Portugal is een relatief klein land, maar is tegelijkertijd heel veelzijdig. In de prachtige oude stadjes en dorpen kun je eindeloos cultuur snuiven. De kustlijn is mooi en op sommige plekken nog haast ongerept. De hoge bergtoppen en groene valleien in het noorden gaan over naar landelijke heuvels met wijnvelden en vervolgens naar rotsachtige kusten. Doordat de overheid zich de laatste jaren steeds meer inzet de natuur te beschermen, zijn vele wandelroutes ontwikkeld die zich perfect lenen voor meerdaagse wandelreizen. Tijdens een rondreis Portugal ervaar je zelf dat dit relatief kleine land een heel veelzijdige bestemming is. 

Groepsreis Portugal

Hou je van wandelen en de gezelligheid van een kleine groep? Ga dan mee op één van onze wandelreizen met vertrek op 11 mei of 21 september. 

Fisherman's Trail  Wandeltocht Portugal

Ontvang een voorstel op maat

Geef Isabel je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Portugal (Porto) is 862kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 460kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 54kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 115,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 99,39
  • Bijdrage luchtvervuiling € 32,15
  • Echte prijs vliegticket € 246,54

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Portugal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Portugal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Portugal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Portugal

rondreis-portugal

Beste reistijd Portugal

Rondreizen in Portugal

Rondreizen Portugal: wijn proeven in de Minho-regio

In de Minho-regio in Noord-Portugal wordt de vinho verde gemaakt, een unieke wijnsoort. In het gebied rond Monção kun je verschillende wijnproducten bezoeken en uitgebreid kennismaken met hun producten. 

Strand Noord-Portugal: relaxen én actief zijn

Heb je hierna zin in een nieuwe omgeving? Rijd dan naar de kustplaats Vila Praia de Âncora. Hier kun je heerlijk relaxen op brede stranden, kustwandelingen maken en zelfs surflessen nemen. Ook een bezoek waard: de historische stad Viana do Castelo, gelegen tussen de Lima-rivier en de Atlantische Oceaan. Vanaf Monte Santa Luzia heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.

Rondreis Portugal met kinderen

Wil je een rondreis Portugal met kinderen maken? Dat kan! Onze reisspecialist stelt graag een familiereis op maat samen, met activiteiten die helemaal zijn afgestemd op de kinderen. Zo is het middeleeuwse kasteel van Guimarães een avontuur voor kinderen en ook surflessen voor het hele gezin zijn mogelijk. Keuze genoeg! Het is geen probleem om het reisschema aan te passen op het tempo van het gezin. Zo wisselen rust en actief zijn elkaar goed af.  

Overnachten in Portugal: bijzondere accommodaties

Je individuele rondreis Portugal wordt extra bijzonder als je slaapt in unieke accommodaties. Onze lokale reisexpert kent de leukste plekken om te overnachten en kiest graag een mix van kleinschalige, sfeervolle hotels, elk met een eigen karakter. Zo weet je zeker dat je altijd op de mooiste plekken overnacht. 

Stel zelf je rondreis door Portugal samen

Bij Better Places kun je je rondreis door Portugal zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert Isabel en zij maakt graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Portugal

Wat is de beste reistijd voor Portugal?

Is Portugal geschikt voor een actieve reis?

Kun je met de auto naar Portugal reizen?