Uitstoot van je reis naar Portugal (kg CO2e)

Rondreis Portugal met kinderen

 

Dag 1 - 3: Montesinho natuurpark

Je rondreis door Portugal met kinderen begint in het Montesinho natuurpark. Je start de reis midden in de natuur, en zal overnachten op een prachtige locatie met uitzicht over weides en bossen vol met eiken. Neem de tijd om in het dorp het kasteel te bezoeken, evenals de charmante citadel en de bijzondere musea. Het Montesinho natuurpark, die je zelf zal verkennen, is een van de grootste beschermde natuurlandschappen in Portugal. Dit natuurpark kan daarom niet ontbreken in je reis! Er zijn veel gemarkeerde paden langs rivieren, door prachtige bossen en rotsformaties. Je kan hier ook veel wildlife spotten, misschien zie je wel een wolf of een zwijn! Naast het verkennen van de flora en fauna ga je met een lokale gids twee dorpjes van het natuurpark bezoeken. Hier kan je de bijzondere tradities en cultuur van de lokale bevolking leren kennen.

Alvast inspiratie opdoen over wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft? Lees hier over de mooiste bezienswaardigheden van Portugal

 

 

Dag 4-7: Peneda Gerês nationaal park

Je volgende stop is het Peneda Gerês nationaal park. Verken de prachtige natuur met het gezin. Met een lokale gids ga je een avontuurlijke wandeling maken. Tijdens deze wandeling zal je niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar je zal ook meer te weten komen over de natuurlijke waarden van dit beschermde gebied. Hier begint de actie! Je kan hier namelijk rotsklimmen. Dit is ook een topervaring voor als je nog geen ervaring hebt met klimmen, het bergcircuit is namelijk goed te doen op een veilige en leuke manier. Daarnaast kan je ervoor kiezen met de lokale gids paard te rijden. Ga zitten op het zadel en beleef de natuur op een totaal andere manier! Je laatste dag in het park staat in het teken van een toffe excursie. Je kunt kiezen uit een canyoning-beleving of e-mountainbike tocht. Laat je zelf verrassen door de dorpjes van Serra Amarela, die prachtige uitzichten bieden op de bergen en over de valleien.

 

Dag 8-12:  Viana Do Castelo

In de middag reis je door naar Viana Do Castelo, een kuststad vlak aan de monding van de Lima rivier. Start hier de dag met een surfles voor het gezin. De volgende dag maak je een fietstocht langs de kust, waarbij je onder andere prehistorische rotstekeningen en een oud fort tegenkomt. Ook heb je een dag te tijd om met de auto de grens over te steken naar Galicië. Maak door dit mooie gebied met de auto een dagtocht.

Vanaf Viana Do Castelo zal je ook het Serra de Arga gebergte bezoeken. Leer hier op traditionele wijze brood te bakken, bezoek de windmolen en leer al wandelend over de lokale tradities! Vergeet niet tussendoor te genieten van de prachtige watervallen. Je zal de dag eindigen met een picnic waarbij je je eigen brood zal proeven.

 

Dag 13-15: Porto

Je rondreis door Portugal met kinderen eindigt in de gezellige, karakteristieke stad Porto. Hier heb je de tijd om het historische centrum te verkennen en de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. Loop door het Sao Bento treinstation en laat jezelf verrassen door zijn gekleurde wandtegels, of bezoek de Livraria Lello boekenwinkel. Deze boekenwinkel is een van de oudste boekenwinkels in Europa, en zal zorgen voor een magische ervaring. Hierbij zal je namelijk het gevoel hebben dat je door de set loopt van Harry Potter! Vergeet niet de D. Luis brug over te steken naar kustplaats Vila Nova de Gaia, die betekent staat om zijn porthuizen. Deze authentieke stad is het eindpunt van je reis. Hier begint je terugreis naar huis.

Als je Porto wilt verkennen dan zal je misschien wel interesse hebben in een street art tour door Porto. Porto heeft namelijk opvallend veel kleurrijke street art. Lees hier meer over wat er te zien en doen is in Porto

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Isabel je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met het vliegtuig naar Portugal

Bij Better Places kun je zelf je vlucht naar Portugal boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Portugal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Portugal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Portugal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Portugal

rondreis-portugal

Beste reistijd Portugal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.