5 redenen voor een Cuba familiereis volgens Julio & Monique

  • Het vervoer is altijd een feest
  • Er zijn volop activiteiten te ondernemen
  • Cubanen zijn dol op kinderen
  • Een Cuba familiereis is heel afwisselend
  • Reizen op Cuba is heel leerzaam

Het vervoer is altijd een feest

Cuba is in alle opzichten totaal anders dan Nederland, en dat begint al bij het vervoer. Geweldige Amerikaanse oldtimers rijden door de straten, er rijden bici-taxi’s rond en op het platteland rijden paard en wagens af en aan. Voor kinderen is het vervoer op Cuba echt een avontuur. Je kunt in Havana bijvoorbeeld een stadstour maken in zo’n mooie Amerikaanse auto, en in Trinidad word je met een bici-taxi het hele stadje doorgereden.

Op Cuba kun je volop activiteiten ondernemen

Paardrijden door de tabaksvelden, een canopy-tocht over de boomtoppen, wandelen naar watervallen, pottenbakken, salsadansen: op Cuba kun je volop verschillende activiteiten ondernemen. Dat zorgt ervoor dat door Cuba reizen met kinderen heel afwisselend wordt. Voor elk kind zitten er leuke activiteiten bij en we kunnen het reisprogramma daar helemaal op afstemmen.

Weten hoe een Cuba familiereis eruit zou kunnen zien? Laat je inspireren door onze rondreis Cuba met kinderen en stel zelf jouw perfecte reis samen.

Cubanen zijn dol op kinderen

Ga je een familiereis op Cuba maken, dan is één ding zeker: de Cubanen ontvangen je met open armen. Cubanen zijn dol op kinderen en ze zijn enorm behulpzaam. Ze doen er alles aan om te zorgen dat je Cuba reis geweldig wordt. De kans is groot dat je kinderen meteen Cubaanse vrienden maken. En ook een voordeel: de gezondheidszorg op Cuba is heel goed. Mocht je kind onverhoopt ziek worden, dan zijn er in elk geval goede dokters voorhanden.

Een Cuba familiereis is heel afwisselend

Het fijne van Cuba is dat de bezienswaardigheden heel afwisselend zijn. De ene dag wandel je door een koloniaal stadje, terwijl je de volgende dag op een paradijselijk strand ligt. Je kunt mooie wandelingen maken, maar die zijn niet te intensief. De reisdagen zijn meestal niet zo lang en je kunt op Cuba prima met een huurauto of met privé-transfers rondreizen. Dat zorgt ervoor dat je je dagplanning goed op je kinderen kunt afstemmen. Wil je het rustig aan doen en wat langer op een bepaalde bestemming blijven? Dan is het geen probleem om het reisprogramma daarop aan te passen.

Reizen op Cuba is heel leerzaam

Cuba is een uniek land en alles werkt er anders dan in Nederland. Zeker voor wat oudere kinderen is dat heel leerzaam. Ze leren een andere cultuur kennen en zien dat niet iedereen hetzelfde leeft als zij. Dat verbreedt hun wereldbeeld. Reiziger Jonathan reisde met zijn dochter naar Cuba en was onder de indruk van de manier van leven van de Cubanen: “We hebben veel gepraat met gidsen en eigenaren van de casas. Het is indrukwekkend om te horen hoe hun leven in het Cubaanse communistische systeem eruit ziet. Heel leerzaam voor ons allebei.”

Tips voor je Cuba familiereis

Cuba is een leuke reisbestemming voor gezinnen met de kinderen. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden op je Cuba familiereis, zeker als je met jonge kinderen reist:

  • Niet alles is verkrijgbaar op Cuba. Als je met kleine kinderen reist, neem dan zelf luiers en babyvoeding mee.
  • Neem voldoende koekjes, snoep en mueslirepen van thuis mee, want ook dit is niet overal even goed verkrijgbaar.
  • Reis je met kleine kinderen neem dan een reisbedje mee, want die zijn er meestal niet in de casas particulares.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Inspiratie voor reizen op Cuba met kinderen

Cuba is een prima bestemming voor een familiereis. Denise ervaarde dit zelf en over haar ervaringen met een Cuba familiereis op haar blog Follow my footprints.