Een treinreis naar Litouwen is een avontuurlijke manier om je vakantie te beginnen. Reis overdag per trein, of 's nachts per veerboot en trein. Onderweg kun je leuke tussenstops maken in bijvoorbeeld Berlijn en Warschau. Bovendien heb je door met de trein te reizen een positievere impact op het klimaat! We vertellen je graag meer over met de trein naar Litouwen reizen.

Beste treinroute naar Vilnius

Terugreis

Vilnius - vertrek - 12:10
Mockava - aankomst - 14:41

Mockava - vertrek - 15:14
Warschau - aankomst - 20:13

Overnachting in Warschau

Warschau - vertrek - 08:32
Berlijn - aankomst - 14:05

Berlijn - vertrek - 14:33
Amsterdam - aankomst - 21:00

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €230,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen, exclusief overnachting in Warschau.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Litouwen

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in de Baltische Staten. Laat Egle, de reisexpert van de Baltische Staten, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Litouwen

  • Reis op een duurzame manier naar je bestemming
  • Maak tussenstops in Berlijn en Warschau
  • Kies zelf of je overdag of 's nachts wilt reizen

Met de trein naar Litouwen

Wanneer je met de trein naar Litouwen reist, neem je eerst rond 07.00 uur de trein naar Berlijn. Vanaf hier reis je naar het Poolse Warschau. Daar overnacht je. De volgende dag neem je vroeg in de ochtend de trein naar Mockava, waar je overstapt op de trein naar de hoofdstad van Litouwen. Rond 17.35 uur kom je aan in Vilnius, waar je reis door Litouwen gaat beginnen. 

Met de veerboot naar Litouwen

Je kunt ook met de veerboot naar Litouwen reizen. Je neemt dan eerst de trein naar Hamburg, waar je overstapt op de trein naar Kiel. Vanuit Kiel vertrekt de veerboot naar het Litouwse Klaipeda. Deze tocht duurt ruim twintig uur en gebeurd 's nachts. Aan boord verblijf je in een comfortabele hut en kun je lekker eten. Ook is er een plek voor kinderen om te spelen. In Klaipeda neem je de trein naar de hoofdstad Vilnius. Na nog ongeveer 4,5 uur in de trein sta je in het centrum van de Litouwse hoofdstad.

 

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Tussenstops maken: Duitsland en Polen

Tijdens je treinreis naar Litouwen kun je ervoor kiezen een aantal leuke tussenstops te maken. Verblijf bijvoorbeeld één of meerdere nachten in Berlijn. De Duitse hoofdstad heeft een bijzondere geschiedenis waar je nog veel van terugziet. In de hippe wijken geniet je van de lokale keuken en in de gigantische botanische tuin maak je een ontspannende wandeling. Ook Warschau is een mooie plek om langer te blijven. Bewonder de historische gebouwen in het oude centrum en wandel door de Praga wijk, het meest authentieke deel van de stad. Vergeet ook niet de heerlijke Poolse Pierogi te proeven!

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Reizen met de trein is veel duurzamer

De CO2-uitstoot van een retourtje Amsterdam naar Riga is 248kg. In de infographic kan je zien dat een autoreis naar de Baltische Staten een hogere uitstoot heeft dan een vlucht. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Reis je met meer passagiers? Dan gaat de gemiddelde uitstoot per persoon omlaag. Tel je andere schadelijke broeikasgassen, zoals waterdamp en stikstof, mee? Dan blijft de auto een duurzamere keuze dan het vliegtuig. Maar nog steeds wint de vierwieler het niet van de trein. Met een uitstoot die meer dan tien keer lager is, staat de trein met stip bovenaan de lijst met meest duurzame manieren om te reizen.

Plan jouw reis naar de Baltische Staten

Ben je op zoek naar een bijzondere Baltische Staten rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Egle, de reisexpert in de Baltische Staten. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Egle.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Litouwen koop je vanaf €230,- per persoon. Wil je met de trein naar Letland, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.