Uitstoot van het vervoer naar de Baltische Staten (kg CO2e)

Route vakantie Litouwen

 

Dag 1-2: Aankomst in Vilnius

Je reis begint in de hoofdstad Vilnius. De kleurrijke jonge stad is de moeite waard te verkennen. De verschillende stijlen kerken, het presidentiële paleis, de universiteit, het Joodse kwartier en het district Uzupis (een besloten stadsdeel) zijn de highlights die niet te missen zijn. Je maakt op de tweede dag een excursie naar Trakai en Varnikai, waar je met de trein heen reist om een wandeling te maken. Je kunt kiezen voor een wandeling van 7 kilometer (enkel rondom Trakai) of 15 kilometer (inclusief Varnikai reservaat). Om de dag af te sluiten, heb je een traditionele kookworkshop waarbij je meer leert over de typische kybyn.

 

Dag 3-4: Aukstatija Nationaal Park

Nadat je de huurauto in ontvangst hebt genomen, rijd je in de richting van het Aukstatija Nationaal Park. Het dorp Paluse is de officiële hoofdstad van het park en je uitvalsbasis voor de komende dagen. Je maakt kunt hier een wandeling van zo'n 10 kilometer maken, waarbij je langs de mooie kerk loopt en tevens door de bossen langs kleine dorpjes wandelt. Op dag 4 heb je een kajakexcursie inbegrepen, waarbij een gids je over de smalle riviertjes van het park meeneemt. Naast dat je actief bezig bent, leer je ook meer over de natuur en cultuur van dit gebied. 

Je verblijft de komende nachten in een kleinschalig guesthouse. Bekijk ook de andere voorbeelden van de mooiste hotels die we in de Baltische Staten gebruiken.

 

Dag 5-6: Plateliai

Deze vakantie Litouwen brengt je eerst langs diverse interessante stops. Je maakt een wandeling over het Tree Top Pad, waarbij je op een hoogte van 21 meter een goed uitzicht op de omgeving hebt. De beroemde Puntukas Stone ligt hier ook in de buurt. Dan reis je naar de plaats van je volgende excursie, waarbij je van een lokale imker alles over de bijen en het proces van honing maken kunt leren. De Hill of Crosses is een bijzondere plek met meer dan 100.000 kruizen en ligt ook op de route. Vervolgens rijd je naar Plateliai, gelegen in het hart van het Zemaitija Nationaal Park. Tijdens je verblijf kun je een dag gebruik maken van de fietsen, om daarmee een van de routes te volgen die Egle meegeeft. De leukste route is een rondje van zo'n 24 kilometer om het meer. Onderweg kom je door het dorpje, kun je diverse uitkijktorens beklimmen en kom je langs het "Cold War museum". Deze bijzondere plek was vroeger een Sovjet missile base, en het is absoluut een aanrader om dit te bezoeken om meer te leren over de Koude Oorlog.

 

Dag 7: Klaipeda

Klaipeda is een havenstad, en de perfecte plaats om meer te leren over het amber hunting. Met een lokale "hunter" leer je alles over het verkrijgen van amber en ga je samen de zee in om te kijken of je je eigen souvenir kunt opvissen. Hierna kun je de Litorina Trail wandelen, waarbij je door de bossen en langs het stand naar het hoogtepunt de Dutchman's Cap kunt wandelen. Je kunt er ook voor kiezen dit deel korter te maken, of te laten vervallen, zodat je meer tijd hebt om de Duits aanvoelende stad Klaipeda met haar oude haven verder kunt verkennen.

 Door de toevoeging van lokale excursies aan je reis, leer je meer over het echte leven op de bestemming. Daarmee maak je je rondreis extra bijzonder.

 

Dag 8-9: Koerse Schoorwal

De komende dagen breng je door op de zogenaamde Koerse Schoorwal, waar je met een ferry naartoe gaat. Verken hier Juodkrante, een oud vissersdorpje, waar je nu de houten sculpturen van de Hill of Witches kunt bewonderen, of de aalscholverkolonie kunt bezoeken die hier in de buurt leeft. Een korte wandeling door de Grijze Duinen leert je alles over het bewegende zand, en je ziet de overblijfselen van het dorp dat er ooit was. De hoogste duin Parnidis geeft je een mooi uitzicht over het schiereiland. En wist je al dat nobelprijswinnaar Thomas Mann een huis op de Koerse Schoorwal had?

 Wil je meer lezen over de Koerse Schoorwal? Lonely Planet schreef een artikel met tips over hoe je de zandplaat het beste kunt ontdekken.

 

Dag 10-11: Vertrek vanuit Vilnius

De laatste dagen van deze vakantie in Litouwen gebruik je om weer terug te rijden richting Vilnius, waar je eerst de ferry weer nodig zult hebben. In Vilnius verblijf je nog een nachtje voordat je weer terug naar huis reist. Hopelijk kijk je terug op een mooie selfdrive reis door veelzijdig Litouwen!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Egle je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar de Baltische Staten

Je kunt met de trein naar Estland, Letland en Litouwen reizen. Een treinreis naar de Baltische Staten is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. 

Met de auto naar de Baltische Staten

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar de Baltische Staten te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Met het vliegtuig naar de Baltische Staten

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar de Baltische Staten boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Lees hier alle informatie over het boeken van je vliegtickets.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door de Baltische Staten maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Baltische Staten

Alle praktische informatie voor een rondreis naar de Baltische Staten. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Baltische Staten

rondreis-baltische-staten

Beste reistijd Baltische Staten

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.