De drie landen Estland, Letland en Litouwen liggen in het noordoosten van Europa en staan ook wel bekend als de Baltische Staten. Ben je op zoek naar een rondreis vol ongerepte natuur, verrassende dorpjes en bruisende steden, dan is een individuele rondreis door de Baltische Staten een aanrader. De drie landen bieden veel mogelijkheden voor een actieve vakantie waar je op je eigen tempo doorheen kunt reizen. Proef van de rijke cultuur, wandel door de vele nationale parken en bezoek de Koerse Schoorwal, een van de langste zandplaten van Europa. 

NIEUW: Wandelreis Baltische Staten

Wandel door de prachtige natuur van Letland en Litouwen

Bekijk de wandelreis Baltische Staten

Ontvang een voorstel op maat

Geef Egle je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar de Baltische Staten (Riga) is 648kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 414kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 52kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 65,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 85,06
  • Bijdrage luchtvervuiling € 27,51
  • Echte prijs vliegticket € 177,57

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar de Baltische Staten

Estland, Letland en Litouwen zijn niet de eerste landen waar je aan denkt om met de trein of auto heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. 

Met de trein naar de Baltische Staten Met de auto naar de Baltische Staten

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door de Baltische Staten maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Baltische Staten

Alle praktische informatie voor een rondreis naar de Baltische Staten. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Baltische Staten

rondreis-baltische-staten

Beste reistijd Baltische Staten

Rondreizen in de Baltische Staten

Met de trein of auto naar de Baltische Staten 

Je kan een prachtige reis naar de Baltische Staten met de trein maken vanaf Nederland of België. Onderweg kom je langs de meest spectaculaire plekken, en maak je je rondreis pas echt compleet. Er zijn meerdere opties om naar de Oostzeelanden te reizen met de trein. Lees hier meer over de mogelijkheden om met de trein naar de Baltische Staten te reizen. Ook met de auto is het goed te doen om naar de Baltische Staten te rijden. Je kunt helemaal je eigen tempo bepalen en op de bestemming hoef je geen huurauto te regelen. Lees hier meer over hoe je met de auto naar de Baltische Staten reist.

Historische steden in Estland 

Wie graag historische steden bezoekt kan met een gerust hart de Baltische Staten bezoeken. Vooral het bovenste land Estland heeft verschillende steden die het waard zijn te bezichtigen. De hoofdstad Tallinn heeft een rijke geschiedenis die je goed terug kunt zien in het stadsleven. De gehele binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is één van de best bewaarde binnensteden van Europa. De stad Tartu is iets kleiner, maar is een bruisende stad met een grote universiteit. De Estse steden zijn af te wisselen met meerdere dagtochten naar het Laheema National Park, verborgen tussen indrukwekkende baaien. 

Duurzaam reizen in de Baltische Staten 

Reis je met Better Places naar de Baltische Staten, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in kleinschalige hotels, gerund door lokale gezinnen die je met open armen ontvangen. Je bezoekt beschermde natuurgebieden, leert alles over de lokale keuken en kunt meedoen aan proeverijen. Zo geniet jij tijdens je Baltische Staten-reis van unieke ervaringen en dankzij jouw bezoek hebben de lokale inwoners een goede extra inkomstenbron. Een mooie manier van duurzaam reizen! Lees hier meer over duurzame beslissingen maken

Een rondreis Baltische Staten zelf samenstellen? 

Bij Better Places kun je je rondreis Baltische Staten zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Egle, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat

Veelgestelde vragen Baltische Staten

 

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar de Baltische Staten?

Welke landen horen bij de Baltische Staten?

Kan ik met de trein naar Estland reizen?

Kan ik met een huurauto door Letland reizen?

Zijn Estland, Letland en Litouwen geschikt voor een rondreis met kinderen?