Uitstoot van je reis naar Marokko (kg CO2e)

Route treinreis Marokko en Spanje

Dag 1: Aankomst Barcelona - Spanje

Deze treinreis Marokko en Spanje start vandaag met een mooie reisdag met eindpunt Barcelona aan de Middellandse Zee. Je reis het beste met de ochtendtrein, Thalys, naar Parijs. Je kan instappen op Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Op Parijs stap je over op de directe TGV naar Barcelona waar je begin van de avond aankomt. We hebben een comfortabel hotel gereserveerd waar je vanaf het treinstation zo naar toe wandelt.

 Door met de trein naar je bestemming te reizen, zie je veel meer van het landschap. Met hulp van The Train Traveller boek je gemakkelijk je tickets. 

Dag 2: Barcelona

Na het ontbijt kan je in de ochtend met onze tips een mooie wandeling door het centrum van Barcelona maken. Zo kun je de Ramblas bezoeken, maar ook het Gaudi House museum, de stadsparken en meer. Ook kan er een bezoek aan de Sagrada Família geboekt worden, alsmede een uitstapje naar het klooster van Monserrat.

Dag 3 en 4: Cordoba

Je begint deze dag met een mooie treinreis naar Córdoba, dwars door de woestijn van Zaragoza. Halverwege de middag kom je aan in de stad Córdoba en wandel je naar het hotel in het centrum. De volgende dag heb je alle tijd om Córdoba te verkennen, dat bekend staat om de Arabisch-Moorse achtergrond en de historie als de rijkste én destijds grootste stad van Europa. Optioneel kan je de beroemde Mezquita kathedraal bezoeken met een lokale gids. Ook een fietstochtje naar de oude ruïnes van Medina Azahara net buiten Córdoba is mogelijk.

Dag 5 en 6: Tanger - Marokko

Met de trein reis je vandaag van Córdoba naar Algeciras. Daar wandel je naar de bootterminal en vaar je over naar Tanger in Marokko. Je checkt in bij een mooie Riad (een karakteristiek hotel) voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. De volgende dag kan je een wandeling maken door de oude Medina van Tanger. Er zijn mooie uitzichtpunten op de boten in de haven, de oude stad en het verderop gelegen Spanje. Vandaag kun je optioneel ook een kookworkshop bijwonen waarbij je inkopen doet op de lokale markt en samen met de kok een lekkere tajine of couscous bereidt. 

Dag 7 - 8: Meknès

In de ochtend check je uit bij het hotel en vertrek je met de taxi naar het treinstation van Tanger. Een leuke belevenis is de Marokkaanse trein, waar je 1e klasse kunt zit. Je reist langs de mooie kust en later door de groene heuvels met sinaasappelbomen naar de stad Meknes. Je begeeft je naar de mooie Riads waar je een nacht verblijft. Vandaag kun je de ochtend en de helft van de middag gebruiken om Meknes te ontdekken. Meknes staat bekend om haar grote stadsplein, paleizen en paleismuren. Je kunt optioneel een wandeling maken met stadsgids zodat je in een paar uur een compleet beeld krijg van deze mooie stad. Aan het einde van de middag vertrek je naar het treinstation en reis je in anderhalf uur naar Fes, waar je drie nachten verblijft.

Dag 9 - 10: Fès

Fès staat bekend als grootste Koningsstad van Noord-Marokko en is onze favoriet van de vier. Vandaag maak je een wandeling met een lokale gids en leer je van alles over de grootste Medina van alle Marokkaanse steden. De volgende dag heb je alle tijd om zelf op ontdekking te gaan in de Medina en de paleizen, tuinen en musea van Fès te ontdekken. Ook kun je een wandeling maken met een jonge Imam waarbij je kennismaakt met deze bijzondere leefwijze. Ook zijn er in Fès diverse workshops te boeken waarbij je een middag meeloopt met de ambachtslieden, zoals leerbewerkers en schoenmakers.

Dag 11: Naar de watervallen van Ouzoud

Na het ontbijt check je uit en vertrek je naar het busstation van Fès. Per comfortabele goede touringcar rijd je in een halve dag langs het mooie Atlasgebergte naar de omgeving van Azilal. Hier wordt je opgehaald en naar de B&B gebracht bij de watervallen van Ouzoud. Je kunt in de middag zwemmen of genieten van een wandeling of boottocht langs de watervallen. De volgende ochtend heb je nog tijd om te genieten van de landelijke bergomgeving. Aan het einde van de ochtend word je teruggebracht naar Azilal, waar je verder per bus reist naar Marrakech.

