzondere flora en fauna. Daarna maak je een prachtige kajaktocht naar Bahía Lapataia. Na afloop van de excursies wordt je teruggebracht naar je hotel in Ushuaia.

Een bezoek aan Tierra del Fuego is onvergetelijk. Lees onze tips en informatie over wat je kunt verwachten in Patagonië.

 

Dag 6-7: El Calafate en Perito Moreno

Vandaag vlieg je vanaf Ushuaia naar El Calafate. Deze stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares. Op dag 7 bezoek je de grootste attractie van het gebied, de beroemde Perito Moreno gletsjer. Het ijs ‘stroomt’ hier van de bergketen naar het melkachtige Lago Argentino; het grootste meer van Argentinië. Je neemt hier deel aan een korte icetrekking. Eerst vaar je per boot naar het zuidelijke deel van de gletsjer en eenmaal aan land ga je onder begeleiding van een ervaren gids te voet verder, waarbij je deels stijgijzers gebruikt. 

Argentinië is een echte natuurbestemming. Bekijk hier meer bezienswaardigheden in Argentinië en Patagonië.

 

Dag 8-11: Nationaal Park Los Glacieres

Vandaag maak je per bus een prachtige rit naar El Chaltén; een klein dorp aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre.  De komende dagen verblijf je in een leuke studio, waarvandaan je op eigen gelegenheid Parque Nacional Los Glaciares gaat verkennen. We raden je aan om tijdens je verblijf twee dagtrekkingingen te maken: naar Laguna de Los Tres en Laguna Torre. Wil je even wat anders doen dan wandelen? Op dag 11 word je aan het eind van van de middag opgehaald en reis je terug naar El Calafate. Je kunt deze dag goed besteden met nog een korte wandeling of andere activiteiten, zoals paardrijden of een mooie mountainbiketocht.

De beste reistijd voor Patagonië is oktober t/m maart. Lees meer over de beste reistijd voor Argentinië. 

 

Dag 12-14: Bariloche

Na een nachtje in El Calafate, vlieg je vandaag naar weer een hoogtepunt van je Patagonië reis: Bariloche, de grootste stad in het 7 meren gebied. Je verblijft drie nachten in een mooie suite nabij het stadscentrum. Bij aankomst haal je eerst je huurauto, waarna je de rest van de dag zelf kunt invullen. Wandel door Bariloche met haar vele chocoladewinkels of pak de stoeltjeslift naar Cerro Otto voor een onvergetelijk uitzicht. De volgende dag raden we je aan om met de auto het prachtige ‘Circuito Chico’ te rijden. Onderweg kun je de stoeltjeslift nemen bij Cerro Campanario voor een panoramisch uitzicht en in het Parque Municipal Llao Llao kun je mooie wandelingen maken van ca 2 uur. De route is in totaal slechts 88 km en je rijdt door fantastische landschappen. Op de laatste dag in Bariloche maak je alvast kennis met het merengebied en doorkruis je het oudste nationale park van Argentinië: Parque Nacional Nahuel Huapi. 

 

Dag 15-18: Selfdrive 7 meren route

Vandaag begint je selfdrive over de 7 meren route: een prachtige route bekend om de kraakheldere meren die je onderweg passeert. Je rijdt de komende dagen relatief korte afstanden met veel mooie uitzichtpunten en tussenstops. Je overnacht in drie verschillende accommodaties langs de route (waarvan één keer twee nachten). Bezoek onderweg Villa Traful; de weg naar dit dorpje midden in de bergen is prachtig! Een ander hoogtepunt is Martín de los Andes, wat wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Argentinië. Je komt onderweg door de parken Lanín en Nahuel Huapi, met schitterende gletsjermeren, vulkanen en weelderige bossen. Ga lekker rondtoeren met de auto of huur onderweg een fiets voor een mooie tocht over de kleinere paden. In San Martin kun je er ook voor kiezen om een dagvullende bootexcursie te maken.

 

Dag 19-20: Nationaal Park Los Alerces

Je verlaat het 7 meren gebied, om de komende twee dagen een eveneens spectaculaire autoroute te rijden: de Ruta 40 richting het zuiden. Je hebt een lange maar mooie rit voor de boeg langs de meren Gutierrez en Mascardi, door de wildernis van Pampa del Toro. Je rijdt langs El Bolson, een klein dorp dat bekend staat om zijn ambachtelijke markt. Na El Bolson kan je ervoor kiezen om langs het turqoise Lago Puelo te rijden met uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Aan het einde van de eerste dag rijd je het Nationale Park Los Alerces binnen. De volgende dag kan je hier naar eigen wens besteden. Je kunt prachtig wandelen maar ook kajakken of een safari naar de Alerce Milenario maken. Je verblijft twee nachten in een pension in het nationale park. 

 

Dag 21-22: Ruta 40 naar El Bolson en Bariloche

Op dag 21 rijd je terug naar El Bolson, maar nu via een andere route waar weer genoeg te zien is. Ben je een echte wandelaar, dan is het aan te raden om in El Bolson een extra dag uit te trekken voor de beroemde wandeling naar Cajon Azul. De volgende dag vervolg je de Ruta 40. Ter hoogte van Villa Mascardi kun je de afslag nemen naar de Ruta 82 om zo langs het meer over een gravelweg naar Hotel Tronador te rijden. Cerro Tronador is een vulkanische berg en de hoogste in het nationale park Nahuel Huapi. Afhankelijk van hoe je de dag wilt indelen zijn er hier verschillende activiteiten te ondernemen, waaronder uiteraard mooie wandelingen. De Ruta 40 neemt je uiteindelijk mee naar Bariloche, waarvandaan je de volgende dag naar Buenos Aires vliegt. 

 

Dag 23: Einde van de Patagonië reis

Aan je Patagonië reis komt vandaag een einde. Ongeveer 4 uur voor vertrek van je vlucht word je opgehaald bij het hotel en naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht.

Wij proberen de klimaatimpact van onze reizen zo veel mogelijk te beperken. Vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten tijdens de wandelreis Patagonië niet te vermijden. Bekijk de impact score Argentinië voor meer informatie over duurzaam reizen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Gwendeline je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Argentinië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Argentinië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Gwendeline geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Argentinië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Argentinië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Argentinië

Alle praktische informatie voor een individuele rondreis naar Argentinië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Zuid-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.