Dag 12 - 14: Marrakech

Aangekomen in Marrakech beweeg je je naar de sfeervolle Riad in de Medina, waar je verblijf voor drie nachten. 's Avonds geniet je van een diner op het leuke Djema El Fna stadsplein. Na een goede nachtrust maak je de volgende dag een fietstocht door de Medina van Marrakech. Je bezoekt verscholen graftombes, leuke pleintjes en een lokaal Medinahuis. Op de tweede dag kun je te voet in Marrakech op pad. We voorzien je van tips voor mooie stadstuinen, monumenten en paleizen.

Kookliefhebber? Je kunt optioneel een kookworkshop volgen waarbij je inkopen doet op de lokale markt en een goede Tajine leert maken volgens lokaal recept.

Dag 15: Naar Rabat

Vanochtend check je uit en begeef je je naar het treinstation van Marrakech. Met de trein rijd je in een halve dag via Casablanca naar Rabat, de laatste Marokkaanse Koningsstad van deze reis. Bij aankomst op het treinstation van Rabat begeef je je naar de Riad die we hier in de oude Medina van Rabat hebben gereserveerd. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de oude Medina of het strand bezoeken.

Dag 16 - 17: Ronda - Spanje

Deze ochtend reis je per trein langs de mooie Marokkaanse kust terug naar Tangar, waar je de boot terug naar Spanje pakt en vervolgens op de trein stapt naar Ronda. Hier verblijf je twee nachten in een sfeervol stadshotel. In de avond kun je alvast met zonsondergang de iconische brug bekijken die 's avonds mooi verlicht is. De volgende dag verken je de stad, met onder andere de stierenarena en de Moorse hammam. Optioneel kun je een wandeling met stadsgids maken.

Wist je dat Ronda ook een goede wijnstreek is? Optioneel kun je een excursie boeken naar een bodega met proeverij, inclusief vervoer.

Dag 18 - 19: Granada

Vanuit Ronda reis je per trein in twee uur naar de culturele parel Granada; het Fes of Marrakech van Spanje. Je verblijft twee nachten in een stadshotel in het sfeervolle centrum. Vanmiddag kun je een bezoek brengen aan de Arabische wijk Albaicin. De volgende dag kan je op je gemak de stad bekijken. Ook een aanrader is om het beroemde Alhambra te bezoeken. Dit kan evenuteel ook in de avond worden gepland, zodat je overdag voldoende tijd hebt in Granada.

Wist je dat het verrassend goed te doen is om met de trein naar Marokko te gaan? Het is een geweldig avontuur langs vele mooie plekken in Europa en een stuk minder lastig dan je zou denken.

Dag 20 - 21: Madrid

Langzaam begin je aan je terugreis naar Nederland, met nog een mooie tussenstop van twee nachten in Madrid. Je verblijft in een hotel vlakbij het treinstation, in een leuke buurt. Bij aankomst in de middag kun je nog een mooie stadswandeling maken. Bezoek het beroemde El Retiro stadspark voor een ontspannen middag en slenter langs levendige pleinen en indrukwekkende architectuur. Ook kun je je een hele dag vermaken in één van de vele gerenommeerde musea, zoals het Prado of Reina Sofia. Optioneel kun je op pad met een stadsgids, die je alles kan vertellen over de geschiedenis van de Spaanse hoofdstad. 

Dag 22: Vertrek vanuit Madrid

Vandaag reis je van Madrid naar Nederland. De reis begint vroeg in de ochtend met de hogesnelheidstrein naar Barcelona. Op Barcelona stap je over op de TGV naar Parijs en in Parijs stap je over op de Thalys naar Nederland. Deze bijzondere treinreis Marokko en Spanje zul je niet snel vergeten!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Rob je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Marokko

Marokko is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Marokko is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis.

Vliegtickets rondreis Marokko

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Marokko boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rob geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Marokko en Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Marokko

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Marokko. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Marokko

beste reistijd marokko

Beste reistijd Marokko

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op vakantie naar Marokko te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden